Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Τροπολογία για τα μέλη ΔΕΠ

Δημοσίευση: 07/11/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με τροπολογία που κατέθσε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, προς ψήφιση, ση Βουλή, προβλέπεται ότι:

Οι καθηγητές πλήρους απασχόλησης μπορούν να συμμετέχουν ως έμμισθα μέλη στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας .

Πρόκειται για προσθήκη στο 23 της παρ 2 και στοιχείο στ του νόμου 4009/11 που ορίζει τα εξής:

Οι καθηγητές πλήρους απασχόλησης υποχρεούνται να διαμένουν και να εγκαθίστανται στο νομό όπου εδρεύει η σχολή του Α.Ε.Ι. στο οποίο υπηρετούν και μπορούν:

α) Να αμείβονται από χρηματοδοτούμενα έργα που διαχειρίζεται το Ν.Π.Ι.Δ. οποιουδήποτε Α.Ε.Ι., το οποίο προβλέπεται στο άρθρο 58, ή οποιοδήποτε ερευνητικό ινστιτούτο ή κέντρο που εποπτεύεται από οποιοδήποτε Υπουργείο.

β) Να αμείβονται από δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας.

γ) Να ασκούν με ή χωρίς αμοιβή, καθώς και με αποζημίωση κατ’ αποκοπήν, κάθε είδους έργο ή δραστηριότητα, πλην εκείνων που προσδίδουν την εμπορική ιδιότητα, καθώς και να ασκούν τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου του Ν.Π.Ι.Δ. του ιδρύματός τους, που προβλέπεται στο άρθρ. 58. Σε κάθε περίπτωση μπορούν να μετέχουν με οποιαδήποτε ιδιότητα σε εταιρείες τεχνολογικής βάσης - έντασης γνώσης που προβλέπονται από το άρθρο 23 του ν. 2741/1999 (ΦΕΚ Α΄ 199).

δ) Να αμείβονται από εκτέλεση κλινικού έργου και εφημερίων σε πανεπιστημιακές κλινικές.

ε) Να συμμετέχουν με αμοιβή στις διαδικασίες επιλογής προσωπικού του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), καθώς και της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

στ) Να συμμετέχουν ως έμμισθα μέλη σε δύο κατ’ ανώτατο όριο επιτροπές και επιστημονικά ή διοικητικά συμβούλια του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στις οποίες προβλέπεται υποχρεωτικώς η συμμετοχή καθηγητών, καθώς και σε Διοικούσες Επιτροπές Α.Ε.Ι. και ως μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, ως μέλη ή επιστημονικοί συνεργάτες του Επιστημονικού Συμβουλίου, της Επιστημονικής Υπηρεσίας και Επιτροπών της Βουλής, καθώς και ως μέλη των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών με εξαίρεση τη θέση του προέδρου τους, πλην του προέδρου της ΑΔΙΠ, [Το στοιχείο «, πλην του προέδρου της ΑΔΙΠ,» απαλείφεται βάσει της παρ. 3 του άρθρου 5 του ν. 4076/2012 (Α΄159)] ή να κατέχουν τις προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις θέσεις Ειδικού Συμβούλου ή Ειδικού Συνεργάτη του Υπουργού, των Υφυπουργών ή των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή του Ειδικού Συμβούλου του Υπουργού Εξωτερικών.

ζ) Να διδάσκουν σε οποιοδήποτε άλλο Α.Ε.Ι., σε δημόσιες σχολές, σε δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (I.E.Κ.) και Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) ή να παρέχουν διοικητικό έργο στο I.E.Π.. η) Να αμείβονται για τη συμμετοχή τους στα όργανα διοίκησης του ιδρύματος ή της ΑΔΙΠ ή κάθε άλλου φορέα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Σχόλια (3)

 
Γ.Κ
08 Νοε 2014 20:37

Ακόμη μία τροπολογία του υπουργείου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς να δίνει λύση στις αδικίες των μετεγγραφών που οι αποφάσεις , η άγνοια και η αδιαφορία της ηγεσίας του έχουν δημιουργήσει.
Παρόλο που οι πολύτεκνοι είναι μόνο το 14% των αιτούντων μετεγγραφής το υπουργείο ακόμα δεν κάνει καμία πραγματική προσπάθεια για το μέλλον των παιδιών αυτών.
Ακόμη και ο ίδιος ο υπουργός λέει σε συνέντευξή του «…οι πολύτεκνοι είναι οι λιγότεροι. Και ίσως η κοινωνική εκείνη κατηγορία που πρέπει να προστατευθεί περισσότερο,
δημιουργεί μικρότερο πρόβλημα».
Δεν υπάρχει πλέον καμιά απολύτως δικαιολογία, είναι η στιγμή την οποία το υπουργείο πρέπει να διευθετήσει το θέμα των μετεγγραφών των πολύτεκνων φοιτητών των προηγουμένων ετών και να άρει την αδικία που κρατάει τόσα χρόνια!
Είναι το πολύ 723 φοιτητές πολύτεκνων και υπερπολύτεκνων οικογενειών από 4 ακαδημαϊκά έτη. Για τους φοιτητές αυτούς το υπουργείο παιδείας έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται από τις περσινές μετεγγραφές (τόπος κατοικίας, τόπος σπουδών, έτος σπουδών, κατά κεφαλήν εισόδημα , βούληση μετεγγραφής) .
Πρέπει η ηγεσία του υπουργείου να σταματήσει να κάνει ότι δεν ακούει και να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα σε συνεργασία με την ΑΣΠΕ για την προστασία που ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ η πολύτεκνη και υπερπολύτεκνη οικογένεια από το κράτος βάση του συντάγματος.

 
Καθηγ. ΤΕΙ
12 Νοε 2014 23:21

1. ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΕΙ με τους υπόλοιπους Καθηγητές ΑΕΙ.
2. ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΕΙ με τους υπόλοιπους Καθηγητές ΑΕΙ.
3. ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ, ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΡΙΕΤΙΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΕΡΙΟΔΩΝ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.

 
Καθηγητής ΤΕΙ 2
20 Νοε 2014 01:18

Είναι απορίας άξιο γιατί οι συνόδοι των προέδρων των ΤΕΙ δεν θέτουν το θέμα της εξομοίωσης των μισθών και ασχολούνται μόνο με την αλλαγή του ονόματος των ΤΕΙ σε ΑΕΙ Τ.Τ. ή Τεχνολογικά Πανεπιστήμια!!
Λόγω της φύσης των ΤΕΙ με τις πολλές ώρες εργαστηρίων είναι πολύ δύσκολη η εξωμοίωση ωρών (αν δεν προσληφθούν καθηγητές) αλλά από τη στιγμή που ο 4009 εξομοιώνει ΤΕΙ και πανεπιστήμια θα έπρεπε τουλάχιστον οι μισθοί να εξισωθούν. Ειδικά τώρα που οι ερευνητές θα εξισωθούν με τα μέλη ΔΕΠ χωρίς να έχουν διδακτικό έργο !!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean