Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Την ένταξη της Γεωμετρίας στις Πανελλαδικές εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε ο Α. Λοβέρδος

Δημοσίευση: 13/12/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κατά την αναμόρφωση των Προγραμμάτων Σπουδών του Λυκείου, η οποία είναι σε εξέλιξη,θα εξεταστεί από τις Επιστημονικές Επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί για τον σκοπό αυτό, αν στα Μαθηματικά της Γ Λυκείου θα συμπεριλαμβάνεται και η Γεωμετρία και θα είναι μάθημα πανελλαδικώς εξεταζόμενο.

Τη δήλωση αυτή έκανε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, ενώ σημείωσε τα εξής:

Α. Η εκπαίδευση που παρέχεται στο μαθητή, λαμβάνει υπόψη της τη διδασκαλία των Μαθηματικών , δεδομένου ότι είναι το κατεξοχήν μάθημα όπου ο μαθητής αναπτύσσει την κριτική και δημιουργική σκέψη και αποκτά αφαιρετική ικανότητα.

Β. Στα Μαθηματικά ο μαθητής”εκτίθεται” κατά πολύ περισσότερο σε σχετική με άλλα μαθήματα στην αφαιρετική σκέψη.

Γ. Αυτό επιτυγχάνεται όχι μόνο με την Ευκλείδεια Γεωμετρία, αλλά και με τους άλλους (νεότερους) κλάδους των Μαθηματικών όπως η Άλγεβρα , η Αναλυτική Γεωμετρία κλπ., όπου εκεί ο κάθε μαθητής καλείται να ορίσει σε ένα σύνολο διάφορες δομές με σκοπό να λύσει διάφορα προβλήματα.

Δ. Τέτοια παραδείγματα, σε επίπεδο σχολικών Μαθηματικών, προφέρονται, εκτός από την Ευκλείδεια Γεωμετρία, και από άλλες θεματικές περιοχές των Μαθηματικών, στις οποίες ο μαθητής έχει επίσης μια θαυμάσια ευκαιρία να εξασκηθεί στην αποδεικτική διαδικασία.

Ε. Το γεγονός ότι η Ευκλείδεια Γεωμετρία δεν αποτελεί σήμερα μάθημα πανελλαδικά εξεταζόμενο δεν σημαίνει και υποβάθμιση του μαθήματος αυτού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ζ. Αντιθέτως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χώρα μας έχει μια ισχυρή παράδοση στη διδασκαλία της Ευκλείδειας Γεωμετρίας και ότι είναι μια από τις λίγες χώρες του κόσμου στις οποίες διδάσκεται η Ευκλείδεια Γεωμετρία ως μάθημα Γενικής Παιδείας στη Α και Β τάξη Λυκείου.

Σχόλια (6)

 
Χημεία ή Πληροφορική ή Γεωμετρία
12 Δεκ 2014 18:13

Ωραία!
Οπότε ξέρετε τώρα:
Χημεία ή Πληροφορική ή Γεωμετρία...

 
Κώστας Δημητρίου
12 Δεκ 2014 18:31

Να δούμε πού θα σταματήσει τελικά τις αλλαγές ο κύριος υπουργός. Κατά τα άλλα δε θα έκανε καμία αλλαγή στο εξεταστικό....Έφερε την πληροφορική, πήγε να βγάλει τη λογοτεχνία, αλλά μετά το μετάνιωσε και την ξαναέβαλε, τώρα θα βάλει και τη γεωμετρία.....Τα καημένα τα παιδιά της Β' Λυκείου τα ρώτησε? Έχουν τρελλαθεί τα παιδάκια να μην ξέρουν ακόμα ούτε τί σχολές θα έχει το κάθε επιστημονικό πεδίο, ούτε συντελεστές βαρύτητας, αλλά ούτε και τα μαθήματα που θα δώσουν τελικά. Έλεος...Καλά, για την ύλη που θα έχουν τα εξεταζόμενα μαθήματα της Γ' Λυκείου ούτε λόγος. Να δούμε πώς θα προετοιμαστούν αυτά τα παιδιά.

 
Αλχημεία ή Πληροφορική;
13 Δεκ 2014 10:18

Ευτυχώς που πάμε σε εκλογές!
Βλέπω αυτό το σύστημα μετά από τον 1ο χρόνο εφαρμογής του να καταρρέει..
Και υπεύθυνος θα είναι ο Λοβέρδος

 
Eva
13 Δεκ 2014 16:17

Συνέχεια προσθέτουν μαθήματα, γεμίζοντας άγχος τους μαθητές!
Ας προστεθούν μαθήματα, αλλά με περισσότερες επιλογές επιστημονικών πεδίων.... Αυτό ενδιαφέρει!

 
Μαθηματικός
13 Δεκ 2014 17:33

8 ώρες Μαθηματικά Προσανατολισμού. Την ύλη θα αποφασίσουν ειδικές ομάδες επιστημόνων (και όχι οι γνωστοί σύμβουλοι). Δεν πρόκειται για νέο μάθημα; Που είναι το πρόβλημα;

 
ΜΗΤΕΡΑ
15 Δεκ 2014 22:40

To πρόβλημα είναι κύριε Μαθηματικέ ότι τα παιδιά μας που θα δώσουν πανελλαδικές το 2016 είναι άτυχα και κοντεύουν να τρελαθούν!!!
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΕΛΕΟΣ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.