ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα του Λυκείου στα Μαθηματικά

Για όλες τις τάξεις και για όλα τα μαθήματα καθώς και για κάθε τάξη ξεχωριστά
Δημοσίευση: 27/01/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δείτε τα Aναλυτικά Προγράμματα Σπουδών για τα Μαθηματικά του Λυκείου σε ένα ενιαίο αρχείο-οδηγό για όλες τις τάξεις και για όλα τα μαθήματα καθώς και για κάθε τάξη ξεχωριστά. Κάντε κλικ στους επόμενους συνδέσμους

ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΑΞΗ Α.pdf

ΤΑΞΗ Β.pdf

ΤΑΞΗ Γ.pdf

ΕΝΙΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ  ΟΔΗΓΟΣ-ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ. 1pdf

Άποψη : Τα Α.Π.Σ. δεν αποτελούν πάντα την διδακτέα ύλη (πολύ περισσότερο την εξεταστέα ύλη) . Στα Α.Π.Σ. αναφέρονται, εκτός από τα περιεχόμενα, οι στόχοι, η διδακτική μεθοδολογία , η σκοπιμότητα κλπ.

Η εξεταστέα ύλη καθορίζεται με Υ.Α μετά από εισήγηση του Ι.Ε.Π. Η εξεταστέα ύλη γενικά θα πρέπει να επανακαθοριστεί σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο της διδασκαλίας και των διδακτικών ωρών για κάθε μάθημα.

Η ανατροπή ολοένα και πιο πολύ των Α.Π.Σ. , των σχολικών βιβλίων και της διδακτέας- εξεταστέας ύλης δεν εξυπηρετεί την αποδοτική διδασκαλία, αφού συνεχώς η εκπαιδευτική κοινότητα είναι σε μία ανασφάλεα και δεν γνωρίζει αν αυτά που ισχύουν σήμερα θα ισχύουν και αύριο.

Χρειάζεται μία ημεμία στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για μία ομαλή διδακτική πορεία.

Καραγιάννης Ιωάννης Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Ν. Δωδεκανήσου

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.