Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Εξελίξεις για τις 500 ενστάσεις εκπαιδευτικών για τις 3.652 υποχρεωτικές μετατάξεις

Δημοσίευση: 18/12/2014
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε εξέλιξη η διαδικασία εξέτασης των 500 ενστάσεων που έχουν υποβληθεί σχετικά με τις 3.652 υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, όπου προβλέπεται ότι θα γίνει η ανακοίνωση των ενστάσεων που ικανοποιούνται.

Αμέσως μετά σχεδιάζεται να ακολουθήσει η διαδικασία σύστασης Οργανικών Θέσεων σε συνεργασία με τους δεκατρείς Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κάθε περιοχής, η οποία και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του νέου ΄έτους.

Τα παραπάνω προέκυψαν κατά τη συνάντηση της προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Στεφανία Μπετίνας Αλβίνα Τίλε και της Γενικής Γραμματέως Κατερίνας Γκριτζαλιώτη με στελέχη του Γραφείου του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Α. Λοβέρδου.

Οι εκπρόσωποι της επιστημονικής ένωσης των εκπαιδευτικών Γερμανικής Φιλολογίας ζήτησαν να υπάρξει – πριν την ανακοίνωση οποιασδήποτε απόφασης – διαβούλευση με τους φορείς των εκπαιδευτικών, τόσο τους συνδικαλιστικούς (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) όσο και τους επιστημονικους. Στα πλαίσια αυτά κατέθεσε γραπτώς αίτημα επείγουσας συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Υπενθυμίζεται πως οι υπηρεσιακές αυτές μεταβολές πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ υπό τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με παράκαμψη , όπως δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, ολόκληρης της υπηρεσιακής δομής - περιφερειακής και κεντρικής - του αρμόδιου υπουργείου

Σχόλια (8)

 
Αδικηθείς τις
18 Δεκ 2014 11:33

Ας ελπίσουμε πως ο νυν υπουργός Λοβέρδος δεν θα αφήσει αυτό το αχαρακτήριστο απόστημα του Αρβανιτόπουλου να θολώνει και τη δική του θητεία στο υπουργείο. Ας αποδοθεί δικαιοσύνη επί τέλους. Ήδη πέρασε τόσος χρόνος. Καλά από ΟΛΜΕ κλπ άσε καλύτερα.

 
f.agogi protobathmia
18 Δεκ 2014 12:34

Για ποιες ενστασεις μιλαμε;εδω θα επρεπε να εχουν δωθει οργανικες θεσεις και να εχουν ικανοποιηθει οι αιτησεις μεταθεσης ειδικοτητων πρωτοβαθμιας που χρονια περιμενουν....δηλαδη ποση αλλη αδικια επιφυλλασει το κρατος σε ανθρωπους που απλα ακολουθησαν πιο δυσκολο δρομο.;

 
eleni
18 Δεκ 2014 15:04

ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ , ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΒΑΛΑΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΜΑΣ? ΞΕΡΕΙΣ ΜΕ ΤΙ ΚΟΠΟ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ? ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΑΜΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΕΞΥΠΝΟΙ" ?

 
eleni
18 Δεκ 2014 18:49

MAKAΡΙ, ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ , ΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ , ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ

 
Ελεύθερος
18 Δεκ 2014 18:54

Αν υπάρχει διάθεση για δικαιοσύνη, το ζήτημα επιλύεται. Οι μεταταχθέντες στον ίδιο Νομό, να μείνουν άθικτοι. Δεν φταίνε σε τίποτε να αντιμετωπισθούν ως νεο-διόριστοι μόνο και μόνο για να μην αισθάνονται αδικημένοι οι συνάδελφοι της Πρωτοβάθμιας που δεν έπαιρναν επί μακρόν μεταθέσεις. Τα παράπονά τους στα ΠΥΣΠΕ.

Οι μεταταχθέντες σε άλλο Νομό να επιστρέψουν υποχρεωτικά στον Νομό προ της μετατάξεως. Να ερωτηθούν όμως αν θέλουν να παραμείνουν στην Α΄/βάθμια ή να επανέλθουν στην Β΄/βάθμια. Από κει και πέρα, να λυθεί αμέσως νομοθετικά το θέμα των οργανικών θέσεων ειδικοτήτων (Ξένων Γλωσσών, Φυσικής Αγωγής, Πληροφορικής κ.λπ. στην Πρωτοβάθμια). Να λείψει η εσκεμμένη ασάφεια και χαλαρότης, που ευνοούν την διαπλοκή, τις πελατειακές σχέσεις και τις κατάφωρες αδικίες. Δεν επιτρέπεται να εξαρτώνται οι εκπαιδευτικοί από την εύνοια ή μη των (παλαιο)κομματικών παραγόντων (αιρετών, διευθυντών εκπαίδευσης).

Υπάρχει όμως διάθεση για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;

 
αργυρώ
18 Δεκ 2014 23:19

Διάθεση για δικαιοσύνη;Ποιός από αυτούς όλους την υπολογίζει;Οι κοινές ειδικότητες συνάδελφοι αποτελούν τους τελευταίους τροχούς της αμάξης αντί να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο!Μας έχουν εγκλωβίσει και μας χορεύουν στο ρυθμό που εξυπηρετεί κάθε φορά συγκεκριμένα συμφέροντα.Τα έχουν κάνει μπάχαλο σε όλα....άναρχους διορισμούς,υπηρεσιακές μεταβολές,περίεργα βολέματα......Γνώμη μου είναι πως πρέπει επειγόντως οι κοινές ειδικότητες να αντιμετωπίζονται νομοθετικά ως ενιαίοι κλάδοι για α/θμια και δ/θμια στα πάντα,μεταθέσεις,αποσπάσεις,τοποθετήσεις,βελτιώσεις και να γίνει αναγωγή μορίων για όλους προς τα πάνω ή προς τα κάτω.Αυτό θα ήταν το πιο δίκαιο και θα παρείχε διαφάνεια αλλά και ασπίδα προστασίας στον καθένα που βολεύεται εις βάρος των άλλων.Βέβαια αυτή η προοπτική σε κάποιους αιρετούς φέρνει...ζάλη!

 
ΔΕΚΑΝΕΑ ΒΑΝΑ
19 Δεκ 2014 20:31

Συμφωνώ και επιβάλλεται να γίνει ενιαίος ο κλάδος των κοινών ειδικοτήτων γιατί τότε και μόνο τότε δεν θα μπορεί ρουσφετολογικά να γίνονται μεταταξεις και γενικά υπηρεσιακές μεταβολές!Ωστόσο εμείς που περιμένουμε 16-18 χρόνια για να έρθουεμ στον τόπο συμφερόντων μας και δεν μπορούμε είτε γιατί οι συνδικαλιστές μας δεν θέλουν να μας φέρουν, είτε γιατί υπάρχουν πολιτικες, ρουσφετολογικές καταστάσεις μας έφτασαν σε ένα σημείο να κυηγάμε δικαστικά τη δικαίωση και πολύ πιθανά και εισαγγελικά με τους επόμενους που θέλουν να φέρουν. Αρκεί να σας πω ότι προκλητικά τους ενημέρωσαν από το Υπουργείο και ονομαστικά ότι ο Λοβέρδος τους δικαίωσε< δηλ, την παρανομία του Αρβανιτόπουλου την έκανε νεα παρανομία κι εμείς που είμαστε οι άμεσα θιγόμενοι παρατηρούμε την κατάσταση ως θεατές. Έλεος πια δεν μπορει να λειτουργεί έτσι και η εκπαίδευση. Έχουν έρθει άτομα στη ΔΡΆΜΑ ΜΕ 15 ΚΑΙ 16 ΜΌΡΙΑ ΚΙ ΕΜΕΊς ΠΟΥ ΠΛΕΟΝΑΖΟΥΜΕ ΜΕ 80 ΚΑΙ 100 ΜΌΡΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΥΠ ΑΤΜΟΝ.......όΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΌ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ-ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ_ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ!ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ ΤΙς ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

 
αργυρώ
22 Δεκ 2014 10:32

Βάνα αυτοί πρέπει να φύγουν άμεσα.Μας έχουν διαλύσει τις ζωές,έχουμε χάσει τις οικογένειές μας και συνεχίζουν την αδιαφάνεια και τη ρουσφετολογική τακτική ακόμη και τώρα με κάτι περίεργες αποσπάσεις που ανακοινώνουν σχεδόν κάθε εβδομάδα,φυσικά χωρίς μόρια.Δεν εγκρίνουν αποσπάσεις σε συναδέλφους με 45 και παραπάνω μόρια κι ενώ έχει κενά στις περιοχές των οικογενειών τους και αποσπούν κάποιους με ελάχιστα μόρια επειδή δήθεν πλεονάζουν ενώ στην περιοχή που ανήκουν οργανικά πήραν αναπληρωτές.Πόση αδικία να ανεχτούμε πια;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ