Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Επιστολή της ΠΟΣΥΠ στον υπουργό για την τροπολογία για τους Περιφερειακούς Διευθυντές

Δημοσίευση: 13/11/2014
Λοβέρδος
Alt Text: 
Λοβέρδος
Title Text: 
Λοβέρδος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κε Υπουργέ,

Σε μία εποχή που καλείτε εκπαιδευτικούς να διδάξουν εθελοντικά στα σχολεία, για να καλύψουν τις χιλιάδες χαμένες ώρες μαθημάτων και θα τους πληρώσετε … με μόρια, σε μία εποχή που χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι είτε αδιόριστοι, ή υπηρετούν κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες στις εσχατιές της Ελλάδος, διότι δεν είχαν είτε τα μόρια είτε το πολιτικό μέσο για να είναι με τις οικογένειές τους, σε μία εποχή που εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων είναι άνεργοι και ιδιαίτερα νέοι άνθρωποι με πτυχία και προσόντα αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό, εσείς εξυπηρετείτε με προκλητικό τρόπο, για ολόκληρη την κοινωνία και την εκπαιδευτική και διοικητική κοινότητα, το κομματικό στελεχιακό δυναμικό σας.

Έτσι λοιπόν, καταθέσατε τροπολογία – ντροπολογία με την οποία οι Περιφερειακοί Δ/ντές Εκπαίδευσης:

1) θα αποσπώνται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας ή των αρμοδίων Υπουργών, ως επιθεωρητές – ελεγκτές στις ελεγκτικές υπηρεσίες ή σώματα επιθεώρησης είτε στο ΥΠΑΙΘ, είτε σε άλλο Υπουργείο, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί στελέχωσης των ελεγκτικών υπηρεσιών και σωμάτων επιθεώρησης, ή

2) θα διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας σε προσωποπαγείς θέσεις του κλάδου Συμβούλων στο Αυτοτελές Επιστημονικό Γραφείο Συμβούλων του ΥΠΑΙΘ.

Βέβαια θα διορίζονται σε Υπηρεσία του Υπουργείου, αλλά θα στεγάζονται και θα ασκούν τα καθήκοντα τους στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης που ήταν Δ/ντές.

Έτσι όχι μόνο δεν θα μετακινηθούν, αλλά δεν θα εμπίπτουν ούτε στις διατάξεις της αξιολόγησης του προσωπικού, ούτε στην υποχρέωση τήρησης του ωραρίου των δημοσίων υπηρεσιών.

Δεδομένου ότι οι Περιφερειακοί Δ/ντές Εκπαίδευσης είναι μετακλητοί υπάλληλοι, δηλαδή ακολουθούν την θητεία της εκάστοτε κυβέρνησης και διορίζονται και παύονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, χωρίς ποτέ να περάσουν από καμία θεσμική διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής, ποιόν σκοπό εξυπηρετεί αυτή η ρύθμιση;

Όταν μάλιστα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, οι Περιφερειακοί Δ/ντές μετά τη λήξη της θητείας τους αναλαμβάνουν καθήκοντα Σχολικού Συμβούλου.

Μήπως εδώ σχεδιάζεται η εκ των προτέρων τοποθέτηση τους, αμέσως μετά τη ψήφιση της τροπολογίας, ώστε να ανοίξουν και άλλες 13 θέσεις για την εξυπηρέτηση και άλλων μετακλητών-κομματικών στελεχών;

Ή μήπως πρόκειται για μια διάταξη που αποβλέπει στη δημιουργία τετελεσμένων, με το βλέμμα σε μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις;

Κε Υπουργέ, Στη Σουηδία, όπου υπάρχει ένα προηγμένο εκπαιδευτικό σύστημα, πρόσφατα διορίστηκε Υπουργός Παιδείας η 27χρονη Aida Hadzialic, η οποία μάλιστα είναι και παιδί μεταναστών, εδώ στην Ελλάδα και στο χώρο της εκπαίδευσης όχι μόνο έχουμε τα ίδια πρόσωπα επί σειρά ετών, αλλά ασκούνται και οι ίδιες πολιτικές του κομματισμού και της ημετεροκρατίας, οι οποίες οδήγησαν τη χώρα μας στη χρεοκοπία και την εκπαίδευση στο σημερινό της κατάντημα.

Για όλα τα ανωτέρω σας καλούμε να αποσύρετε την συγκεκριμένη τροπολογία.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Π.Ο.Σ.Υ.Π.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ     ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΕΛΙΝΑ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.