Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Νέα τροπολογία για τις μετεγγραφές φοιτητών

Δημοσίευση: 20/12/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νέα τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, προς Ψήφιση στη Βουλή (κρίθηκε εκπρόθεσμος αλλά θα επανακατατεθεί τη Δευτέρα), , με την οποία:

Α. Επιτρέπεται η μετεγγραφή πρωτοετών φοιτητών που οιίδιοι ανήκουν στην κατηγορία ατόμων ειδικών αναγκών επειδή έχουν κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία 67% και άνω και αποδεικνύεται με πιστοποιητικά αναπηρίας του οικείου ΚΕΠΑ.

Β. Εξαιρετικά για το ακαδημαικό έτος 2014-15, επιτρέπεται η μετεγγραφή σε αντίστοιχο τμήμα του ίδιου ΑΕΙ που εδρεύουν σε διαφορετικές πόλεις της ίδιας Περιφέρειας για τους φοιτητές που μετά την υποβολή της αίτησης , έχουν συμπεριληφθεί στους πίνακες των μετεγγραφόμενων. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΚΕΥΗ  Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Σχόλια (4)

 
Αντώνης
21 Δεκ 2014 08:24

Ελλάς το μεγαλείο σου!!!
Τη στιγμή που οι Αρχιτεκτν. Σχολές δεν εφαρμόζουν τον υπάρχοντα νόμο για τις μετεγγραφές και ο υπουργός κάνει τον Πόντιο Πιλάτο,
τη στιγμή που δεν ακούει τίποτα ο υπουργός για τα ηλικιακά όρια που βάζουν κάποιες σχολές σε πολύτεκνους(ενώ δεν τα ζητούν σε τρίτεκνους ή λόγω αδελφού),
τη στιγμή που δεν κάνει τίποτα ο υπουργός για τους 723 πολύτεκνους παρελθόντων ετών κλπ...
Ο Υπουργός φέρνει και άλλη τροπολογία στη βουλή και προσθέτει και νέα κατηγορία μετεγγραφόμενων!!!

Θυμάστε την περίφημη τροπολογία του 10% που δηλώνει περήφανος ο υπουργός (έλεγε για 300 άτομα τον Οκτώβριο και έτσι έπεισε τη βουλή...) τώρα αυτούς τους ανεβάζει στους 1900 και ενώ το ΣτΕ είπε ΟΧΙ και σε αυτούς, ο υπουργός λέει είναι εκτός της απόφασης!!!

 
Μετεγγραφές μέσω 10%
21 Δεκ 2014 13:58

Κύριε Υπουργέ, περιμένουμε να συμπεριλάβετε στην τροπολογία μετεγγραφών και τους τρίτεκνους και πολύτεκνους φοιτητές που πέτυχαν φέτος το 2014 μέσω του 10%.
Δεν είναι δυνατόν να εξαιρούνται από το νόμο αφού έχουν τις ίδιες προϋποθέσεις και να συντηρούμε επί πλέον δυο και τρία σπίτια σε διαφορετικές πόλεις.
Επί τέλους, δώστε μας τη δυνατότητα να υποβάλλουμε αίτηση.
Το πρώτο εξάμηνο χάθηκε.

 
ΛΕΩΝΙΔΑΣ
21 Δεκ 2014 21:10

Έχουμε φτάσει Δεκέμβριο και άκομα δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε με τις μετεγγραφές,ενώ το ηλεκτρονικό σύστημα των μετεγγραφών έκλεισε βγάζουν καινούργιες τροπολογίες.Ομως το υπουργείο παιδείας δεν δέχεται να βοηθήσει τα άτομα που χρειάζονται την περισσότερη ανάγκη και για απάντηση τους δίνει <<ο νομος ειναι σαφής και δεν επιδέχεται αλλαγές>> παρόλα αυτά ομώς τα 300 άτομα που ήταν τον Οκτώμβριο έγιναν 1900 και οι τροπολογίες συνεχίζονται μεχρι και τα τέλη του Δεκέμβρη,όρια ηλικίας στις μετεγγραφές των πολύτεκνων,723 άτομα με 3-4 και περισσοτερά αδέρφια να σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις δευτεροετείς και μεγαλύτεροι που μπορεί να ειναι σε πολυτεχνεία και ιατρικές,παιδιά που πέρισυ κάνανε 10% επειδή δεν μπορόυσαν να σπουδάσουν εκει που πέρασαν πρόπερισυ.
Όλοι αυτοί είναι άτομα που χρειάζονται βοήθεια καθώς πολλά πανεπιστήμια έχουν τον κανονισμό στις εστιές να ειναι πιό σημαντικοί οι πρωτοετείς,έτσι θα περάσουν τα χρόνια και τα άτομα που εχουν πρόβλημα είτε θα σταματήσουν τις σπουδές τους είτε θα εχούν βγεί ταλαιπωρημένοι απο το πανεπιστήμιο οχι μόνο αυτοι αλλα και οι οικογένειες τους.

 
Γ.Κ
24 Δεκ 2014 03:20

Ανοίγει ακόμα περισσότερο τις μετεγγραφές ο υπουργός αγνοώντας επιδεικτικά τις δηλώσεις του για στήριξη στους πολύτεκνους. Αδιαφορεί τελείως για το ζήτημα των φοιτητών των αρχιτεκτονικών σχολών, δεν δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον ούτε για τους 723 το πολύ πολύτεκνους και υπερπολύτεκνους φοιτητές των προηγούμενων ετών αλλά και ούτε σε αυτούς του 10%.Επίσης όσο Όσο στήριξε τους πολύτεκνους που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη και δημιουργούν το μικρότερο πρόβλημα όπως δήλωσε άλλο τόσο είναι και οι μετεγγραφές με οικονομικά κριτήρια 300 για όλα τα πανεπιστήμια όπως έλεγε στην Βουλή.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ