ΜΑΘΗΤΕΣ

Η εγκύκλιος για την απαλλαγή από μαθήματα Γενικής Παιδείας στα ΕΠΑ.Λ.

Δεν λαμβάνονται υπόψη οι μέχρι τώρα απουσίες για το χαρακτηρισμό της φοίτησής τους
Δημοσίευση: 19/01/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σύμφωνα με σημερινή εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ):

Α. για το σχολικό έτος 2014-2015, οι απουσίες που πραγματοποιήθηκαν και καταχωρήθηκαν στα μαθήματα Γενικής Παιδείας των μαθητών, οι οποίοι πλέον παρακολουθούν μόνο τα μαθήματα Τομέων-Ειδικοτήτων, από την έναρξη των μαθημάτων τους μέχρι την ημέρα δημοσίευσης του ανωτέρω νόμου, δεν λαμβάνονται υπόψη για το χαρακτηρισμό της φοίτησής τους.

Β. η φοίτηση των μαθητών, οι οποίοι παρακολουθούν μόνο τα μαθήματα Τομέων, Ειδικοτήτων χαρακτηρίζεται ως εξής:

1. Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση του μαθητή εφόσον:

α) Το σύνολο των απουσιών του μαθητή που σημειώθηκαν κατά το οικείο διδακτικό έτος, ανεξάρτητα από το λόγο στον οποίο οφείλονται, δεν υπερβαίνει για τη Β΄ τάξη Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. τις τριάντα-τρεις (33), για τη Γ΄ τάξη Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. τις τριάντα-τρεις (33), για τη Β΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. τις τριάντα (30), για τη Γ΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. τις τριάντα (30) και για τη Δ΄ τάξη των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. τις τριάντα-δύο (32) απουσίες.

β) Το σύνολο των απουσιών του μαθητή δεν υπερβαίνει για τη Β΄ τάξη Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. τις εβδομήντα-πέντε (75), για τη Γ΄ τάξη Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. τις εβδομήντα-πέντε (75), για τη Β΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. τις εβδομήντα-οκτώ (78), για τη Γ΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. τις εβδομήντα-οκτώ (78) και για τη Δ΄ τάξη των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. τις ογδόντα-τρεις (83) απουσίες, υπό την προϋπόθεση ότι οι άνω των τριάντα-τριών (33) για τη Β΄ τάξη Ημερησίων ΕΠΑ.Λ., οι άνω των τριάντα-τριών (33) για τη Γ΄ τάξη Ημερησίων ΕΠΑ.Λ., οι άνω των τριάντα (30) για τη Β΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ., οι άνω των τριάντα (30) για τη Γ΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. και οι άνω των τριάντα-δύο (32) για τη Δ΄ τάξη των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. απουσίες, είναι δικαιολογημένες ή οφείλονται σε ασθένεια, που βεβαιώνεται σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο άρθρο 3 του Π.Δ. 485/1983 (ΦΕΚ 184/21-12-1983).

γ) Κατ΄ εξαίρεση, ο Σύλλογος των Διδασκόντων κάθε ΕΠΑ.Λ. με ειδική πράξη του χαρακτηρίζει επαρκή τη φοίτηση μαθητή που σημείωσε για τη Β΄ τάξη Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. από εβδομήντα-πέντε (75) έως εκατόν οκτώ (108), για τη Γ΄ τάξη Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. από εβδομήντα-πέντε (75) έως εκατόν οκτώ (108), για τη Β΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. από εβδομήντα οκτώ (78) έως εκατόν οκτώ (108), για τη Γ΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. από εβδομήντα οκτώ (78) έως εκατόν οκτώ (108) και για τη Δ΄ τάξη των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. από ογδόντα τρεις (83) έως εκατόν δεκαπέντε (115) απουσίες, με την προϋπόθεση ότι όλες οι άνω των τριάντα-τριών (33) για τη Β΄ τάξη Ημερησίων ΕΠΑ.Λ., οι άνω των τριάντα-τριών (33) για τη Γ΄ τάξη Ημερησίων ΕΠΑ.Λ., οι άνω των τριάντα (30) για τη Β΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ., οι άνω των τριάντα (30) για τη Γ΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ., και οι άνω των τριάντα δύο (32) για τη Δ΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. απουσίες, είναι δικαιολογημένες ή οφείλονται σε ασθένεια που βεβαιώνεται κατά τα ανωτέρω και η επίδοσή του κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Ως ιδιαίτερα ικανοποιητική κρίνεται όταν ο Γενικός Μέσος Όρος της προφορικής βαθμολογίας, που προκύπτει από το άθροισμα των μέσων όρων των βαθμών των δύο τετραμήνων διαιρούμενο με τον αριθμό όλων των διδασκομένων μαθημάτων, είναι τουλάχιστον δέκα πέντε (15) πλήρες και η διαγωγή του κοσμιοτάτη.

δ) Η φοίτηση των μαθητών είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται επαρκής ανεξαρτήτως αριθμού απουσιών, εφ’ όσον οι μαθητές αυτοί είναι πρωταθλητές και οι απουσίες τους οφείλονται στη συμμετοχή τους σε διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις που πιστοποιούνται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

2. Οι μαθητές των οποίων η φοίτηση χαρακτηρίζεται επαρκής προσέρχονται κανονικά στις προαγωγικές και πτυχιακές εξετάσεις περιόδου Ιουνίου.

3. Ανεπαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητή που σημείωσε πάνω από τριάντα-τρεις (33) απουσίες για τη Β΄ τάξη Ημερησίων ΕΠΑ.Λ., πάνω από τριάντα-τρεις(33) απουσίες για τη Γ΄ τάξη Ημερησίων ΕΠΑ.Λ., πάνω από τριάντα (30) απουσίες για τη Β΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ., πάνω από τριάντα (30) απουσίες για τη Γ΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. και πάνω από τριάντα δύο (32) απουσίες για τη Δ΄ τάξη των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ., και δεν εμπίπτει σε καμία από τις περιπτώσεις που προαναφέρθηκαν.

Οι μαθητές των οποίων η φοίτηση χαρακτηρίζεται ανεπαρκής είναι υποχρεωμένοι να επαναλάβουν τη φοίτηση στην ίδια τάξη. Η Διεύθυνσή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας είναι σε διαδικασία έκδοσης της σχετικής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα ρυθμίζονται όλα τα προαναφερόμενα θέματα.

Σχόλια (1)

 
Ozzy
19 Ιαν 2015 22:49

Και τώρα οι καθηγητές ( που δεν έχουν τίποτα να κάνουν ειδικότερα στο τέλος τους τετραμήνου ) θα πάρουν τα απουσιολόγια και θα αφαιρούν μια μια τις απουσίες ( και πίσω για διόρθωση στο ΜySchool ) !!

Είστε οι χειρότεροι υποκριτές που πέρασαν ποτέ από το Υπουργείο !!! Θα τους αφαιρέσω ΟΛΕΣ τις απουσίες και θα ισχυριστώ ότι τις έκαναν ΟΛΕΣ στις ώρες ΓΠ. Οποιος προϊστάμενος θέλει ας μας ελέγξει ... .

Αιντε .... 5 και σήμερα .

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.