ΠΕΚΑΠ: Αγώνας μας δικαιώθηκε για την επαναφορά της Πληροφορικής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

09/12/2014

Άκουσε το άρθρο

Η Π.Ε.ΚΑ.Π., με ανακοίνωσή της τονίζει πως « με την επαναφορά της Πληροφορικής στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αισθάνεται ότι ο αγώνας της δικαιώθηκε» και υπογραμμίζει τα εξής:

Α. Η ψήφιση της τροπολογίας 2030/286 21.11.2014 στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο: «Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις», από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Βουλευτών, την Πέμπτη 27/11/2014, αποτελεί την κατάληξη μιας επίμονης και συλλογικής πορείας, που ξεκίνησε την επομένη της ψήφισης του Ν. 4186/2013 για το Νέο Λύκειο.

Β. Απέναντι σε συντονισμένες συκοφαντικές επιθέσεις, ο κλάδος των Πληροφορικών όλων των βαθμίδων, με σοβαρότητα, τεκμηρίωση και υπευθυνότητα συνέχισε τη δύσκολη προσπάθεια βελτίωσης του νέου εξεταστικού συστήματος, στον τομέα της Πληροφορικής Παιδείας, με μοναδικό γνώμονα το όφελος των μαθητών.

Γ. Σύμφωνα με την προαναφερθείσα τροπολογία, η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) γνωμοδοτεί για την αντιστοίχιση των Τμημάτων, σε σχέση με το μάθημα της Πληροφορικής της Γ’ ΓΕΛ που θα εξετάζεται Πανελλαδικά, για την εισαγωγή των υποψηφίων στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας.

Δ. Η Π.Ε.ΚΑ.Π., η επιστημονική ένωση των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, προτίθεται να συνεργασθεί με την ΑΔΙΠ, έτσι ώστε να συνδράμει στο έργο της, με επιχειρήματα και τεκμηριωμένες προτάσεις, που αποσκοπούν σε όφελος της Κοινωνίας και της Εκπαίδευσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ