ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Την ένταξη της Γεωμετρίας στις Πανελλαδικές εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε ο Α. Λοβέρδος

Δημοσίευση: 13/12/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κατά την αναμόρφωση των Προγραμμάτων Σπουδών του Λυκείου, η οποία είναι σε εξέλιξη,θα εξεταστεί από τις Επιστημονικές Επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί για τον σκοπό αυτό, αν στα Μαθηματικά της Γ Λυκείου θα συμπεριλαμβάνεται και η Γεωμετρία και θα είναι μάθημα πανελλαδικώς εξεταζόμενο.

Τη δήλωση αυτή έκανε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, ενώ σημείωσε τα εξής:

Α. Η εκπαίδευση που παρέχεται στο μαθητή, λαμβάνει υπόψη της τη διδασκαλία των Μαθηματικών , δεδομένου ότι είναι το κατεξοχήν μάθημα όπου ο μαθητής αναπτύσσει την κριτική και δημιουργική σκέψη και αποκτά αφαιρετική ικανότητα.

Β. Στα Μαθηματικά ο μαθητής”εκτίθεται” κατά πολύ περισσότερο σε σχετική με άλλα μαθήματα στην αφαιρετική σκέψη.

Γ. Αυτό επιτυγχάνεται όχι μόνο με την Ευκλείδεια Γεωμετρία, αλλά και με τους άλλους (νεότερους) κλάδους των Μαθηματικών όπως η Άλγεβρα , η Αναλυτική Γεωμετρία κλπ., όπου εκεί ο κάθε μαθητής καλείται να ορίσει σε ένα σύνολο διάφορες δομές με σκοπό να λύσει διάφορα προβλήματα.

Δ. Τέτοια παραδείγματα, σε επίπεδο σχολικών Μαθηματικών, προφέρονται, εκτός από την Ευκλείδεια Γεωμετρία, και από άλλες θεματικές περιοχές των Μαθηματικών, στις οποίες ο μαθητής έχει επίσης μια θαυμάσια ευκαιρία να εξασκηθεί στην αποδεικτική διαδικασία.

Ε. Το γεγονός ότι η Ευκλείδεια Γεωμετρία δεν αποτελεί σήμερα μάθημα πανελλαδικά εξεταζόμενο δεν σημαίνει και υποβάθμιση του μαθήματος αυτού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ζ. Αντιθέτως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χώρα μας έχει μια ισχυρή παράδοση στη διδασκαλία της Ευκλείδειας Γεωμετρίας και ότι είναι μια από τις λίγες χώρες του κόσμου στις οποίες διδάσκεται η Ευκλείδεια Γεωμετρία ως μάθημα Γενικής Παιδείας στη Α και Β τάξη Λυκείου.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ