Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Το ΣτΕ “μπλόκαρε” τις μετεγγραφές των φοιτητών-Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟ ESOS

Πως σχολίασε την απόφαση ο υπουργός Παιδείας
Δημοσίευση: 18/12/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Να μην εγγράψουν προσωρινά τους υπό μετεγγραφή φοιτητές οι Αρχιτεκτονικές Σχολές του ΕΜΠ και του ΑΠΘ αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας,  μετά από προσφυγές που έκαναν οι Κοσμήτορες των δύο Σχολών.

Η απόφαση αυτή είναι προσωρινή και ισχύει μέχρι την έκδοση απόφασης από την αρμόδια Επιτροπή Αναστολών.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

«Χορήγηση προσωρινής διαταγής για αναστολή εκτελέσεως των : α) υπ’ αριθμ. Φ1/161753/Β3 αποφάσεως του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ Β’ 2665/8.10.2014) με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής Πολυτέκνων, Τριτέκνων και Ειδικών Κατηγοριών» β) της υπ’ αριθμ. Φ1/161748/Β3 αποφάσεως του ίδιου Υπουργού (ΦΕΚ Β’ 2665/8.10.2014) με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής με οικονομικά κριτήρια του σχολικού έτους 2013-2014 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν. 4274/2014 (Α’ 147)».

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ  ΔΙΑΤΑΓΗ

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας

Έχοντες υπ’ όψιν

1. Τις διατάξεις του άρθρου 52 του Π.Δ. 18/1989, όπως ισχύει
2. Την από 5.12.2014 (Ολομ. 394/8.12.2014) αίτηση της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ.λπ. περί αναστολής εκτελέσεως α) της υπ’ αριθμ. Φ1/161753/Β3 αποφάσεως του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ Β’ 2665/8.10.2014) με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής Πολυτέκνων, Τριτέκνων και Ειδικών Κατηγοριών» β) της υπ’ αριθμ. Φ1/161748/Β3 αποφάσεως του ίδιου Υπουργού (ΦΕΚ Β’ 2665/8.10.2014) με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής με οικονομικά κριτήρια του σχολικού έτους 2013-2014 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν. 4274/2014 (Α’ 147)».

                                            Δ ι α τ ά σ σ ο υ μ ε

Την αναστολή εκτελέσεως των ως άνω υπουργικών αποφάσεων, καθ’ όσον αυτές αφορούν την Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προς αποτροπή ανεπανόρθωτης βλάβης στη λειτουργία τους, την οποία συνεπάγεται η καθ’ υπέρβαση των εκπαιδευτικών τους δυνατοτήτων «μεταφορά θέσεων» μεγάλου αριθμού φοιτητών εισαχθέντων σε άλλα Α.Ε.Ι. της Χώρας (πρβλ. υπ’ αριθμ. 987/2014 απόφαση Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας και τα υπ’ αριθμ. 1814/16.12.2014 και 513/16.12.2014 έγγραφα του Ε.Μ.Π. και του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αντιστοίχως, προς το Συμβούλιο της Επικρατείας). Η απόφαση αυτή ισχύει μέχρις εκδόσεως αποφάσεως από την αρμόδια Επιτροπή Αναστολών.

Αθήνα, 18.12.2014

Σωτήριος Αλ. Ρίζος»

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου είπε τα εξής:

Α. Η απόφαση αφορά δύο μόνο τμήματα, τις Αρχιτεκτονικές, που αφορά το νόμο της 4ης Μαΐου κι όχι τον δικό μου, ο δικός μου ήταν το καλοκαίρι με τα οικονομικά κριτήρια που αυτό πάει μια χαρά.

Β. Αυτές οι μετεγγραφές με τα οικονομικά κριτήρια θα πάνε κανονικότατα. Αφορά στις μετεγγραφές που έγιναν 4 Μαΐου και που έδιναν δικαίωμα μετεγγραφής ανεξαρτήτως κριτηρίων και δημιουργεί μία εμπλοκή μέχρι την 1η Φεβρουαρίου που θα κριθούν τα ασφαλιστικά μέτρα όπως τα λέμε, δηλαδή η αναστολή εκτελέσεως της διοικητικής πράξης από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Γ. Είναι μία ακαταστασία, επιβράδυνση των διαδικασιών μετεγγραφής και κοντολογίς, το Συμβούλιο της Επικρατείας είπε ότι ‘η ακαδημαϊκή ευρυθμία υπερισχύει των κοινωνικών κριτηρίων που τίθενται χωρίς κριτήρια’ ».

Διαβάστε επίσης:

-Με ποινικές και πειθαρχικές διώξεις απειλεί ο Α. Λοβέρδος τους Κοσμήτορες που αρνούνται να δεχθούν τους μετεγγραφόμενους φοιτητές

-ΕΜΠ-ΑΠΘ: Αίτηση ακύρωσης στο ΣΤΕ κατά των αποφάσεων μετεγγραφών φοιτητών

-Σε αδιέξοδο οι Σχολές Αρχιετεκτόνων του ΕΜΠ και ΑΠΘ , λόγω μετεγγραφών

Σχόλια (9)

 
Που φτάσαμε
18 Δεκ 2014 16:11

Το Υπουργείο και οι κύριοι Κοσμήτορες και Καθηγητές των Αρχιτεκτονικών Σχολών "παίζουν" με το μέλλον των φοιτητών τους στα Δικαστήρια...
Φοιτητών τριτέκνων, πολυτέκνων και φτωχών οικογενειών...
Το είδαμε και αυτό...

 
Μανώλης
18 Δεκ 2014 19:22

Τα παιδιά μας έγιναν ο σάκος του μποξ μεταξύ Λοβέρδου και Αρχιτεκτ. Σχολών.
Μαζί με τα ξερά καίει δυστυχώς και τα χλωρά το ΣτΕ..., τσιμουδιά όμως για τους Δ.Υ - αιρετούς που ενέγραψαν παρά την κατάργηση του Νόμου αλλά και για τον πλασματικό αριθμό των μετεγγραφόμενων που με σκοπιμότητα αύξησαν και αλλοίωσαν οι Σχολές(όλοι αυτοί - Ομογενείς-Αλλοδαποί - Αθλητές- Ασθενείς... 60 θα εγγραφούν κανονικά και ΟΧΙ οι 15 πολύτεκνοι)!!!
Ελλάς το μεγαλείο σου τι άλλο να πούμε υπουργέ…

 
Χ.Γ.
19 Δεκ 2014 08:04

Κύριε υπουργέ,
όλοι εμείς οι υπό μεταγραφή στις Αρχιτεκτονικές ΕΜΠ και ΑΠΘ πιστεύοντας τις εξαγγελίες σας πριν το μηχανογραφικό, δηλώσαμε και τις περιφερειακές σχολές .
Τώρα βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι, χωρίς να μπορούμε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας και η οργή μας ξεχειλίζει......
Πείτε μας τι κάνατε εσείς και το νομικό τμήμα του υπουργείου σας για όλες αυτές τις "κρεμασμένες " οικογένειες?
Γιατί δε βάλατε στην υπουργική απόφαση καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των μεταγραφών και δώσατε το περιθώριο στις Αρχιτεκτονικές να μας φέρουν ως εδώ?
Δείτε λίγο πιο προσεκτικά και τις δηλώσεις σας .
Ασαφείς και σε πολιτική γλώσσα .
Αν έτσι γράψατε και το κείμενο που στείλατε στο Σ.τ.Ε κατανοώ απολύτως γιατί βρισκόμαστε εδώ!
Όσο για το σχόλιό σας σχετικά με την απόφαση του Σ.τ.Ε , τι να πω?
Είναι εκτός τα οικονομικά κριτήρια?????
Μέσα είναι και αυτά ως προς τις Αρχιτεκτονικές σχολές !

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
19 Δεκ 2014 08:31

ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ!!!!!
ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ;
H ΕΚΛΕΓΜΕΝΗΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΠΘ ή οι ΚΟΣΜΗΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ;

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΦΘΑΣΑΜΕ .....ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ!!!!

 
ΝΜ
19 Δεκ 2014 10:04

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣτΕ ΕΚΡΙΝΕ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΒΛΑΒΗ ?! ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΑ 2 ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ 117 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠ'ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΑ 140 ΑΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΕΚΔΟΣΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ!! ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ 2 ΤΜΗΜΑΤΑ . ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΒΛΑΒΗ? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΩΝ 2 ΣΧΟΛΩΝ,ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ,ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ??

 
Μανώλης
19 Δεκ 2014 12:28

Από τις Ελεύθερες Μετεγγραφές που υποσχόταν ο Λοβέρδος, ενώ η ΑΣΠΕ ανησυχούσε και διαμαρτυρόταν… φθάσανε τα παιδιά μας να είναι εγκλωβισμένα στις αίθουσες των δικαστηρίων και το υπουργείο να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο!
Το ΣτΕ ανησυχεί για το επίπεδο σπουδών… που μπαίνουν τα παιδιά μας με μόλις λίγα 10 – 100 μόρια παρακάτω και δεν λέει τίποτα για τους Ομογενείς, Αλλοδαπούς, Μουσουλμάνους που η πλειοψηφία αυτών είναι κάτω από τη βάση!!!
Το ΣτΕ δεν ανησυχεί που παρότι έχει καταργηθεί ο νόμος για την Μετεγγραφή των αιρετών, Δ.Υ κλπ γίνονται ακόμη και σήμερα!!!
Ο δε Πρωθυπουργός απλώς προεδρεύει…

 
ΝΜ
19 Δεκ 2014 14:30

ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ...

ΔΕ ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΥΝΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ! ΔΕ ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ! ΔΕ ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ! ΔΕ ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΠΡΟΣ ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΙ ΔΥΟ ΑΡΧΙΤ.ΣΧΟΛΕΣ! ΔΕ ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΖΕ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΩΝ 2 ΣΧΟΛΩΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ 90 ΚΑΙ 50 ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ! ΔΕ ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΟΤΙ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΙΣΧΥΟΝΤΩΝ ΝΟΜΩΝ! ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ν.4009/11 ΠΕΡΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΛΙΜΝΑΖΟΝΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ !!!

ΔΕ ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΥΝΗ......ΙΣΩΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ----------------------------------------------------

 
Δημήτρης
19 Δεκ 2014 23:27

Σου έχει κάτσει με τους Δ.Υ. Μανωλάκη και μας ζαλίζεις...κι εσύ Δ.Υ. ήσουνα μια φορά και έναν καιρό...
Αντί να λες για τους υπόλοιπους, κοίτα την δουλειά σου.
Αν οι σύλλογοι σας είναι ανίσχυροι ή αν πιαστήκατε κώτσοι, δεν σου φταίνε οι άλλοι.
Στο κάτω κάτω, ας προσέχατε σε ποιόν δείχνατε εμπιστοσύνη συμπληρώνοντας το μηχανογραφικό.
Κι εγώ θέλω να σπουδάσω κάτι παραπάνω, είμαι παιδί κάποιου, και έχω και δικά μου παιδιά.Αυτό δεν μετράει;
Και εμένα το 10% θα με έπιανε, αλλά δυστυχώς δεν...
Αλλά Μανωλάκη, δεν ζαλίζω τα φρύδια του κόσμου, και κυρίως δεν πιάνω άλλες κατηγορίες στο στόμα μου για να δείξω οτι εγώ και καλά αδικούμαι.
Καλά ήτανε τόσο καιρό με την στάνταρ δουλίτσα και τις ωρομισθίες, ε; Μην μου πείς οτι δεν το έκανες....
Σεβαστό το οτι έχεις 4 και βάλε παιδιά. Και να σου ζήσουν.
Σεβαστό να θές να τα σπουδάσεις.
Αλλά απαράδεκτο να θες να βγάλεις το μάτι του αλλουνού φερόμενος ως ο κλασσικός-δεν το λέω το ενδιάμεσο-Ελληνάρας...
Ξέρεις πολύ καλά οτι με αυτόν τον τρόπο φαίνεσαι αντιπαθητικός, αλλά επιμένεις να συμπεριφέρεσαι έτσι.
Επιλογή σου.
Αλλά δεν θα φταίω εγώ μετά να σου λέω "ας μην τα έκανες".
Γιατί υπάρχει και αυτή η λογική ξέρεις...δεν είμαι υποχρεωμένος να σου σπουδάσω με τους φόρους μου τα παιδιά σου. Δεν τα κάναμε παρέα. Εγώ στα 2 σταμάτησα.
Σου αρέσει η απάντηση αυτή;
Λοιπόν, κοίτα τη δουλειά σου, και άσε και τους άλλους να ζήσουν.
Σου εύχομαι να ασχοληθεί ο υπουργός με το θέμα σου, αν και δεν το νομίζω.
Φιλικά, κάποιος που σε γνωρίζει.

 
Giannhs
20 Δεκ 2014 18:05

Η λύση είναι μια από το Υπουργείο Παιδείας.
Αφού φωνάζουν οι σχολές ότι πήραν πολλούς φοιτητές,
φέτος στο μηχανογραφικό το υπουργείο να αποφασίσει να πάρουν από 20 άτομα το 2014-2015 η κάθε μία προς εξισορρόπηση της αποτροπής ανεπανόρθωτης βλάβης στη λειτουργία τους, για να δούμε τι θα πουν τότε.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.