Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Μελέτη στην πρωινή ζώνη του Δημοτικού Σχολείου

Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟ ESOS
Δημοσίευση: 19/01/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Απόφαση για την πιλοτική εφαρμογή, από τον Μάρτιο του 2015 και έως τη λήξη των μαθημάτων, μελέτης /εμπέδωσης στο ωρολόγιο πρόγραμμα της υποχρεωτικής ζώνης των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων που εφαρμόζουν το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος.

Ειδικότερα , σύμφωνα με την απόφαση:

Α. Για το σχολικό έτος 2014-2015 και για το χρονικό διάστημα από 2 Μαρτίου 2015 έως και την λήξη των μαθημάτων του διδακτικού έτος 2014-2015 θα εφαρμοστεί πιλοτικά η μελέτη και εμπέδωση των μαθημάτων Γλώσσα, Μαθηματικά και Φυσικά στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Υποχρεωτικής Πρωινής Ζώνης των 35 ωρών των Δημοτικών Σχολείων που εφαρμόζουν το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα(ΕΑΕΠ) με την κατά τη δυνατή ολοκλήρωση στο σχολείο των εργασιών ώστε να απαλλάσσονται οι μαθητές από τις «κατ΄ οίκον» εργασίες.

Β. Σκοπός της ρύθμισης είναι η ενίσχυση της αντισταθμιστικής λειτουργίας του Ολοήμερου Σχολείου με ΕΑΕΠ και η αντιμετώπιση της σχολικής αποτυχίας και σχολικής διαρροής.

Γ. Η μελέτη και εμπέδωση θα εφαρμοστεί στις τάξεις Α΄,Β΄,Γ΄,Δ’,Ε΄,ΣΤ’ στα μαθήματα Γλώσσα, Μαθηματικά και στις τάξεις Ε΄, ΣΤ’ και στο μάθημα της Φυσικής.

Δ. Για την μελέτη και εμπέδωση των ανωτέρω μαθημάτων θα διατίθεται είτε μέρος της διδακτικής ώρας των ανωτέρω γνωστικών αντικειμένων είτε ολόκληρη διδακτική ώρα ημερησίως και μέχρι 5 ώρες την εβδομάδα συνολικά. Η μελέτη και εμπέδωση υλοποιείται από τον δάσκαλο της τάξης ή από άλλον εκπαιδευτικό ΠΕ 70.

Ε. Η κατανομή των ωρών της μελέτης και εμπέδωσης και η διαμόρφωση του Εβδομαδιαίου ωρολογίου προγράμματος θα γίνεται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και έγκριση του οικείου σχολικού Συμβούλου με βάση της ανάγκες, τις δυνατότητες, τη σύνθεση του μαθητικού πληθυσμού, τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας της σχολικής μονάδας κ.λ.π. Ζ. Με την ολοκλήρωση της πιλοτικής εφαρμογής θα ακολουθήσει σχετική αξιολόγηση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Σχόλια (6)

 
geo
20 Ιαν 2015 10:33

Ουφ! Ευτυχως δεν ειμαστε ΕΑΕΠ. Ξυστά περασε...

 
Γεώργιος Κακαρελίδης
19 Ιαν 2015 22:55

Καὶ ἔπειτα ἀναρωτιόμαστε γιατὶ δὲν στρώνει τὸ Δημόσιο στὴν Ἑλλάδα.
Ὅταν ὁ Ὕπουργὸς ἀποφασίζει "ὑπουργικά", γιὰ κάτι ποὺ αφορᾶ ἀποκλειστικὰ τὸ ὅποιο σχολεῖο, ἀντιλαμβανόμαστε ὅτι κάτι δὲν πάει καλὰ στὰ μυαλὰ τῶν ἐθνοσωτήρων, ποὺ παίζουν τοὺς ὑπουργίσκους.
Καὶ μάλιστα φτάνουμε στὸ σημεῖο νὰ ἀποφασίζει (λέμε τώρα) τὸ σχολειό, ἀλλὰ νὰ ..... ἐγκρίνῃ ὁ ... σύμβουλος.
Στὸ <κογκό> καὶ στὶς ἄλλες πολιτισμένες χῶρες, κρεμᾶνε ὅποιον ἐπιβάλλει τέτοια <οργανωτικά> σχήματα.
Οἱ υπουργοσφραγιδοκένταυροι ἀπὸ πάνω ξεκινᾶνε.

 
Κατερίνα Χ.
19 Ιαν 2015 21:19

O Λοβέρδος έχει αντιληφθεί πως την Κυριακή έχουμε εκλογές και η Βουλή έχει διαλυθεί , ή θα συνεχίσει να υπογράφει ως υπουργός Παιδείας και για τα επόμενα χρόνια ;

 
το κακό είναι...
19 Ιαν 2015 20:57

το κακό είναι, ότι όλα αυτά, που εξυπηρετούν 200% ανέξοδη προεκλογική διαφήμιση του ωφελούμενου, επενδύονται με μανδύα επιστημονικότητας και κοινωνικής συναίνεσης!

με αποτέλεσμα ο κόσμος να ακούει "επιστήμονας" και να κλειδαμπαρώνει την πόρτα!

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΗΣΥΧΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ. ΕΞΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

 
Ιωάννης
19 Ιαν 2015 20:49

Αυτοί που εισηγούνται τις ιδίες αυτές στον υπουργό έχουν διδάξει τα τελευταία χρόνια σε τάξη; Έχουν προσωπική άποψη για το χρόνο που χρειάζεται για την διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων που περιέχονται στα βιβλία του σχολείου;
Ένα θετικό βήμα που είναι η μελέτη στο σχολείο, πάλι ξεκινά να εφαρμοστεί με λάθος τρόπο και προχειρότητα.

 
Με το στόμα ανοιχτό
19 Ιαν 2015 19:46

Μας έχετε τρελάνει φέτος!
Δουλεύω τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε ΕΑΕΠ και αισθάνομαι το μόνιμο πειραματόζωο!
Ήδη όπου σταθώ και βρεθώ και σε όποιον σύμβουλο, επιμορφωτή ή ό,τι έχει στείλει αυτό το υπουργείο για να με κάνει "καλύτερη" εκπαιδευτικό έχω πει ένα πράγμα: λιγότερη και ουσιαστική ύλη για τα παιδιά.

Τώρα μου ζητάτε να βγάλω την ίδια ύλη με ακόμη λιγότερες ώρες την εβδομάδα και όλα αυτά για να λέμε στους γονείς ότι τα παιδιά διαβάζουν στο σχολείο - δεν θα έχουν τίποτα για το σπίτι!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ