Αδιαφανείς διαδικασίες στις μετατάξεις καταγγέλλει η ΟΛΜΕ

Οι υποψήφιοι δήλωναν τα μόρια με υπεύθυνη δήλωσή τους και δεν έγινε κανένας έλεγχος από την υπηρεσία

12/01/2015

Άκουσε το άρθρο

Την άμεση δημοσιοποίηση των πινάκων με τα μόρια των μετατάξεων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και την ικανοποίηση όλων των ενστάσεων με βάση αυτούς τους πίνακες, ζητά με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει ότι :

Α. Οι υποψήφιοι δήλωναν τα μόρια με υπεύθυνη δήλωσή τους και δεν έγινε κανένας έλεγχος από την υπηρεσία.

Β. Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει δημοσιοποιήσει μέχρι σήμερα τα μόρια των εκπαιδευτικών παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της πολιτικής του ηγεσίες προς την ΟΛΜΕ.

Γ. Τα κενά και τα πλεονάσματα προσδιορίστηκαν από μονοπρόσωπα όργανα: Διευθυντές Εκπαίδευσης, Περιφερειακούς Διευθυντές, Υπουργό Παιδείας

Δ. Οι μετατάξεις έγιναν από το γραφείο του υπουργού Παιδείας και όχι από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Ζητάμε την άμεση δημοσιοποίηση των πινάκων με τα μόρια και την ικανοποίηση όλων των ενστάσεων με βάση αυτούς τους πίνακες.

Σύμβουλος υπουργού Παιδείας έκανε μετατάξεις εκπαιδευτικών

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (5)

Αθανάσιος Καστανάς
|

Η ΟΛΜΕ ξύπνησε μετά από 2 χρόνια και θυμήθηκε τις μετατάξεις; Τα μόρια έχουν δημοσιευθεί και ας αφήσουν μερικοί τα ψέματα. Αν δεν έγινε έλεγχος των μορίων ας γίνει τώρα και αυτοί που δήλωσαν ψευδή στοιχεία ας υποστούν τις συνέπειες. Δεν φταίνε όμως όλοι οι μεταταγμένοι που έχουν μεταταχθεί νόμιμα να εμπλέκονται πάλι σε διαδικασίες μετάταξης. Συνάδελφοι της δευτεροβάθμιας γιατί έπρεπε οι μετατάξεις να γίνουν εντός νομού; Θέλετε να είσαστε στην Αθήνα στη δευτεροβάθμια και να συμπληρώνετε ώρες στην πρωτοβάθμια; Σας έκλεισαν έτσι οι θέσεις; Να κάνατε μετάταξη τότε και να έχετε τις ώρες της πρωτοβάθμιας όχι της δευτεροβάθμιας. Έλεος όχι ότι μας βολεύει. Οι τοποθετήσεις στα δημοτικά της Α' Αθήνας που ξέρω εγώ έγιναν με απόλυτη διαφάνεια. Όλα τα χαρτιά ανοιχτά και βάσει των μορίων. Πιστεύω έτσι θα δοθούν και οι οργανικές θέσεις.

Στάθης
|

Πολλά συγχαρητήρια στον υπουργό κ. Λοβέρδο για την προσπάθειά του να αποδώσει δικαιοσύνη σε αποδεδειγμένα αδικημένους συναδέλφους που δεν είχαν βύσμα τόσα χρόνια ούτε λεφτά για δικαστικά. Μπράβο του που ξεμπέρδεψε το κουβάρι με όλη την ευαισθησία που πρέπει και σαν νομικός. Η ανεύθυνη και ανύπαρκτη ΟΛΜΕ καλά θα κάνει να σιωπήσει με την προεκλογική υποκριτική της γκρίνια όταν δεν μίλησε όταν έπρεπε επί Αρβανιτόπουλου. Το θέμα μετατάξεις άλλωστε έκλεισε και δεν προσφέρεται. Έχουμε όμως χίλια άλλα θέματα αν θέλει να βοηθήσει τον κλάδο και συναδέλφους που ταλαιπωρούνται ακόμα και είναι εκτός του κύκλου των βολεμένων . Tα άλλα είναι εκ του πονηρού.

Ρήγας
|

Καλά σοβαρά τωρα ξύπνησε η ΟΛΜΕ η μονίμως σε κομματικό ύπνο όταν όλες οι συντεχνίες κάτι πέτυχαν; Πού ήταν τόσα χρόνια; Προεκλογικά τώρα τάχα ψάχνει ψύλλους στ΄άχυρα ! Ο Λοβέρδος και χίλια συγχαρητήρια σ΄αυτόν διόρθωσε στο φινάλε αδικίες ταλαιπωρημένων (μέσα από ενστάσεις τους με αιτιολογημένα και ακριβή στοιχεία) και θα έπρεπε να του πει μπράβο με τις μετατάξεις των οποίων ο κύκλος έκλεισε άλλωστε. Επί Αρβανιτόπουλου η ΟΛΜΕ τί έκανε πλην των όσων αφορούσαν και βόλευαν τον πρόεδρό ;

αργυρώ
|

H ΟΛΜΕ και οι αιρετοί δεν έκαναν τίποτε για να αποσπαστούν συνάδελφοι (ακόμη και τώρα έχει κενά) στις περιοχές που ζουν οι οικογένειές τους,σύμφωνα δλδ με μόρια και κενά.Άφησαν συναδέλφους με δύο και τρία ανήλικα παιδιά στο έλεος του υπουργείου που παραληρεί ακόμη.Υπογράφουν αποσπάσεις χωρίς μόρια και διάφορες άλλες που δίνονται για ξαφνικούς λόγους υγείας που πριν από οκτώ μήνες δεν υπήρχαν.Ανάγκασαν ανθρώπους να αυτοαπολυθούν με άδειες άνευ αποδοχών ενώ στις περιοχές που ζητούσαν απόσπαση πήρε αναπληρωτές!Κι επιτέλους ας μας πουν:είναι ή όχι υπέρ της κατάργησης των κατά προτεραιότητα αποσπάσεων για τις φοβερές κατηγορίες αστυνομικών-πυροσβεστών-λιμενικών-δικαστικών-δημ.αστυνόμων-μελών ΔΕΠ-αιρετών.......Γιατί αγαπητή συνδικαλιστική μας ηγεσία κουραστήκαμε να προηγούνται όλοι αυτοί άσχετα με μόρια,ανάγκες,τέκνα,προϋπηρεσία.
Τώρα θυμήθηκαν και το θέατρο των μετατάξεων....δήθεν.

Θάνος
|

Η διαδικασία ξεκίνησε με τη δημοσίευση της προκήρυξης τον Μάρτιο του 2013. Ήταν βάση νόμου, που εντάσσονταν στην κινητικότητα. Γι αυτό και λέγονται υποχρεωτικές μετατάξεις, κάτι που η ΟΛΜΕ δεν αναφέρει. Η διαδικάσία ήταν γνωστή λοιπόν από τότε. Μετά την πρώτη απόφαση μετατάξεων τον Σεπτέμβριο του 2013, ακολούθησαν ενστάσεις. Συνολικά έγιναν 6 κύκλοι ενστάσεων, με τις τελευταίες να εκδικάζονται τον Δεκέμβριο του 2014, ολοκληρώνοντας την διαδικάσία. Ενδιάμεσα υπήρξαν επίσης και πολλές ανακλήσεις, με αιτήσεις των εκπαιδευτικών. Που ήταν η ΟΛΜΕ; 2 χρόνια, τώρα το θυμήθηκε; Οι μεταταγμένοι δεν είναι στο πελατολόγιό της και φωνάζει; Ή θίγονται ημέτεροι και προεκλογικά δημιουργούμε εντυπώσεις;
Για τις λοιπές αδικίες, όπως οι αποσπάσεις γιατί δεν ακούει τις φωνές των διαλυμένων οικογενειών; Μήπως οι 4 χιλιάδες περίπου μεταταγμένοι δεν ανήκουν στο μαγαζί; Και ακούγονται και απειλές ότι θα την πληρώσουν οι μεταταγμένοι, χωρίς να φταίνε, από κάποιους αιρετούς; Σωπάτε ρε, που το μόνο που κάνετε είναι ρουσφέτια!
Συγχαρητήρια στον Λοβέρδο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την άρση όποιων αδικιών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ