Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Δεν συζητήθηκαν οι ερωτήσεις για Μετεγγραφές και σχολικά βιβλία Αλβανίας

Δημοσίευση: 02/12/2014
Βουλή
Alt Text: 
Βουλή
Title Text: 
Βουλή
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι δύο προγραμματισμένες για σήμερα συζητήσεις, στη Βουλή, ερωτήσεων Βουλευτών προς την πολιτική ηγεσία δεν συζητήθηκαν.

Α. Η ερώτηση της Βουλευτού Μαγνησίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τις μετεγγραφές των πολυτέκνων, δεν συζητήθηκε λόγω κωλύματος του Α. Λοβέρδου (βρίσκεται στην Κίνα) Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την ερώτηση

Β. Η ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Αθηνών του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή Ηλία Παναγιώταρου προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με σχολικά βιβλία στην Αλβανία που παρουσιάζουν «ελληνικές πόλεις ως υπόδουλες αλβανικές», δεν συζητήθηκε κατόπιν συνεννοήσεως του Βουλευτή με τον Α. Λοβέρδο. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την ερώτηση

Σχόλια (9)

 
Αντώνης
03 Δεκ 2014 08:24

Μήπως περιμένει άραγε o υπουργός και τα παιδιά των πολυτέκνων να γίνουν και αυτά έγκλειστα των φυλακών, για να δείξει κάποια ευαισθησία και σε αυτά;
Αφήστε τα ταξιδάκια και δώστε λύσεις στα προβλήματα που εσείς δημιουργήσατε.
Έλεος πια!..

 
Νίκος 10%
03 Δεκ 2014 09:33

Τα παιδιά των τριτέκνων που πέρασαν φέτος μέσω του 10% πότε θα τα επιτρέψει το υπουργείο να κάνουν αίτηση για μετεγγραφή;
Είμαστε Δεκέμβριο, το εξάμηνο αυτό χάθηκε.

 
Αντώνης
04 Δεκ 2014 09:52

Να για ποιο λόγο οι σχολές ασφυκτιούν φέτος από Μετεγγραφές... αφού τις πήραν από τους πολύτεκνους!
Γνωστή μου οικογένεια από Μήλο με 2 παιδιά, όπου αυτή κατοικεί Μήλο... το ένα παιδί από το 2013 είναι φοιτητής στη Λαμία και είναι ηλικίας 25 ετών και το 2ο παιδί της οικογένειας φέτος πέρασε Πάτρα.
Βγήκαν χθες οι Μετεγγραφές στους Μηχανολόγους του ΕΜΠ όπου εγκρίθηκε η Μετεγγραφή του 2ου, ενώ του πολύτεκνου γιού μου δεν εγκρίθηκε γιατί τα αδέλφια του ήταν λέει πάνω από 23 ετών και ας είναι αυτά άνεργα!!!
Αυτά έκαναν φέτος οι υπουργοί μας και για αυτό διαμαρτύρονται οι πολύτεκνοι...

 
Ευστρατιάδης Ιωάννης
04 Δεκ 2014 10:47

Απορώ κ. Υπουργέ πώς δεν έχει γίνει κατανοητό ακόμη ;

-Η Ελλάδα κοντεύει να πεθάνει δημογραφικά εξ΄ αιτίας της πολιτικής των τελευταίων ετών. Γι΄ αυτό είστε όλοι υπεύθυνοι .
-Οι πολύτεκνοι και υπερπολύτεκνοι γονείς προσφέρουμε ό,τι πιο πολύτιμο με μεγάλες θυσίες : ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί δεν σπεύδετε εσείς να μας στηρίξετε ;
Γιατί δεν τρέχετε να προλάβετε τις ανάγκες μας ;
Γιατί δεν ενθαρρύνετε έμπρακτα νέες οικογένειες να κάνουν πολλά παιδιά ; Γιατι πρέπει να διαμαρτυρόμαστε για τα αυτονόητα σαν να μας θεωρείτε επαίτες ;
Με ιδιαίτερη λύπη και προβληματισμό.
Ι.Ε.

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΝΤΕΛΑΚΗΣ
04 Δεκ 2014 22:46

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.....ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ....ΜΑΤΑΙΑ!!
ΕΓΩ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (ΔΙΟΤΙ Η Ν.Δ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ).
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟ,ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ,ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΙΑΣΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ,ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΙΣΟΒΙΑ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ 1000€ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ!!!!

ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!!!!!!!!!ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ (ΟΧΙ ΚΟΜΜΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

 
Nikos
04 Δεκ 2014 23:15

Δεν έχει τα γόνατα να συζητήσει το θέμα ο κ. Λοβέρδος στη βουλή.

 
ΛΕΩΝΙΔΑΣ
05 Δεκ 2014 02:10

Ακούσαμε για υπερπληθυσμό στις σχολές της θεσσαλονίκης και της αθήνας,όμως οι αιτήσεις που γίναν για μετεγγραφή ηταν 12.848 ενω οι αναμενόμενες ηταν 40.000.Το καλοκαίρι ακούγαμε για προτάσεις όπως οι περιφερειακές μετεγγραφές που δεν θα βλάψουν τα κεντρικά πανεπιστήμια και πάλι όμως δεν συζητήθηκαν,χωρίς να ξέρουμε οτι θα είναι τόσες οι αιτήσεις.
Αυτες τις μέρες γνώρισα ειδική περίπτωση,χωρισμένοι γονείς με τον ενα γονέα να εχει εισόδημα πολυ ανωτερο απο τις 9.000 ευρώ,και ομως εχουν το δικαίωμα μετεγγραφής επειδή δηλώνουν το εισόδημα του άλλου γονέα που έχει εισόδημα 9.000 ευρώ.
Με τον καινούργιο νόμο πολύτεκνη οικογένεια με 9.001 ευρώ εισόδημα δεν έχει δικαίωμα μετεγγραφής ακόμα και αμα σπουδάζουν 4,5 η και περισσότερα παιδιά και οικογένεια με ένα παιδί και 9.000 ευρώ εισόδημα εχει δικαίωμα.
Επίσης γνωστή μου οικογένεια πέρισυ έχασε την μετεγγραφή επειδή έκανε λάθος στο ΑΦΜ του γονέα και δεν πρόλαβε να το αλλάξει,έκανε αίτηση για θεραπεία της αίτησης της,που όμως δέν την δέχτηκαν παρόλο που οι γονείς είναι άνεργοι και είναι πολύτεκνοι με 2 αλλα τέκνα να σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλης και τώρα παιδί και σε τρίτη πόλη σε νησί κιόλας.
Τέλος,αφου υπάρχει ακόμα ανεργία και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την επιχείρηση του,ένας φίλος μου έκλεισε φέτος την επιχείρηση του και όμως τα παιδιά του δεν είχαν δικαίωμα μετεγγραφής επειδή ειναι δεύτερο έτος και πάνω.Ενώ τα πανεπιστήμια δεν επηρεάζονται απο δευτεροετής και τριτοετής,καθώς αυτοι που θα επιδιώξουν να μετεγγραφούν είναι ελάχιστοι και τα μαθήματα μπορούν να αναγνωριστούν σε ίδιες σχολές,για ποιο λόγο δεν δώθηκαν μετεγγραφές σε αυτά τα παιδιά,έστω και με ακόμη πιο μειωμένο εισόδημα και ειδικά στις 723 οικογένειες πολυτέκνων που απορρίψατε πέρισυ και έχουν την περισσότερη ανάγκη·θα μπορούσατε να βάλετε ενα οικονομικό όριο και σε αυτούς ετσι ώστε να μην εχετε πρόβλημα ''υπερπληθυσμού'',αλλα δεν δεχτήκατε ουτε να το συζητήσετε ακόμα και αμα αυτοί ειναι που χρειάζονται περισσότερο την βοήθεια σας.
Δεν κλαίμε θύματα πολέμου,κλαίμε την αξιοπρέπεια μας και τις σπουδές των παιδιών μας.

 
ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΣΩ 10%
05 Δεκ 2014 15:04

Τα παιδιά τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών που πέρασαν φέτος μέσω του 10% ο υπουργός τα αποκλείει από το να υποβάλλουν αίτηση μετεγγραφής.
Τα παιδιά αυτά έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις, έχασαν ένα χρόνο και ζητούν μετεγγραφή.
Ο κύριος υπουργός μετά από πολλές ερωτήσεις και έντονες διαμαρτυρίες παιδιών και γονέων που πέρασαν με το 10% εξέδωσε υπουργική απόφαση με 8-10-2014 όπου εξαιρεί τους επιτυχόντες μέσω του 10%.
Γιατί ενώ έχουν τις προϋποθέσεις του νόμου ο κύριος υπουργός αρνείται;
Πρόκειται για μικρό αριθμό που μπορούν τα πανεπιστήμια να απορροφήσουν.
Ο κύριος υπουργός δεν καταλαβαίνει ότι σε εποχές κρίσης όπως η τωρινή δεν είναι δυνατό οι οικογένειες να συντηρήσουν δυο και τρία σπίτια πέραν της κατοικίας τους;
Γιατί τόση αναλγησία κύριε υπουργέ;
Γιατί αυτή η ΔΙΑΚΡΙΣΗ εις βάρος των τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών;
Περιμένουμε ΑΜΕΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ.

 
Γ.Κ
05 Δεκ 2014 17:01

Καμία πρόθεση από το υπουργείο να άρει την αδικία στις μετεγγραφές των πολύτεκνων φοιτητών παρά μόνο να κάνει δηλώσεις ο υπουργός για στήριξη σε πολύτεκνους την οποία και δεν είδαμε ακόμα!!
Δηλώνει: « εμείς όλα τα κύματα της κοινωνικής διαμαρτυρίας τα δεχόμαστε, υπομονετικά, συζητάμε με όλους, στηρίζουμε, το ξύλο που τρώμε είναι ανελέητο, αλλά αυτή είναι η υποχρέωση ενός Πολιτικού…. » ενώ η ΑΣΠΕ του έχει στείλει 16 επιστολές και δεν νομίζω ότι έχει πάρει κάποια απάντηση!!!
Επίσης δηλώνει για τις μετεγγραφές «.οι πολύτεκνοι είναι οι λιγότεροι. Και ίσως η κοινωνική εκείνη κατηγορία που πρέπει να προστατευθεί περισσότερο, δημιουργεί μικρότερο πρόβλημα ». Προστασία όμως καμία!!!
Αρχικά η εξαίρεση των επιτυχόντων με το 10% από την ρύθμιση των μετεγγραφών, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, είναι καταστροφική για ορισμένους φοιτητές οι οποίοι μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων και την επιτυχία τους σε μία νέα σχολή ξεκινώντας την διαδικασία της εγγραφής τους στην νέα τους σχολή επιτυχίας προχώρησαν στην διαγραφή τους από την προηγούμενη σχολή τους έχοντας ως προοπτική την μετεγγραφή. Στους φοιτητές αυτούς καταστρέφονται 2 χρόνια από την ζωή τους, και μάλιστα από τα πιο δημιουργικά.
Επίσης γνωστή είναι η αδικία στις μετεγγραφές των πολύτεκνων και υπερπολύτεκνων φοιτητών των προηγούμενων ετών παρόλα αυτά το υπουργείο αρνείται πεισματικά να δώσει δικαίωμα μετεγγραφής στους το πολύ 723 πολύτεκνους και υπερπολύτεκνους φοιτητές. Για τους φοιτητές αυτούς το υπουργείο παιδείας έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται από τις περσινές μετεγγραφές (τόπος κατοικίας, τόπος σπουδών, έτος σπουδών, κατά κεφαλήν εισόδημα , βούληση μετεγγραφής) .
Μετά έρχεται και το παράλογο όπου χωρίς καμία σοβαρή δικαιολογία δεν επιτρέπουν ορισμένα τμήματα να μετεγγραφούν πολύτεκνοι φοιτητές την ίδια στιγμή που δίνουν δικαίωμα μετεγγραφής σε «μαϊμού» πολύτεκνους αφού δεν ζητούν πιστοποιητικό από την ΑΣΠΕ στα δικαιολογητικά για την μετεγγραφή.
Πρέπει η ηγεσία του υπουργείου να σταματήσει να κάνει ότι δεν ακούει και να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα σε συνεργασία με την ΑΣΠΕ για την προστασία που ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ η πολύτεκνη και υπερπολύτεκνη οικογένεια από το κράτος βάση του συντάγματος.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.