Τι είπαν οι Κοσμήτορες Φιλοσοφικών Σχολών με τον υπουργό Παιδείας

31/10/2014

Ενημερώθηκε: 31/10/2014, 20:49

Άκουσε το άρθρο

«Κε υπουργέ θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση για την ίδρυση ξενόγλωσσων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τμημάτων, τα οποία θα απευθύνονται σε αλλοδαπούς, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης;» ρώτησε τον υπουργό Παιδείας Α.Λοβέρδο, η Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  , στη σημερινή συνάντηση με τους Κοσμήτορες των φιλοσοφικών σχολών και τους Προέδρους των Τμημάτων Φιλολογίας.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ψίχουλα

ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ: Που θα βρούμε χρήματα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν αυτά τα τμήματα. Δεν έχουμε ούτε για θέρμανση.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δίδακτρα.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της πρόσφατης περιοδείας του στην Κρήτη, όπου σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης τέθηκαν οι βάσεις για την δημιουργία τμήματος Διοίκησης Τουρισμού που θα απευθύνεται σε φοιτητές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πλευρά τους οι Κοσμήτορες παρουσίασαν τις προτάσεις τους όπως τις επεξεργάστηκαν μετά την προηγούμενη συνάντηση και ζήτησαν την αρωγή του υπουργείου σε ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα.

ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ: κε υπουργέ να λυθεί το θεσμικό ζήτημα για τη λειτουργία αυτών των τμημάτων.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Οποια εκκρεμότητα υπάρχει θα τη λύσω με τροπολογία αν χρειασθεί να καταθέσεω στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την Ερευνα.

Ο κ. Λοβέρδος ακούγοντας όλες τις τοποθετήσεις αποσαφήνισε την θέση του υπουργείου.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Έχουμε απόλυτο σεβασμό στην αυτονομία των Πανεπιστημίων. Παρακολουθούμε τις αποφάσεις των οργάνων τους, σεβόμαστε τα ιδρύματα και υποστηρίζουμε τις πρωτοβουλίες τους. Θα είμαστε αρωγοί σε ό,τι πουν και ό,τι αποφασίσουν».

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Από την πορεία της συζήτησης προέκυψε η ετοιμότητα των περισσοτέρων για λειτουργία μεταπτυχιακών τμημάτων και ειδικών summer schools, ενώ για την προοπτική πλήρους προπτυχιακού προγράμματος τετραετούς φοίτησης πλήρη ετοιμότητα παρουσίασε, με συγκεκριμένο σχέδιο, η Φιλοσοφική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

Από την Φιλοσοφική Αθηνών παρουσιάστηκε μάλιστα το πρόσφατα εγκεκριμένο σχέδιο για άμεση ίδρυση θερινού σχολείου με θέμα "Athens, from ancient polis to postmodern metropolis", πρόγραμμα που ο υπουργός χαρακτήρισε πρότυπο για όλες τις παραπλήσιες δράσεις.

ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΟΎΝ ΤΑ ΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Στην επόμενη συνάντηση θα συμμετάσχουν αποκλειστικά όσοι θα έχουν έτοιμο σχέδιο λειτουργίας των προαναφερθέντων μέσα στο 2015, ενώ ο υπουργός ζήτησε από τους παρευρισκόμενους διαθεσιμότητα σε σχέση με το επικείμενο ταξίδι στην Κίνα προκειμένου να συμπεριληφθούν στην αποστολή με δικά τους έξοδα για να προωθηθούν τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ