ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Τρεις επισημάνσεις στον υπουργό για την αξιολόγηση των Διευθυντών από Σχολικό Σύμβουλο

Δημοσίευση: 11/11/2014
Λοβέρδος
Alt Text: 
Λοβέρδος
Title Text: 
Λοβέρδος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σε συνέχεια του υπ' αριθμ. 10940 / 20-10-14 εγγράφου σας με θέμα "Εφαρμογή της αξιο-λόγησης στο πλαίσιο του Π.Δ. 152/2013" παρακαλώ να λάβετε υπόψη τα επόμενα:

- Στα σχολεία Παιδαγωγικής Ευθύνης μου υπάρχουν Διευθυντές οι οποίοι διανύουν το 35ο έτος της υπηρεσίας τους ή πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν και δεν θα επιθυμούσαν να ε-μπλακούν στην επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία της αξιολόγησής τους.

- Στο ανωτέρω έγγραφο αναφέρεται ότι η αξιολόγηση σε πρώτη φάση αφορά ορισμένες μόνο κατηγορίες κριτηρίων. Όταν κι αν καλύψει τις κατηγορίες της προετοιμασίας και της διεξα-γωγής διδασκαλιών (2 τουλάχιστον εκ μέρους κάθε αξιολογούμενου κατά το ΠΔ 152), θα πρέπει να δοθεί ικανός χρόνος τόσο για αυτές όσο και για τις προβλεπόμενες συναντήσεις. Ενδεικτικά αναφέρω ότι σε 12 σχολεία αρμοδιότητάς μου οι διευθυντές είναι μαθηματικοί. Ενδεχομένως να υπάρχουν και περιπτώσεις όπου ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος.

- Στο άρθρο 16 για τον υπολογισμό της τελικής βαθμολογίας των αξιολογούμενων αναφέρεται διαίρεση με τον αριθμό 5. Τώρα όμως τα κριτήρια είναι λιγότερα από τον εν λόγω αριθμό.

Μετά τιμής

Η Σχ. Σύμβουλος Μαθηματικών

Μητρογιαννοπούλου Αγγελική

Ετικέτες: 
Αξιολόγηση

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.