ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Κόντρα στη Βουλή Μ. Ρεπούση- υφ. Παιδείας για τα Πειραματικά Σχολεία

Δημοσίευση: 13/11/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Nα προσέχετε τον τρόπο με τον οποίο μου απευθύνεστε».

Τη σύσταση αυτή έκανε η Βουλευτής Μαρία Ρεπούση στον υφυπουργό Παιδείας Α. Δερμεντζόπουλο , όταν κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για τις 19 τροπολογίες του υπουργείου Παιδείας της είπε: «Με αυτά που ακούω (σ.σ. για την τροπολογία για τα Πειραματικά Σχολεία) μόνο τα μισθολογικά των υφισταμένων προτύπων σας ενδιαφέρουν. Καταλαβαίνετε τι λέμε;».

ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: Θα ξεκινήσω με την τροπολογία που έχετε καταθέσει για τα πειραματικά σχολεία. Συμφωνούμε ότι υπάρχει μεγάλο αίτημα από την μεριά της πολιτείας σε ότι αφορά τα πειραματικά σχολεία, που είναι καλά δημόσια σχολεία και άρα, κατανοώ την ανάγκη ίδρυσης νέων πειραματικών σχολείων που φυσικά ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές που έχετε θέσει.

Κύριε Υπουργέ, δεν μπορείτε να κάνετε υπάρχον δημόσιο σχολείο, να το μετατρέψετε σε πειραματικό παρακάμπτοντας την γνώμη του συμβουλίου των διδασκόντων.

Γιατί;

Δεν είναι μόνο θέμα δημοκρατίας.

Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα πειραματικά σχολεία έχουν πολύ περισσότερα καθήκοντα γι’ αυτό και ο νόμος ο αρχικός για την ίδρυση των πειραματικών, είχε προβλέψει μια ανταπόδοση της Πολιτείας απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, για τους οποίους αυξήσατε το ωράριο διδασκαλίας ή μάλλον καταργήσατε την μείωση των πέντε ωρών που είχαν οι διδάσκοντες στα πρότυπα πειραματικά σχολεία και αυτοί οι άνθρωποι, εργάζονται πολύ περισσότερο από το ωράριό τους για να κάνουν τους ομίλους, τις λέσχες.

Δεν τους έχετε δώσει το επίδομα που τους έχετε υποσχεθεί.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Μιλάτε για τα υφιστάμενα.

ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: Ναι μιλάω για τα υφιστάμενα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Εδώ όμως δεν μιλάμε για τα υφιστάμενα. Μιλάμε για τα μελλούμενα.

ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: Ναι θέλω να το συνδέσω. Δηλαδή, ο νόμος δεν δίνει τα σχετικά προνόμια στους διδάσκοντες στα πειραματικά σχολεία, με την ύπαρξη γραμματείας, με το επίδομα κ.λπ. και ταυτόχρονα εσείς θέλετε με αυτή την τροπολογία να μετατρέπετε ένα δημόσιο σχολείο σε πειραματικό, χωρίς την σύμφωνη γνώμη των διδασκόντων. Δηλαδή, οι διδάσκοντες αυτοί που θα κληθούν να εργαστούν…..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Ξέρετε πως λειτουργούν τα πρότυπα; Ξέρετε το θέμα;

ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: Το ξέρω πάρα πολύ καλά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Με αυτά που ακούω μόνο τα μισθολογικά των υφισταμένων προτύπων σας ενδιαφέρουν. Καταλαβαίνετε τι λέμε;

ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: Σας παρακαλώ πολύ δεν θα με διακόπτετε και να προσέχετε τον τρόπο με τον οποίο μου απευθύνεστε. Εσείς δεν καταλαβαίνετε τι λέω. Εγώ ξέρω πολύ καλά τι λέω. Λέω, ότι την τροπολογία που φέρνετε θέλετε να μετατρέψετε ένα δημόσιο σχολείο σε πειραματικό σχολείο, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του συλλόγου των διδασκόντων, από την στιγμή που οι άνθρωποι αυτοί θα κληθούν με βάση αυτή την μετατροπή να εργαστούν σε ένα νέο περιβάλλον.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ