ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Επεισοδιακή η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΜΠ

Σε διαμέρισμα συναντήθηκαν στη συνέχεια οι Συγκλητικοί λόγω κατάληψης του ΕΜΠ
Δημοσίευση: 19/11/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Επεισοδιακή ήταν η σημερινή ανοιχτή συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΜΠ, στην οποία μπορούσε να συμμετάσχει όποιο μέλος της κοινότητας του Πολυτεχνείου επιθυμούσε.

Φοιτητές , συνεπικουρούμενοι σύμφωνα με πληροφορίες και από καθηγητές, απαίτησαν από τη Σύγκλητο να εκδώσει ψήφισμα μέσα από το οποίο να καταγγέλλεται η επέμβαση της αστυνομίας στη Νομική, καθώς και οι ενέργειες του Πρύτανη Θ. Φορτσάκη.

Η Σύγκλητος δεν δέχθηκε να εκδώσει σχετικό ψήφισμα και ύστερα από την προειδοποίηση των φοιτητών ότι θα προχωρήσουν σε κατάληψη του κτιρίου διοίκησης, διεκόπη η συνεδρίαση.

Οι φοιτητές στη συνέχεια προχώρησαν σε κατάληψη. Οι Συγκλητικοί μετέβησαν στη συνέχεια σε ιδιόκτητο διαμέρισμα του ΕΜΠ που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας,   και  αποφάσισαν να συνεδριάσουν αύριο μέσω τηλεδιάσκεψης.ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ Της ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ

Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Π Ρ Υ Τ Α Ν Η

Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2014

Προς : Όλα τα μέλη Της Πολυτεχνειακής Κοινότητας

Αγαπητά μέλη της Πολυτεχνειακής κοινότητας, Σήμερα το μεσημέρι, ομάδα φοιτητών που είχε προσκληθεί σε προσυνεδρίαση της Συγκλήτου προκειμένου να εκφράσει τις απόψεις της για θέματα του Ιδρύματος, προχώρησε σε αυθαίρετη κατάληψη του κτηρίου Διοίκησης επειδή δεν έγινε αποδεκτό αίτημα των φοιτητών να συνεδριάσει η Σύγκλητος με την παρουσία τους και να προχωρήσει σε ψηφοφορία για την έγκριση ανακοίνωσης.

Η κατάληψη αυτή εμποδίζει την εκτέλεση ζωτικών δραστηριοτήτων του Ιδρύματος και τη διεκπεραίωση κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν το διοικητικό προσωπικό και τους φοιτητές.

Οι Πρυτανικές Αρχές έχουν επανειλημμένα αποδείξει ότι είναι ανοικτές στον ακαδημαϊκό διάλογο που διασφαλίζει την δυνατότητα ελεύθερης διατύπωσης των απόψεων όλων των πλευρών.

Είναι επίσης αντίθετες σε οποιεσδήποτε ενέργειες εξωθούν με διαφόρους τρόπους στη λήψη μέτρων που δεν ταιριάζουν με την ακαδημαϊκή παράδοση και δεοντολογία του Ιδρύματος.

Δεν μπορούν όμως να παρακολουθούν με απάθεια ενέργειες που εμποδίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του Ιδρύματος και την ελεύθερη και δημοκρατική λειτουργία των ακαδημαϊκών του οργάνων.

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ Ι. Γκόλιας

Δ. Παπαντώνης Καθηγητής Ε.Μ.Π.    Σ. Μαυράκος Καθηγητής Ε.Μ.Π.     Α.Σιόλας Καθηγητής Ε.Μ.Π. Ηρώων

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.