Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Άνοιξε η Τράπεζα Θεμάτων για τη Β΄ Λυκείου

Δημοσίευση: 09/11/2014
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Άνοιξε σήμερα Κυριακή η Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (ΤΘΔΔ) για τη Β΄ Λυκείου.H Τράπεζα Θεμάτων περιλαμβάνει θέματα για τις προαγωγικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2014-15 της Α΄ και Βʼ Τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ΕΠΑΛ, Ημερήσιων και Εσπερινών, της Α΄ και Βʼ Τάξης των Καλλιτεχνικών, Μουσικών και Εκκλησιαστικών Λυκείων, καθώς και της Βʼ και Γʼ Τάξης των Εσπερινών ΓΕΛ.

Από αυτά θα κληρώνεται το 50% των θεμάτων στα εξεταζόμενα μαθήματα, όπως αυτά προσδιορίζονται στο Ν. 4186/2013 και στο Ν. 4264/2014.

Για να ανοίξετε την Τρ΄'απεζα Θεμάτων πατ'ηστε παρακάτω αντίστοιχα

 Γενικό Λύκειο Ημερήσιο

Γενικό Λύκειο Eσπερινό

Επαγγελματικό Λύκειο Hμερήσιο

Επαγγελματικό Λύκειο Eσπερινό

Γενικό Λύκειο Μουσικό

Οι ειδικοί τύποι Γενικών Λυκείων (Καλλιτεχνικά, Εκκλησιαστικά και Μουσικά), εφόσον δεν υπάρχει ειδική διάταξη καθορισμού της εξεταστέας ύλης των μαθημάτων που εξετάζονται με την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, για τα περισσότερα μαθήματα αντλούν θέματα από την τράπεζα θεμάτων του ΓΕΛ ή του ΕΠΑΛ.

Για τις αντιστοιχίες όσον αφορά στις τάξεις αυτές, δείτε τον πίνακα στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Η ΤΘΔΔ για τα μαθήματα της Β' Τάξης Λυκείου και της Γ' Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου θα συμπληρώνεται με νέα θέματα μέχρι να καλυφθεί πλήρως η διδακτέα / εξεταστέα ύλη.

Θα εμπλουτίζεται επίσης με νέα θέματα που αποστέλλονται από την εκπαιδευτική κοινότητα και αξιολογούνται από τις αρμόδιες Επιστημονικές Επιτροπές και η ΤΘΔΔ για τα μαθήματα της Α' Τάξης Λυκείου και της Β' Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου.

Σχόλια (6)

 
dimm2
09 Νοε 2014 23:00

ΤΡΑΠΕΖΑ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ( Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΦΑ)
Παιδιά δεν το πιστεύω!!! Η γκάφα του Υπουργείου στα Θρησκευτικά Β λυκείου είναι οτι δίνονται στην Τράπεζα τα θέματα που βάζει ο Διδάσκων δηλ. το Β1 και Β2 (ερωτήσεις ανάπτυξης). Σύμφωνα με το ΦΕΚ η τράπεζα βάζει το Α1 και Α2 (ερωτήσεις αντικειμενικού τύπου).

 
dimm2
09 Νοε 2014 23:19

Διόρθωση: α2 και β2 από διδάσκοντα (ερωτήσεις ανάπτυξης) και α1, β1 από τράπεζα (ερωτήσεις αντικειμενικού τύπου). Βέβαια το λάθος παραμένει, η τράπεζα κοινοποίησε τα θέματα του διδάσκοντα καθηγητή και όχι τα θέματα που ορίζονται από το ΦΕΚ. Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο...???

 
g.vas.
10 Νοε 2014 09:49

Στα Αρχαία Ελληνικά Προσανατολισμού άλλαξε η βαθμολόγηση ; 50γνωστό, 50 άγνωστο ; Από πότε, ποια εγκύκλιος το προβλέπει και αλλάζει το νόμο;

 
ματ
10 Νοε 2014 15:41

O Λοβέρδος θεώρησε καλό να δώσει οδηγίες διδασκαλίας μόνο σ' αυτούς που θα στείλουν θέματα και όχι σε μας που διδάσκουμε!!!! Έτσι περίληψη στη γλώσσα 20 μονάδες, παρόλες τις αντίθετες οδηγίες την α΄λυκείου. Όσο για κείνη την έρμη τη Λογοτεχνία...άρες, μάρες, κουκουνάρες. Τα θέματα, όπως τα κοίταξα, είναι τόσο τυποποιημένα, χωρίς δημιουργική πνοή αλλά και επιπέδου 1ης γυμνασίου. Συμπέρασμα 1ον: φροντιστηριοποίηση του σχολείου Συμπέρασμα 2ον: κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών με διανομή βοηθήματος (μιας και οι απαντήσεις στα θέματα σύντομα θα κυκλοφορήσουν).Συμπέρασμα 3ον: όλοι οι άλλοι είναι καλύτεροι από μένα μιας και γω δεν ήξερα να βάζω θέματα!!!! Φαίνεται πως "τα έψαχνα πολύ".........

 
Νίκος Παπαβασιλείου
10 Νοε 2014 20:34

@ματ
Θέματα επιπέδου 1ης Γυμνασίου, συνεπάγεται φροντιστηριοποίηση του σχολείου ενώ προφανώς με θέματα που "τα ψάχνατε πολύ", τα παιδιά δεν χρειάζονταν φροντιστήριο! Μένω άφωνος από τη βαθύτητα και πληρότητα του συλλογισμού, μη φοβάστε πάντως, σας μένει το υπόλοιπο 50% το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα αξιοποιήσετε δεόντως, για να δείξετε ότι ξέρετε να βάζετε θέματα.
Μόνο άλλη φορά σας παρακαλώ, αν θέλετε να σχολιάσετε, καλό θα ήταν να το κάνετε επωνύμως. Δεν είναι κακό να έχει κανείς τις απόψεις του.

 
Αφροδίτη
27 Νοε 2014 19:36

Πολύ φοβάμαι ότι το Υπουργείο, για τα θρησκευτικά τουλάχιστον, θέλησε να κάνει το ευκολότερο δηλαδή να δώσει τα θέματα Α2 και Β2. Είναι όμως δυνατόν ο καθηγητής λίγο πριν τις εξετάσεις να συντάξει 25 ερωτήσεις αντικειμενικού τύπου; Δεν θα γίνουν και πάλι προχειρότητες και λάθη σε βάρος των παιδιών;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ