Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Αποκλείονται από τις εκλογές 100.000 νέοι γεννημένοι το 1997

Επιστολή των Εφήβων Βουλευτών της ΙΘ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών
Δημοσίευση: 04/01/2015
Εκλογές
Alt Text: 
Εκλογές
Title Text: 
Εκλογές
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι γεννημένοι το 1997 σύμφωνα και με τον εκλογικό νόμο έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν. Είναι πρωτοφανές, να στερείται αυτό το δικαιώματα ακόμα και με την δικαιολογία (πρόφαση κατά κάποιους) της αδυναμίας του υπ. Εσωτερικών να προλάβει να καταγράψει 100.000 ψηφοφόρους στους εκλογικούς καταλόγους μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.

Τα παραπάνω τονίζουν σε κοινή Ανοιχτή Επιστολή τους προς τους υπουργούς παιδείας και Εωτερικών οι Έφηβοι Βουλευτές της ΙΘ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων

Η Ανοιχτή Επιστολή

Προς κ.κ.Yπ. Εσωτερικών Μιχάλη Θεοχαρίδη ,Υπ. Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο

Το σώμα της ΙΘ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων με μεγάλη έκπληξη παρατηρεί από την Πέμπτη 1/1 τις εξελίξεις σχετικά με τα εκλογικά δικαιώματα των μαθητών-πολιτων γεννημένων το έτος 1997.

Μεταφέροντας και τα συναισθήματα των συνομηλίκων μας, καθώς το θέμα δεν αφορά μόνο την Βουλή των Εφήβων, αποφασίσαμε να αποστείλουμε αυτήν την επιστολή για να δηλώσουμε την έντονη αντίθεση μας στο γεγονός ότι αυτοί οι πολίτες δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Αρχικά, θεωρούμε αδύνατο την στιγμή που ο ίδιος ο κύριος Υπουργός Παιδείας στο πλαίσιο των εργασιών της ΙΘ Βουλής των Εφήβων υποστήριξε την ελευθερία της νεολαίας να εκφράσει τα δικαιώματα της καθώς και να τα ασκεί υπεύθυνα όταν απαιτείται,να παραγκονίζονται τα εκλογικά δικαιώματα 100.000 περίπου μαθητών-πολιτών Τα εκλογικά δικαιώματα είναι ο δεύτερος άξονας του θέματος στον οποίο θέλουμε να σταθούμε.

Οι γεννημένοι το 1997 σύμφωνα και με τον εκλογικό νόμο έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν. Είναι πρωτοφανές, να στερείται αυτό το δικαιώματα ακόμα και με την δικαιολογία (πρόφαση κατά κάποιους) της αδυναμίας του Υπ. Εσωτερικών να προλάβει να καταγράψει 100.000 ψηφοφόρους στους εκλογικούς καταλόγους μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.

Θέλουμε να τονίσουμε πως μέχρι την συγκεκριμένη Κυριακή-ημέρα εκλογών 25 Ιανουαρίου 2015 μεσολαβούν 15 εργάσιμες ημέρες.

Είναι, λοιπόν, ακατανόητη η αδυναμία των κρατικών υπηρεσιών να διεκπεραιώσουν την καταγραφή των νέων ψηφοφόρων στους σχετικούς καταλόγους.

Ακόμα και αν τελικά αυτό δεν μπορέσει να γίνει προτίνουμε να δωθεί η δυνατότητα για επί τόπου εγγραφή στο εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν υπάρχει κάποιος που φοβάται την ψήφο των νέων.Ωστόσο, το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης όλοι το ευαγγελιζόμαστε μα πολλές φορές καταφεύγουμε σε ενέργειες που το υπονομεύουν Ελπίζουμε, να λάβετε κάθε δυνατό μέτρο έτσι ώστε να αποφευχθεί η πραγματοποίηση αυτού του απίστευτου λάθους που θέτει πολλά ερωτήματα ακόμα και για την εφαρμογή του εκλογικού νόμου αλλά και για την ίδια την εκλογική διαδικασία!

Eπίσης καλούμε οποιοδήποτε φορέα δικαιοσύνης της χώρας να ερευνήσει το ζήτημα ως προς το νομικό πλαίσιο αυτής της “απαγόρευσης” άσκησης των εκλογικών δικαιωμάτων.

Τέλος, καλούμε να αντιμετωπίσετε με την δέουσα προσοχή την παρούσα επιστολή και να μην προβείτε στην κομματικοποίηση της ή στο συμπέρασμα της υποκίνησης της από συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα καθώς έχει γραφεί από μαθητές-πολίτες, 18 ετών, που αγωνιούν για το μέλλον τους.

Οι Έφηβοι Βουλευτές της ΙΘ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων .

Σχόλια (4)

 
Χριστίνα Γραμμένου
04 Ιαν 2015 21:11

Τη στιγμή που υπάρχει ηλεκτρονικά το Δημοτολόγιο όχι απλώς φτάνουν οι μέρες για να καταγραφούν τα παιδιά στους εκλογικούς καταλόγους, είναι ζήτημα λίγων ωρών ή και λίγων λεπτών.
Είναι ένα απλό searching στη βάση δεδομένων του κάθε δήμου με βάση το έτος 1997, που επιστρέφει λίγες εγγραφές και εισαγωγή αυτών των εγγραφών στη βάση αυτών που ψηφίζουν.
Ένα πρoγραμματάκι, που το γράφει ένας αρχάριος προγραμματιστής, τόσο απλό είναι, μπορεί να κάνει κάποια δευτερόλεπτα για την όλη διαδικασία.
Και μιλάμε συνολικά για 100000 εγγραφές μόνο, πολύ μικρός αριθμός δηλαδή.
Αφήστε τα παραμύθια ότι δε φτάνει ο χρόνος, δεν είμαστε αγράμματοι, μην υποτιμάτε άλλο τη νοημοσύνη μας. Δε σας πιστεύει κανείς!
Ναι παιδιά, υπάρχουν κάποιοι που φοβούνται την ψήφο σας και νομίζουν ότι είμαστε τίποτα αναλφάβητοι και μας λένε δικαιολογίες για γέλια ή... για κλάματα!

 
hope
05 Ιαν 2015 17:47

Κα Γραμμένου, αυτή η βεβαιότητα της αλήθειας σας... "σκοτώνει!"
"Είναι ένα απλό searching ..." ...Να και η επιστημονικοφανής ορολογία!!!
Και εδώ γελάμε... χα χα χα χα !
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών προσπαθούν εδώ και 1 χρόνο με σχετική εισήγηση, να περάσουν Νόμο ώστε να δημιουργούνται οι εκλογικοί κατάλογοι κατ ευθείαν από το Νέο Εθνικό Δημοτολόγιο που δημιουργήθηκε και τότε όντως θα επρόκειτο για ένα απλό searching του Υπουργείου, που λέτε και εσείς. Μιχελάκης και Ντινόπουλος εκώφευσαν και αυτός ο Νόμος ποτέ δεν έγινε.
Αν αυτή η αναζήτηση (προτιμώ τα ελληνικά προϊόντα) γίνει αναγκαστικά πλέον από τους Δήμους , Ε! τότε όντως δεν προλαβαίνουν σε 3-4 μέρες να τα στείλουν στο Υπουργείο, να γίνουν διασταυρώσεις, απαληθεύσεις κ.λ.π.
Καλή σας χρονιά!

 
Χριστίνα Γραμμένου
06 Ιαν 2015 00:23

@hope
Καλή Χρονιά και σε εσάς!
Δεν κατάλαβα το λόγο για τον οποίο γελάτε, προτιμάτε τα ελληνικά προϊόντα αλλά απαντάτε ως "hope" όμως. Χα, Χα, Χα...!
Εμένα δε με ενδιαφέρει αν κάποιοι εκώφευσαν γιατί κι αυτό θεωρώ ότι είναι εκ του πονηρού. Να υπογράψουν αύριο το Νόμο και μέσα σε μια μέρα να φτιαχτούν οι εκλογικοί κατάλογοι.

Α, και κάτι άλλο. Η λέξη "απαληθεύσεις" που γράφετε τι σημαίνει;
Ανήκει στο ελληνικό λεξιλόγιο που τόσο αγαπάτε;
Πολύ θα ήθελα να μάθω, παρακαλώ διαφωτίστε με.

 
transparentlilies
06 Ιαν 2015 20:36

Είναι απίστευτο το πως προσπαθούν να σταματήσουν την αντίδραση των αγανακτησμένων ανθρώπων οι άνθρωποι της κυβέρνησης.Ξέρουν πως αυτοί που τους κρατάνε όρθιους είναι οι ηληκιωμένοι.Ξέρουν πως οι μεγάλοι τους εχθροί είναι οι νέοι που καταλαβαίνουν οτι το μέλλον με τέτοιους ανθρώπους στην Ελλάδα ειναι αδύνατο.Η θα αλλάξουν την κατάσταση οι νέοι ή θα φύγουν γιατί σιχάθηκαν τα χάλια τους.Δε μπορώ στα αλήθεια να διανοηθώ πως είναι δυνατόν όμως, να προσπαθούν να μας σταματήσουν καταλύοντας τη δημοκρατία.Γιατί αν δεν είναι το εκλογικό δικαίωμα η βάση της δημοκρατίας τότε τι είναι;Η δημοκρατία σας βρωμάει κύριοι.Εδώ και χρόνια αλλά όταν ξεπερνάτε κάθε ίχνος ντροπής και κάθε όριο πρέπει να βγαίνουν δημόσια και να τα μαθαίνουν όλοι.Αλλά να τα βγάλουν που;Στα κυβερνητικά κανάλια της τηλεόρασης και στα ΜΜΕ;Οι τρόποι που χρησημοποιείτε για να κερδίσετε τις εκλογές είναι απαράδεκτοι.Και μπορεί να μη σταθήκαμε αρκετά στο νέο κόμμα του κ.Παπανδρέου που ξεκάθαρος στόχος του είναι να πάρει ψήφους από την αντιπολίτευση και να ενωθεί ξανά στο δεύτερο γύρο όπως εκανέ πριν λίγα χρόνια η μπακογιάννη,μπορεί να μη σταθήκαμε αρκετά στην εντελώς τυχαία σύλληψη του τρομοκράτη Ξηρού λίγο πριν τις εκλογές,αλλά όταν άμεσα καταλύετε τη δημοκρατία δε μένει άλλο από το να σας ξεφτυλίσουμε παντού και δημοσίως.Παρακαλώ προωθήστε το όλοι να μάθει ο κόσμος την αλήθεια.Να τη μάθει και ο γέρος που στην τηλεορασούλα του δε θα μάθει την αλήθεια ποτέ.Για ακόμη μια φορά μας αποδεικνύουν ότι ο μεγαλύτερος τρομοκράτης είναι το κράτος.Κανένας Ξηρός.Μόνο το άθλιο κράτος που δημιουργήσατε και μας αναγκάζετε να ζήσουμε μέσα σε αυτό.Ντροπή σας...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.