ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΕΜΠ-ΑΠΘ: Αίτηση ακύρωσης στο ΣΤΕ κατά των αποφάσεων μετεγγραφών φοιτητών

Δημοσίευση: 01/12/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει τη μεταφορά θέσης ενός υπερβολικά μεγάλου αριθμού φοιτητών από Αρχιτεκτονικές Σχολές της περιφέρειας στις Αρχιτεκτονικές Σχολές του ΕΜΠ και του ΑΠΘ οδηγεί σε αδυναμία λειτουργίας τις δυο Σχολές, καθώς με το υπάρχον διδακτικό, διοικητικό προσωπικό και την υφιστάμενη υποδομή οι Σχολές υποδοχής αδυνατούν να εκπαιδεύσουν τους ήδη εγγεγραμμένους φοιτητές -αρκετοί των οποίων έχουν εισαχθεί ως υπεράριθμοι με ειδικές διατάξεις- πολύ δε περισσότερο και τους αιτούντες «μεταφορά θέσης»

Οι διδάσκοντες των Αρχιτεκτονικών Σχολών του ΕΜΠ και του ΑΠΘ, με αίσθημα ευθύνης για τη διατήρηση του επιπέδου σπουδών των Σχολών που υπηρετούν, προχώρησαν σε αίτηση ακυρώσεως κατά των δύο αποφάσεων του Υπουργού «για μεταφορά θέσης εισαγωγής πολυτέκνων, τριτέκνων και ειδικών κατηγοριών» και για «μεταφορά θέσης εισαγωγής με οικονομικά κριτήρια».

Κατόπιν αυτού, αναμένεται η κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας στην αίτηση ακυρώσεως για πρόδηλη παραβίαση των άρθρων 4 παρ. 1, 5 παρ. 1, 16, 24 και 106 του Συντάγματος, που υπέβαλαν όλα τα μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των δύο Σχολών κατά των δύο πρόσφατων υπουργικών αποφάσεων για τις μετεγγραφές.

Η ΚΟΣΜΗΤΩΡ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΑΠΘ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ: ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12.30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

ΕΛΕΝΗ ΜΑΪΣΤΡΟΥ Αρχιτέκτων, Kαθηγήτρια Ε.Μ.Π Κοσμήτωρ Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ