ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Νομιμότητα ή μη εισαγωγής και φοίτησης στην Σχολή Αστυφυλάκων φοιτητή που έχει διακόψει τις σπουδές του σε άλλη Σχολή

Δημοσίευση: 07/01/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Η εγγραφή φοιτητή στην Σχολή Αστυφυλάκων, χωρίς την προηγούμενη διαγραφή του από άλλη σχολή, στην οποία είχε προηγουμένως εγγραφεί, είναι αυτοδικαίως άκυρη, μη αρκούσης της (έχουσας προσωρινό χαρακτήρα) διακοπής των σπουδών του από την σχολή αυτή, γιατί κάτι τέτοιο δεν καλύπτει, τις απαιτήσεις της κρίσιμης διάταξης του άρθρου 2 παρ.9 του Ν 1771/1988 και συνακόλουθα η ως άνω εγγραφή λογίζεται ως μη γενόμενη.

Β. Η Υπηρεσία οφείλει να εκδώσει σχετική διαπιστωτική πράξη, με την οποία θα διαπιστώνεται η κατά τα ως άνω αυτοδίκαιη ακυρότητα της εγγραφής του ανωτέρω. Η έκδοση της ανωτέρω διαπιστωτικής πράξης θα έχει, εν τέλει, ως έννομο αποτέλεσμα και την διαγραφή του ανωτέρω από την Σχολή Αστυφυλάκων.

Τα παραπάνω ορίζει Γνωμοδότηση του Δ τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έγινε δεκτή, μετά από ερώτημα του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ