ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Την κατάργηση επάρκειας διδασκαλίας ξένων γλωσσών ζητούν οι ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Δημοσίευση: 02/12/2014
Λοβέρδος
Alt Text: 
Λοβέρδος
Title Text: 
Λοβέρδος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Yπέρ της κατάργησης της επάρκειας μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, τάσσεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών με επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σημειώνοντας ωστόσο ότι «σε καμία περίπτωση να μη θιγούν κεκτημένα δικαιώματα των ήδη κατόχων επάρκειας και άδειας διδασκαλίας, θέση με την οποία συμφωνούν, εξ όσων γνωρίζουμε, και οι εκπρόσωποι των ξενόγλωσσων τμημάτων των πανεπιστημίων και της ΟΙΕΛΕ».

 Η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται προς τον υπουργό Παιδείας για την απόσυρση του άρθρου 7 της τροπολογίας διότι όπως τονίζει «πάντα ζητούσαμε και στηρίζαμε τη θεσμοθέτηση διαδικασίας διαπίστευσης συστημάτων πιστοποίησης γλωσσομάθειας, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελληνικής πολιτείας και την προστασία του κοινωνικού ιστού, επαγγελματιών και πιστοποιουμένων από αδιαφανείς ανεξέλεγκτες πρακτικές». Η επιστολή στάλθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας με απόφαση του διευρυμένου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με τη συμμετοχή 28 προέδρων και αντιπροσώπων των αντίστοιχων μελών.

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Αντίθετα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών είχε ζητήσει την απόσυρση του άρθρου 7 της τροπολογίας (Διαβάστε εδώ)

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.