ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τις αρχιτεκτονικές του ΕΜΠ και του ΑΠΘ για τις μετεγγραφές φοιτητών

Δημοσίευση: 12/12/2014
Κουράκης βουλή
Alt Text: 
Κουράκης βουλή
Title Text: 
Κουράκης βουλή
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι δύο αρχιτεκτονικές σχολές, αντί να επικεντρώνουν τις προσπάθειες και την πίεσή τους στο Υπουργείο Παιδείας - το οποίο είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για το αδιέξοδο αυτό- και να ζητήσουν την άμεση συνδρομή της πολιτείας ώστε να λειτουργήσουν τα ΑΕΙ με όρους υψηλής ποιότητας, συμπεριφέρονται με τρόπο αναντίστοιχο με την ακαδημαϊκή δεοντολογία, μετατοπίζοντας το όλο πρόβλημα αλλού.

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο Συντονιστής του τομέα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης αναφερόμενος στην άρνηση των αρχιτεκτονικών σχολών του ΕΜΠ και του ΑΠΘ οι μετεγγραφέντες φοιτητές να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και την προσφυγή των σχολών αυτών στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση του νόμου περί μετεγγραφών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ , τονίζει ο κ. Κουράκης, θεωρεί ότι δεν μπορεί το υπουργείο να ασκεί κοινωνική πολιτική σε βάρος της ποιότητας της εκπαίδευσης και καλεί άμεσα τον Υπουργό να παρέμβει και να τηρήσει τις υποσχέσεις του σε σχέση με τα ιδρύματα.

Και με σεβασμό στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, σημειώνει ο κ. Κουράκης, εκφράζουμε τη γνώμη ότι οι φοιτητές που μετεγγράφησαν έπραξαν εντός των νόμων και των κείμενων διατάξεων και ως εκ τούτου δε νοείται να αντιμετωπίζονται ως φοιτητές δεύτερης κατηγορίας.

Παρόλο που αντιλαμβανόμαστε ότι ο μεγάλος αριθμός μετεγγραφομένων φοιτητών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ποιότητα της εκπαίδευσης, ιδίως όταν δεν υπάρχει η ανάλογη υποστήριξη σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υποδομές, υπογραμμίζει ο υπεύθυνος του τομέα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να καταστεί σαφές ότι οι τελευταίοι που ευθύνονται για το όλο ζήτημα είναι οι φοιτητές και οι οικογένειές τους.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.