ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΟΛΜΕ: Απόπειρες εκφοβισμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Ανακοινώσεις για εγγραφές αποσπασμένων στις ΕΛΜΕ,κινητοποιήσεις και μετατροπές συμβάσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής
Δημοσίευση: 03/12/2014
ΟΛΜΕ Συγκέντρωση
Alt Text: 
ΟΛΜΕ Συγκέντρωση
Title Text: 
ΟΛΜΕ Συγκέντρωση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με σημερινή ανακοίνωση κάνει λόγο απόπειρες εκφοβισμού των αναπληρωτών ΠΔΕ από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας ότι ζήτησε υπεύθυνες δηλώσεις(!!) για τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία στις 27/11/2014.

Η ΟΛΜΕ υπενθυμίζει ότι “σε όσους θέλουν να εφαρμόσουν «νέους» συνδικαλιστικούς νόμους ότι το δικαίωμα στην απεργία προστατεύεται από τα άρθρα: 23 (παρ. 1, παρ.2) του Συντάγματος, 45 και 46 του ν.3528/2007 και το άρθρο 19 του ν.1264/1982”.

“Κάθε απόπειρα εκφοβισμού, τρομοκράτησης ή παρακώλυσης στην απρόσκοπτη συμμετοχή κάθε εργαζομένου σε απεργία θα μας βρει αντίθετους”, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

ΟΛΜΕ: Σχετικά με τις εγγραφές αποσπασμένων εκπαιδευτικών ως μέλη των ΕΛΜΕ

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, οι εκπαιδευτικοί που έχουν αποσπαστεί σε διοικητικές υπηρεσίες εκτός της περιοχής της οργανικής τους θέσης, εγγράφονται ως μέλη στις πλησιέστερες ΕΛΜΕ.

Ως εκ τούτου, οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στο κεντρικό κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης (Πανεπιστημίου) εγγράφονται στη δύναμη της Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας.

Ομοίως οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στο παράρτημα της Εθνικής Βιβλιοθήκης (Σπ. Πάτση – Βοτανικός) εγγράφονται στη δύναμη της Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας.

Οι εν λόγω ΕΛΜΕ οφείλουν να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες έγκαιρα, να ενημερώσουν και να εγγράψουν τους συναδέλφους στα δυναμικά τους.

ΟΛΜΕ: Καταγγελία σχετικά με τη μετατροπή της σύμβασης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, το υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε με σχετική εγύκλιο που απέστειλε στις 19 Νοεμβρίου 2014 να μετατρέψει τις συμβάσεις 201 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής από μειωμένου σε πλήρους ωραρίου.

Η συγκεκριμένη μεθόδευση δημιουργεί ανισότιμες σχέσεις και υποβάλλει τεχνητούς διαχωρισμούς ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, αφού απέκλεισε από την εργασία δεκάδες συναδέλφους οι οποίοι είχαν καταθέσει αιτήσεις για να προσληφθούν ως πλήρους ωραρίου ενώ την ίδια στιγμή πριμοδοτεί επί της ουσίας με επιπλέον μοριοδότηση όσους αρχικά προσελήφθησαν με σύμβαση μειωμένου ωραρίου.

Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί ριζική ανακατάταξη των πινάκων αναπληρωτών για την επόμενη χρονιά και συνθήκες αποκλεισμού εκπαιδευτικών από την εργασία.

Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση αυτή της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, η οποία εκμεταλλευόμενη την πραγματική αγωνία των συναδέλφων μας για να εργαστούν στα σχολεία, μεθοδεύει ενέργειες οι οποίες υπηρετούν σκοτεινούς και ύποπτους σκοπούς.

Καλούμε το υπουργείο Παιδείας να προβεί άμεσα σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκαταστήσει όλες τις αδικίες και ανισότητες που δημιούργησε με δική του ευθύνη, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα στην εργασία όλων των εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν τα σοβαρά κενά στα σχολεία ειδικής αγωγής.

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, εκτιμώντας την αναγκαιότητα συνέχισης και κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων την επόμενη περίοδο, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2015 αλλά και των νέων αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων που σχεδιάζουν κυβέρνηση και τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) για το ασφαλιστικό, το μισθολόγιο, το συνδικαλιστικό νόμο, τις απολύσεις κ.λπ. ζητάμε να υπάρξει (εκτός της κινητοποίησης της Κυριακής 7/12/14), νέα πανεργατική – πανϋπαλληλική απεργία τις ημέρες που θα συζητούνται στη βουλή.

Οι κινητοποιήσεις θα πρέπει να συνοδευτούν με μέτρα στήριξης αλλά και με αξιοποίηση άλλων μορφών όπως συλλαλητήρια, αποκλεισμοί κτιρίων, διαμαρτυρίες κ.λπ. Η ΟΛΜΕ θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της σε αυτή την κατεύθυνση, με στόχο την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ