ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Έγκριση επισκέψεων σε Λύκεια από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας

10/12/2014

Άκουσε το άρθρο

Μετά από θετική γνωμοδότηση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε εγκρίνουμε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας την πραγματοποίηση οργανωμένων επισκέψεων σε Λύκεια ανά την ελληνική επικράτεια για το σχολικό έτος 2014-2015.

Σύμφωνα με την εγκριτική απόφαση του υπουργείου Παιδείας:

Α. Οι επισκέψεις στα σχολεία θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους Διευθυντές Λυκείων και τους υπευθύνους ΣΕΠ των Κέντρων Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) με στόχο:

α) τη διοργάνωση παρουσιάσεων/workshops με ομιλίες από επαγγελματίες του χώρου για διάφορα αντικείμενα σπουδών (π.χ. Διοίκηση Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικά, Τουρισμός, Τέχνες, Ψυχολογία, κ.ά.),

β) την παρουσίαση των ειδικών υποτροφιών που δίνονται από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» σε αριστούχους φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ-ΤΕΙ και

γ) την παρουσίαση του συνολικού προγράμματος ακαδημαϊκών υποτροφιών που προσφέρει το Deree βάσει του βαθμού απολυτηρίου.

Β. Επιπρόσθετα, σχετικά με τις ανωτέρω επισκέψεις επισημαίνουμε τα εξής: να ενημερώνεται το αρμόδιο Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) οι δραστηριότητες που προσφέρονται από τους φορείς πρέπει να εμπίπτουν θεματικά και να υποστηρίζουν ουσιαστικά τις δράσεις που υλοποιούνται από τα ΚΕΣΥΠ, τους Συμβούλους ΣΕΠ και τις παιδαγωγικές ομάδες των σχολείων δεν επιτρέπεται η διανομή διαφημιστικού υλικού ΅

Γ. Για την αποτελεσματικότερη διάχυση των δράσεών σας στη μαθητική κοινότητα, παρακαλούμε να προγραμματίζονται εγκαίρως οι επισκέψεις, σε συνεργασία με τα Λύκεια όλης της χώρας και τα κατά τόπους Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) του ΥΠΑΙΘ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ