Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Αύξηση του αριθμού των Σχολικών Συμβούλων Πληροφορικής ζητά η ΠΕΚΑΠ

Δημοσίευση: 16/12/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Π.Ε.ΚΑ.Π. ενόψει της έκδοσης νέας προκήρυξης για Σχολικούς Συμβούλους από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του αρμόδιου τμήματος τοποθετείται τον Ιανουάριο του 2015, επαναφέρει , με ανακοίνωσή της, το θέμα της αύξησης του αριθμού των Σχολικών Συμβούλων Πληροφορικής και της ένταξης του κλάδου ΠΕ20 στη νέα προκήρυξη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΕΚΑΠ:

Αριθμός Σχολικών Συμβούλων Συνολικά 27 Σύμβουλοι Πληροφορικής υπηρετούν αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα.

Ο αριθμός αυτός, αν κρίνουμε από τον αριθμό των εν ενεργεία εκπαιδευτικών πληροφορικής αλλά και το γεγονός ότι διδάσκουν σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, είναι εξαιρετικά μικρός.

Πρέπει λοιπόν να αυξηθεί προκειμένου οι Σύμβουλοι Πληροφορικής να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον πολυδιάστατο ρόλο τους. Προτείνουμε την ύπαρξη ενός Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης, για την αποτελεσματικότερη επιστημονική καθοδήγηση των χιλιάδων συναδέλφων.

Κλάδος ΠΕ20

Σύμφωνα με τον Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71 τ. Α), υποψήφιοι για τις θέσεις Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορεί να είναι εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ01 έως ΠΕ20.

Επίσης οι καθηγητές ΠΕ19 και ΠΕ20 έχουν τις ίδιες ακριβώς αναθέσεις μαθημάτων.

Οι προηγούμενες προκηρύξεις δεν παρείχαν το δικαίωμα στους καθηγητές ΠΕ20, να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής των Σχολικών Συμβούλων.

Οι Θέσεις της ΠΕΚΑΠ είναι:

1. Οι καθηγητές Πληροφορικής ΠΕ19 και ΠΕ20 διδάσκουν το ίδιο επιστημονικό αντικείμενο και πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα.

2. Η επικείμενη προκήρυξη για Σχολικούς Συμβούλους, σε ότι αφορά τους υποψηφίους Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής, πρέπει να επιτρέπει στους καθηγητές ΠΕ19 και ΠΕ20 να συμμετάσχουν ισότιμα στη διαδικασία επιλογής.

3. Ο Ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71 τ. Α) είναι σαφής για το ποιοι εκπαιδευτικοί έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για θέσεις Σχολικών Συμβούλων και αυτό πρέπει να αποτυπώνεται και στην αντίστοιχη εγκύκλιο προκήρυξης.

4. Ο κλάδος των καθηγητών Πληροφορικής είναι ενιαίος και αδιαίρετος και είμαστε αντίθετοι στη λογική, να προκηρυχθούν άλλες θέσεις Σχολικών Συμβούλων για τους ΠΕ19 και άλλες για τους ΠΕ20.

5. Η ένταξη των ΠΕ20 στις διαδικασίες επιλογής των Συμβούλων να συνοδευτεί με αύξηση του αριθμού των Σχολικών Συμβούλων Πληροφορικής, ένας σε κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Η Π.Ε.ΚΑ.Π. τονίζει στην ανακοίνωσή της «με πολλά υπομνήματα, καθώς και η Ο.Λ.Μ.Ε., έχουν τοποθετηθεί για το θέμα και έχουν καταγγείλει τη μη ένταξη των ΠΕ20 στις προηγούμενες προκηρύξεις Σχολικών Συμβούλων.

Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους και λόγω των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων, έως τη νέα προκήρυξη τον Ιανουάριο του 2015, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, προκειμένου να διευθετηθεί άμεσα το θέμα ώστε να μην επαναληφθούν αδικίες που με έντεχνο τρόπο διχάζουν τον κλάδο, δημιουργούν αντιθέσεις και παραβιάζουν κατάφορα την αρχή της ισονομίας».

Σχόλια (7)

 
Απορημένος
16 Δεκ 2014 13:46

Τι άλλο θα ζητήσετε, κύριοι συνάδελφοι; Μήπως θέλετε να καταργήσουμε όλα τα υπόλοιπα μαθήματα και να διδάσκεται μόνο πληροφορική στα σχολεία, ώστε να είναι και όλοι οι σύμβουλοι μόνο από τον δικό σας κλάδο; Για να ξέρουμε να κάνουμε στροφή στην καριέρα μας.

 
Υποδείξτε παρακαλώ
16 Δεκ 2014 14:35

Μπορείτε κύριε Απορημένε να υποδείξετε ένα σημείο σε αυτά που ζητάει η ΠΕΚΑΠ που να είναι έξω από τα όρια της λογικής; ΕΝΑ;

 
Τάσος1210
16 Δεκ 2014 14:39

Εσάς ποιο είναι το πρόβλημά σας κε συνάδελφε; Τι σας αφορά το τι ζητά η ένωσή μας; Εσείς τι είστε, δε μας κάνατε την τιμή να μας πείτε! Φιλόλογος; Μαθηματικός; Φυσικός; ΧΗΜΙΚΟΣ;;;;;;;;;;;

 
Eva
16 Δεκ 2014 16:15

Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη της ΠΕΚΑΠ. Υπάρχουν εκπαιδευτικοί πληροφορικής ΠΕ20 με μεταπτυχιακά, διδακτορικά, αριστεία-βραβεία σε διαγωνισμούς και με εμπειρία χρόνων στο διδακτικό αντικείμενο. Γιατί αυτοί οι αξιόλογοι εκπαιδευτικοί να στερούνται το δικαίωμα αίτησης για να καταλάβουν θέση σχολικού συμβούλου Πληροφορικής?

 
Α.Δ.
17 Δεκ 2014 17:02

Το θέμα που ανοίγετε είναι πολύ σοβαρό. Αν η προκήρυξη για τις θέσεις Σχολικών Συμβούλων γίνει τον Ιανουάριο, τότε η αξιολόγηση που ζούμε τώρα είναι άσχετη με τη διοικητική εξέλιξη των εκπαιδευτικών, οι κρίσεις θα γίνουν με το ν.3848/2010 και θα έχουν προηγηθεί οι κρίσεις Διευθυντών Εκπαίδευσης. Κατά τα άλλα είναι λίγοι οι σύμβουλοι και των άλλων ειδικοτήτων, ιδίως με την αξιολόγηση της τρέχουσας μορφής.
Πάντως, θα πρέπει να μας διαβεβαιώσει κάποιος ότι οι κρίσεις Σχολικών Συμβούλων θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2015.

 
@ Απορημένος (από Σ.Π.)
17 Δεκ 2014 21:41

Τώρα τί σχέση έχει ανθρωπέ μου αυτό το ζητούμενο (απόλυτα δίκαιο και εσωτερικό του κλαδου πε19-20) με σένα ή με όποιον άλλον κλάδο μόνο εσύ το ξέρεις! Καθαρά σχιζοειδής η άποψη σου αυτή κύριε.

 
Μέλπω
18 Δεκ 2014 11:45

Η απορία σου είναι καθαρά ηλίθια κύριε "απορημένε" αν δεν είναι άκρως κουτοπόνηρη . Τί σε νοιάζει ένα θέμα καθαρά πληροφορικών που αφορά μόνο αυτούς και δεν ενοχλεί άλλους; Στο κάτω κάτω είναι και δικαιότατο αίτημα αν κι αυτό σε ...πειράζει.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.