Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΕΑΠ: Τα αποτελέσματα και οδηγίες- Ενας στους τέσσερις υποψηφίους παίρνουν το "εισιτήριο" για προπτυχικές ή μεταπτυχιακές σπουδές

Δημοσίευση: 15/12/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ενας στους τέσσερις υποψηφίους θα πάρουν το "εισιτήριο" για σπουδές, προπτυχικές ή μεταπτυχιακές, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, καθώς κατατέθηκαν 39.582 αιτήσεις για 9.900 θέσεις.

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, στις 10.00 π.μ., στα γραφεία του Ε.Α.Π. στην Πάτρα, στην Πάροδο Αριστοτέλους 18, Περιβόλα Πατρών (κτίριο Διοίκησης).

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΟΔΗΓΙΕΣ

Οι αρχικώς επιλεγέντες καθώς και οι επιλαχόντες (υποψήφιοι των κατηγοριών Α και Β της γενικής κατηγορίας υποψηφίων) καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ε.Α.Π. www.eap.gr στο διαδίκτυο αμέσως μετά την κλήρωση, ώστε να πληροφορηθούν σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής τους (www.eap.gr / ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ). Καλούνται επίσης οι επιλεγέντες και επιλαχόντες (κατηγορίες Α και Β), με δική τους ευθύνη, να αντλήσουν από το διαδίκτυο όλα τα απαραίτητα για την εγγραφή τους έντυπα, να τα συμπληρώσουν και να τα αποστείλουν στο Ε.Α.Π. με συστημένη επιστολή το αργότερο έως και τις 16 Ιανουαρίου 2015 (αποκλειστική προθεσμία, σφραγίδα ταχυδρομείου ή μέσω courier).
 ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
•    Οι ανήκοντες στην Κατηγορία Α θα πρέπει μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2015 να καταβάλουν την οικονομική τους συμμετοχή και να στείλουν μαζί με τα δικαιολογητικά τους και το αντίγραφο κατάθεσης στην Τράπεζα ή την ηλεκτρονική αναφορά επιτυχούς συναλλαγής μέσω πιστωτικής κάρτας στην περίπτωση που επιλέξουν να καταβάλουν την οικονομική τους συμμετοχή μέσω πιστωτικής κάρτας MASTERCARD ή VISA.
•    Οι ανήκοντες στην Κατηγορία Β θα πρέπει μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2015 να στείλουν τα δικαιολογητικά τους χωρίς να καταθέσουν χρήματα σε αυτή τη φάση. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΕΑΠ στο διαδίκτυο στις 6 Μαρτίου 2015, για να δουν τον πίνακα των υποψηφίων Κατηγορίας Β οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις του Ε.Α.Π. και, με αυστηρή σειρά προτεραιότητας, καλύπτουν ακριβώς τα κενά από την Κατηγορία Α, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία εγγραφής τους.  
•    Οι ανήκοντες στην κατηγορία Γ (όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι) θα πρέπει στις 24/04/2015 να επισκεφθούν με δική τους ευθύνη την ιστοσελίδα του ΕΑΠ για περισσότερες πληροφορίες. Οι ανήκοντες στην κατηγορία αυτή έχουν πιθανότητα εγγραφής εάν συντρέχουν και γι’ αυτούς οι προϋποθέσεις του Ε.Α.Π. και υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν κενές θέσεις από τις κατηγορίες Α και Β, τόσες που να φθάνουν τον αύξοντα αριθμό κατάταξης κάποιου από την κατηγορία Γ.
 Η ΑΝΤΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (www.eap.gr/ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ).
 Όσοι υποψήφιοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για την αναζήτηση των αποτελεσμάτων της κλήρωσης καθώς και για την άντληση των απαραίτητων για την εγγραφή τους εντύπων,  θα μπορούν να εξυπηρετούνται  έως και τις 16 Ιανουαρίου 2015, και από τα γραφεία του Ε.Α.Π. στην Πάτρα, στην Πάροδο Αριστοτέλους 18, Περιβόλα Πατρών, Δευτέρα ως Παρασκευή, από 09.00 ως  19.00.

Η ΚΛΗΡΩΣΗ

Παρουσία του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.), Καθηγητή Χάρη Κοκκώση, διεξήχθη σήμερα η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων φοιτητών στα Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΕΑΠ.
Η διαδικασία διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία και την παρακολούθησαν πολίτες που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στην κλήρωση.
Στην επιτροπή κλήρωσης μετείχαν (πλην του Προέδρου της Δ.Ε.) οι: Χαράλαμπος Ροδόπουλος (Γραμματέας του Ε.Α.Π.), Αριστέα Μαρούντα  (νομική σύμβουλος του Ε.Α.Π.), Μιχάλης Ξένος (Καθηγητής), Βασίλης Βερύκιος (Αναπληρωτής Καθηγητής) και Χρήστος Παναγιωτακόπουλος (Αναπληρωτής Καθηγητής).
Ο κ. Κοκκώσης στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους στη δημόσια κλήρωση, μια διαδικασία που αποτελεί σημαντική στιγμή στην κατά νόμο λειτουργία του Ε.Α.Π. και έχει επιλεγεί από την Πολιτεία για να κατοχυρώνει τις ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εξ αποστάσεως Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. τόνισε ότι το Ε.Α.Π. δίνει την ευκαιρία σε ενήλικες άνω των 23 ετών να φοιτήσουν χωρίς να έχουν τη σχέση που είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν με το συμβατικό σύστημα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (π.χ. καθημερινή επαφή με τους διδάσκοντες σε μια αίθουσα κ.ά.).
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κοκκώσης στον ανταγωνισμό που επικρατεί στην αγορά εργασίας και επεσήμανε ότι η ζήτηση για εκπαίδευση υψηλότερου επιπέδου αποτυπώνεται στις αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο Ε.Α.Π. τα τελευταία χρόνια, από τις οποίες τα 2/3 αφορούσαν στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών και το 1/3 σε Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών.
Το γενικό σύνολο των αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 ανήλθε σε 39.582 (13.964 στα Προπτυχιακά  Προγράμματα Σπουδών και 25.618     στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών).
Η Διοικούσα Επιτροπή του Ε.Α.Π. ευχαριστεί όλους τους υποψηφίους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και τους ενημερώνει ότι θα βρουν τα αποτελέσματα αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Ε.Α.Π. στο διαδίκτυο (www.eap.gr), ενώ βρίσκονται και στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το κύριο χαρακτηριστικό των φετινών αιτήσεων ίναι ότι παρά την οικονομική κρίση ο αριθμός των αιτήσεων για προπτυχιακές και Μεταπτυχιακές Σπουδές, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, διατηρήθηκε στα περσινά επίπεδα με μία ανεπαίσθητη μείωση.

Συγκεκριμένα:

Α. Για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα κατατέθηκαν 25.618 αιτήσεις , από 27.101 πέρσι

Β. Για τα προπτυχιακά προγράμματα κατατέθηκαν 13. 964 αιτήσεις από 14. 803 πέρσι

Για να δείτε αναλυτικά τον αριθμό των φετινών αιτήσεων και αντίστοιχα τις προσφερόμενες θέσεις πέρσι πατήστε εδώ

Για να δείτε αναλυτικά τον αριθμό των περσινών αιτήσεων και αντίστοιχα τις προσφερόμενες θέσεις πέρσι πατήστε εδώ

Για τα έξι Προπτυχιακά Προγράμματα θα επιλεγούν 4.790 φοιτητές και για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα 5.210 φοιτητές.

Η έναρξη των σπουδών για τα παραπάνω Προγράμματα θα γίνει το Φθινόπωρο του 2015.

Συμμετοχή φοιτητών στις δαπάνες - Υποτροφίες

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Οι φοιτητές για την απόκτηση του απαραίτητου εκπαιδευτικού, πληροφοριακού και υλικού αξιολόγησης καθώς και για τη συμμετοχής τους στις ιδιαίτερες δαπάνες επικοινωνίας, που συνδέονται με την εφαρμογή του συστήματος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, επιβαρύνονται με την καταβολή οικονομικής συμμετοχής. Συγκεκριμένα: Από το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 όλοι οι φοιτητές του Ε.Α.Π., πρωτοετείς και επανεγγραφόμενοι καταβάλλουν 550 ΕΥΡΩ για κάθε Θ.Ε. και για διάρκεια σπουδών 6 έτη. Μετά το παραπάνω χρονικό διάστημα το ύψος της συμμετοχής θα ευθυγραμμιστεί με εκείνο του εκάστοτε τρέχοντος έτους. Στα προγράμματα που έχουν εργαστήρια, η οικονομική συμμετοχή του φοιτητή σε καθένα από τα εργαστήρια αυτά, αντιστοιχεί σε μία Θ.Ε. Για ένα ποσοστό φοιτητών, χορηγείται βάσει οικονομικών, κοινωνικών και ακαδημαϊκών κριτηρίων υποτροφία μερικής ή ολικής απαλλαγής από την παραπάνω συμμετοχή.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

Οι φοιτητές για την απόκτηση του απαραίτητου εκπαιδευτικού, πληροφοριακού και υλικού αξιολόγησης καθώς για τη συμμετοχή τους στις ιδιαίτερες δαπάνες επικοινωνίας, που συνδέονται με την εφαρμογή του συστήματος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, επιβαρύνονται με την καταβολή οικονομικής συμμετοχής. Συγκεκριμένα: Από το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 όλοι οι φοιτητές του Ε.Α.Π., πρωτοετείς και επανεγγραφόμενοι καταβάλλουν 700 ΕΥΡΩ για κάθε Θ.Ε. και για διάρκεια σπουδών 4 έτη. Μετά το παραπάνω χρονικό διάστημα το ύψος της συμμετοχής θα ευθυγραμμιστεί με εκείνο του εκάστοτε τρέχοντος έτους. Στα μεταπτυχιακά προγράμματα που οδηγούν σε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης, η οικονομική συμμετοχή του φοιτητή για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας (παρακολούθηση, συζήτηση δυσκολιών, επικοινωνία με τον διδάσκοντα, διόρθωση κ.ά.) αντιστοιχεί σε μία Θ.Ε. Για ένα ποσοστό φοιτητών, χορηγείται βάσει οικονομικών, κοινωνικών και ακαδημαϊκών κριτηρίων υποτροφία μερικής ή ολικής απαλλαγής από την παραπάνω συμμετοχή.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Η διαδικασία χορήγησης υποτροφιών περιγράφεται αναλυτικά στον Κανονισμό Χορήγησης Υποτροφιών. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε τον κανονισμό

Ετικέτες: 
ΕΑΠ

Σχόλια (2)

 
κορυφαιος
27 Φεβ 2015 20:57

το θεμα δεν ειναι το εξειτηριο ! καποια στιγμη θα βγεις ! το θεμα ειναι η ανεργια !

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
14 Ιαν 2015 13:47

το θεμα δεν ειναι το εισιτηριο !καποια στιγμη θα κληρωθεις ! το θεμα ειναι το εξειτηριο

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ