Με την πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τη 41η επέτειο του Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο έκλεισε στη 1 το μεσημέρι

17/11/2014

Ενημερώθηκε: 17/11/2014, 13:47

Άκουσε το άρθρο

Με την καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία ολοκληρώνονται σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για τη 41η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σήμερα το Πολυτεχνείο, στην Πατησίων, άνοιξε  στις 9:30 το πρωί κι έκλεισε στη 1 το μεσημέρι.

Λειτουργία ΜΕΤΡΟ τη Δευτέρα 17-11-2014

Σας ενημερώνουμε ότι με εντολή της Αστυνομίας η λειτουργία των σταθμών του ΜΕΤΡΟ θα είναι η εξής:

1. Από 12:00 και μέχρι νεωτέρας ο σταθμός ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ θα είναι κλειστός (Οι συρμοί θα διέρχονται αλλά δεν θα σταματούν).

2. Από 14:00 και μέχρι νεωτέρας οι σταθμοί ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ και ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ θα είναι κλειστοί ( Οι συρμοί θα διέρχονται αλλά δεν θα σταματούν).

 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο μήνυμά του για το Πολυτεχνείο τονίζει τα εξής: «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι μία από τις στιγμές της ελληνικής ιστορίας που αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στην πορεία του χρόνου. Γιατί όλο και περισσότερο χρειαζόμαστε παραδείγματα που δείχνουν ότι η κοινωνική απελευθέρωση κατακτιέται με αγώνες, ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από το πάθος για ελευθερία και δημοκρατία, ότι η καθεστωτική βία και ο αυταρχισμός χρειάζονται αθητικότητα και ανοχή για να επιβληθούν».

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Δημ. Βίτσα, Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, τον Ν. Βούτση Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τον Ιάσωνα Καλαθά, από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, Γραμματέα Σπουδάζουσας, θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου σήμερα Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι.

Κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο από αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ

Στεφάνι κατέθεσε σ στο Πολυτεχνείο, αποτίοντας φόρο τιμής στην 41η επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη του '73, αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Μετά την κατάθεση ο Γραμματέας της Κ.Ε. Θανάσης Θεοχαρόπουλος δήλωσε:

«41 χρόνια μετά, τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι ιδιαίτερα επίκαιρα. Σήμερα, η χώρα διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση της μεταπολίτευσης. Η κοινωνία και η νέα γενιά βρίσκονται αντιμέτωπες με μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση. Αυτή η γενιά δεν πρέπει να αποδειχθεί μια χαμένη γενιά. Το μήνυμα του αντιδικτατορικού αγώνα σηματοδοτεί την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων για τη διέξοδο της χώρας από την κρίση, για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, για την στήριξη της νέας γενιάς που μαστίζεται από την ανεργία. Απαιτείται αδιάκοπη μάχη ενάντια στα φαινόμενα φασισμού, ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. Στην περίπτωση της εξέγερσης του πολυτεχνείου, χρέος όλων μας είναι η μνήμη να νικά πάντοτε τη λήθη. Για αυτό βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να τιμήσουμε τον αγώνα του Πολυτεχνείου».

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γραμματέας της Κ.Ε. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη, τα μέλη της Ε.Ε. Θόδωρος Μαργαρίτης, Βασίλης Μαστρογιάννης, Θράσος Φωτεινός, Γιάννης Σκοπούλης, τα μέλη της Κ.Ε. Δώρα Καλλιπολίτη, Αθηνά Γκόρου, Αθηνά Μιχαλακέα, Νικολέττα Μπιτούνη, Χρήστος Πετράκος, Σοφία Ανδριοπούλου, Άρης Τσουκνίδας, Ηλίας Τζανετουλάκος, Παναγιώτης Κουτσοπίνης, Τάσος Δαρσινός, Γιάννης Γάτης, Μάρκος Βλάχος, Νίκος Φωτεινός, Κώστας Αρχοντάκης, Χάρης Μοβσεσιάν και το στέλεχος της ΕΑΜικής Αντίστασης Δημήτρης Παλαιολογόπουλος.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων του Πολυτεχνείου προέβησαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με επικεφαλής το γενικό γραμματέα Γιάννη Μοίρα και αντιπροσωπεία του Συντονιστικού της νεολαίας του Κινήματος, αποτελούμενη από τους Μανώλη Παντελίδη, Αλέξη Γεωργίου και Πέτρο Καραγιαννόπουλο.

Μετά την κατάθεση του στεφάνου, ο γενικός γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιάννης Μοίρας προέβη στην ακόλουθη δήλωση σε εκπροσώπους των ΜΜΕ: «Το Πολυτεχνείο ζει. Και μας οδηγεί σε νέους αγώνες. Και σε νέες κατακτήσεις. Ενάντια στην ξενοκρατία, στην υποτέλεια και στο ξεπούλημα που πρεσβεύουν η συγκυβέρνηση, η Τρόικα, οι ξένοι δανειστές και οι τοκογλύφοι. Ήρθε η ώρα της απαλλαγής. Ήρθε η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής».

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ