ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ζητήσαμε συγγνώμη από τη Λ. Κανέλη

06/11/2014

Ενημερώθηκε: 07/11/2014, 06:11

Άκουσε το άρθρο

«Πήραμε τηλέφωνο την κυρία Κανέλλη εγώ, ο κ. Δερμετζόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, ο κ. Κυριαζής και της ζητήσαμε συγνώμη. Της είπαμε, ότι το υπουργείο Παιδείας δεν εκφράζεται από αυτά, δεν μας καλύπτει αυτό, τα θέματα, τα οποία θέσατε έχουν αυτή τη μορφή απάντησης».

Τα παραπάνω είπε σήμερα το απόγευμα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, αναφερόμενος στην απομάκρυνση του Γ. Στύλιου από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας, και σημείωσε:

Α. Είχε πει (ο κ. Στύλιος στη Βουλή) για ένα πρόγραμμα για κοινωνικό σχολείο τριών εκατομμυρίων, δεν υπάρχει αυτό. Φιλοδοξούμε να υπάρξει, η επόμενη πολιτική ηγεσία θα το προλάβει στην πλήρη ανάπτυξή του.

Β. Έχουμε κανένα σχετικό αίτημα στην υπηρεσία του ΕΣΠΑ και περιμένουμε περίπου το Φεβρουάριο του 2015 να εγκριθεί, θα τρέξει αργότερα, οι εξελίξεις θα τρέξουν παράλληλα και ή εμείς στο τέλος του έτους 2015 ή κάποιοι άλλοι ή κάποιος άλλος και όχι εγώ, στο πλαίσιο της ίδιας συγκυβέρνησης, θα τρέξει το πρόγραμμα αυτό.

Γ. Μέχρι τώρα, είπα στην κυρία Κανέλλη, ό,τι μας λέτε να κάνουμε, το κάνουμε χωρίς δαπάνες

Δ. Στην ερώτησή της «γιατί δεν μου τα έλεγε αυτά;», της απήντησα, ότι γι' αυτό ακριβώς το λόγο σας ζητάμε συγνώμη, διότι δεν μας καλύπτουν οι τοποθετήσεις αυτές.

Ε.Τέλος, σχετικά με τον κ. Στύλιο. Η δεοντολογία επιβάλλει, αφού συνεργαστήκαμε δύο μήνες, να τον ευχαριστήσω και αυτό έκανα.

Ζ. Περιμένω την τοποθέτηση νέου υπουργού, το γρηγορότερο δυνατό, γιατί είναι πάρα πολύ μεγάλο Υπουργείο και δεν βγαίνει πέρα.

Η. Σε μένα, υπάρχει και η επιπρόσθετη δυσκολία, ότι έχω προγραμματίσει δύο επισκέψεις στο εξωτερικό, έχω αναλάβει υποχρεώσεις προς αυτές, δεν μπορώ να τις ακυρώσω και στον τομέα αυτόν δεν υπάρχει ούτε Γενικός Γραμματέας, γιατί ενώθηκαν δύο Γενικές Γραμματείες και δεν έχει τοποθετηθεί νέος Γενικός Γραμματέας. Δηλαδή, είμαστε για μια πολύ μεγάλη αρμοδιότητα, σε πολύ δύσκολη θέση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ