Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Η πρώτη επιστολή της ΔΟΕ στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας

Αίτημα για διαδικασία διαρκούς, ανοιχτού και ξεκάθαρου διαλόγου
Δημοσίευση: 31/01/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Διαδικασία διαρκούς, ανοιχτού και ξεκάθαρου διαλόγου, με στόχο να δοθούν λύσεις στα μεγάλα ζητήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητά το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) με την πρώτη επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά και τον Αναπληρωτή Τάσο Κουράκη, επισημαίνοντάς τους ότι:

Α. Έχουν συσσωρευτεί, στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πολλά προβλήματα τα οποία καθημερινά αυξάνονται και δυναμιτίζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ταλανίζοντας μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Β.Η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, η αναστάτωση που προκάλεσε στον εκπαιδευτικό κόσμο η προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης - χειραγώγησης και η ανάγκη της κατάργησης του υφιστάμενου νομικού πλαισίου για την αξιολόγηση, οι άδικες πειθαρχικές διώξεις σε βάρος εκπαιδευτικών που καθιστούν επιτακτική την αλλαγή του υφιστάμενου πειθαρχικού δικαίου, η συνεχιζόμενη οικονομική και επιστημονική υποβάθμισή των λειτουργών της εκπαίδευσης, η αδιοριστία που μαστίζει εκπαίδευση και εκπαιδευτικούς, οι άδικες και με παραβίαση του νομικού πλαισίου μετατάξεις, η υποβάθμιση της ειδικής αλλά και της προσχολικής αγωγής, είναι μερικά μόνο από τα φλέγοντα θέματα που απαιτούν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο, δίκαιες αποφάσεις και αποτελεσματικές λύσεις.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ,

Δεχτείτε τις θερμότερες ευχές μας για επιτυχία στα καθήκοντα τα οποία πρόσφατα αναλάβατε.

Ταυτόχρονα με τις ευχές μας, καταθέτουμε αίτημα για άμεση συνάντηση μαζί σας με αντικείμενο τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, η αναστάτωση που προκάλεσε στον εκπαιδευτικό κόσμο η προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης - χειραγώγησης και η ανάγκη της κατάργησης του υφιστάμενου νομικού πλαισίου για την αξιολόγηση, οι άδικες πειθαρχικές διώξεις σε βάρος εκπαιδευτικών που καθιστούν επιτακτική την αλλαγή του υφιστάμενου πειθαρχικού δικαίου, η συνεχιζόμενη οικονομική και επιστημονική υποβάθμισή των λειτουργών της εκπαίδευσης, η αδιοριστία που μαστίζει εκπαίδευση και εκπαιδευτικούς, οι άδικες και με παραβίαση του νομικού πλαισίου μετατάξεις, η υποβάθμιση της ειδικής αλλά και της προσχολικής αγωγής, είναι μερικά μόνο από τα φλέγοντα θέματα που απαιτούν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο, δίκαιες αποφάσεις και αποτελεσματικές λύσεις.

Έχουν συσσωρευτεί, στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πολλά προβλήματα τα οποία καθημερινά αυξάνονται και δυναμιτίζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ταλανίζοντας μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Εκτιμούμε, ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας και θα καλέσετε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη συνάντηση που ζητάμε, εγκαινιάζοντας μια διαδικασία διαρκούς, ανοιχτού και ξεκάθαρου διαλόγου, με στόχο να δοθούν λύσεις στα μεγάλα ζητήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σχόλια (7)

 
ΠΕ06 Γιώργος
02 Φεβ 2015 16:12

H ΔΟΕ καλό είναι να είναι πολύ προσεκτική στις ανακοινώσεις της ειδικά όταν αναφέρεται σε λεπτά θέματα όπως οι όποιες υπηρεσιακές μεταβολές ειδικοτήτων από την δευτεροβάθμια. Καλύτερα να κοιτάξει πώς να αναβαθμίσει τον εκπαιδευτικό της πρωτοβάθμιας που έχει καταρρακωθεί οικονομικά και κοινωνικά χρόνια τώρα με την ηχηρή της απουσία. Όπως και η ανύπαρκτη ΟΛΜΕ. Λόγια αόριστα, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία και μόνο για εντυπώσεις τάχα δράσης.

 
Στάθης
02 Φεβ 2015 12:52

Oι μετατάξεις κύριοι της ΔΟΕ τελείωσαν και μαζί τους και οι ενστάσεις που ρυθμίστηκαν τελεσίδικα όσες ήταν δίκαιες και με στοιχεία. Άρα προς τί η αναφορά σας στο θέμα; Για να ικανοποιήσετε ελάχιστους που δεν έκαναν ένσταση επειδή δεν είχαν στοιχεία ως αδικημένοι άρα δεν δικαιούνται; Ειδικά μάλιστα για τις νέες ειδικότητες πε19-20 κτλ δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα ούτε καν σύγκριση με παλιούς (όπως συμβαίνει στις ειδικοτήτες ξένων γλωσσών και γυμναστών όπου οι μετατάξεις έγιναν νόμιμα μεν αλλά με νόμο που έπασχε στη σύλληψή του). Η ΔΟΕ όμως από την εποχή της μοριοδότησης των "φαντασμάτων του Άι Στράτη" έκανε την πάπια μαζί με την ΟΛΜΕ για ποικίλες αδικίες. Τώρα ξύπνησε απότομα; Αν θέλουν να κάνουν οι συνδικαλιστές κάτι ας διεκδικήσουν τώρα έλεγχο πλαστότητας τίτλων και δικαιολογητικών για όλο το δημόσιο και μάλιστα πολύ αναδρομικά! Θα είναι η μόνη κίνηση για αληθινή δικαιοσύνη αλλά δεν θα το κάνουν.

 
Διαυγεια
01 Φεβ 2015 22:18

Μπορεί να νιώθεις ότι αδικήθηκες, αλλά έτσι είναι η ζωή!!! Μπράβο συνάδελφε ...Όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε! Αυτό διδάσκεις στα παιδιά μα;

 
ΠΕ20
01 Φεβ 2015 21:34

Θεωρώ απαράδεκτο να εμφανίζεται τώρα η ΔΟΕ, για τους δικούς της λόγους φυσικά, να χαρακτηρίζει "άδικες και με παραβίαση του νομικού πλαισίου" της μετατάξεις.
Δεν δέχομαι πως αντί να εντοπιστούν και υποστούν κυρώσεις όσοι στην αίτησή τους υπέβαλαν ψευδή στοιχειά, με αποτέλεσμα να πάρουν πλασματικά μόρια, μπαίνω εγώ σε μια διαδικασία να με χαρακτηρίζουν έμμεσα "βύσμα".
Αντί να κάνουν προτάσεις για το πως θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα της αδικίας που υπέστησαν οι κλάδοι που προϋπήρχαν (πχ ΠΕ06), έρχονται τώρα και χαρακτηρίζουν μερικές χιλιάδες εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.
Η ΟΛΜΕ φυσικά αμέτοχη σε όλο αυτό, θα σφυρίζει με απάθεια μέχρι να έρθει η ώρα που οι μεταταχθέντες, εφόσον ακυρωθούν οι μετατάξεις, διεκδικήσουν και νομικά την ακύρωση όλων των μεταβολών (μεταθέσεων, οριστικών τοποθετήσεων σε οργανικές θέσεις) που έγιναν στην Βθμια αυτά τα δυο χρόνια, για τους κλάδους των μεταταχθέντων.
Γιατί όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων που είχαν οργανικές και τις έχασαν όταν αποχώρησαν, άρα θα πρέπει να τους αποδοθούν ξανά όπως επίσης υπάρχουν συνάδελφοι που αν είχαν παραμείνει στη Βθμια ενδεχομένως τώρα να είχαν πάρει οργανική ή μετάθεση.
Ελπίζω στη νηφάλια λύση του μοναδικού προβλήματος που δημιουργήθηκε και όχι στη δημιουργία ενός κυκεώνα προβλημάτων που επαναλαμβάνω για τα δικά της συμφέροντα προσπαθεί η ΔΟΕ να προκαλέσει.

 
Μεταταγμένος
01 Φεβ 2015 17:50

@ΒΑΝΑ: Οι *υποχρεωτικές* μετατάξεις (που όλως τυχαίως ξεχνάς να τις αναφέρεις με το πλήρες όνομά τους, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ) ήταν μνημονιακή υποχρέωση, καλύψαν το 1/3 των υποχρεωτικών μετατάξεων στον δημόσιο τομέα, και αφορούσαν μόνο τους εκπαιδευτικούς της Β/θμιας. Οι όποιες αδικίες είχαν απομείνει έχουν αποκατασταθεί από τον Λοβέρδο, με την αποδοχή και των τελευταίων ενστάσεων που είχαν βάση, όπως μας διαβεβαίωσε ο τότε Υπουργός. Εσένα, ως εκπαιδευτικό της Α/θμιας, δεν σε αφορούσαν. Μπορεί να νιώθεις ότι αδικήθηκες, αλλά έτσι είναι η ζωή.

Τα περί "ρουσφετολογικών" που αναφέρεις (πολύ αμφιβάλλω αν γνωρίζεις την σημασία της λέξης) στα επιστρέφω ως ανυπόστατα και συκοφαντικά. Αν έχεις τα κότσια, πες το επώνυμα.

 
jim2015
31 Ιαν 2015 15:19

Καλησπέρα σε όλους

Πιστεύω πως με τη νέα κυβέρνηση το παραμύθι με την απειλή των εκπαιδευτικών και τη συνεχή υποβάθμιση της εκπαίδευσης θα τελειώσει. Η εκβιασμός που ασκήθηκε σε πολλές ειδικότητες όπως είναι και η ειδικότητα της πληροφορικής με αποτέλεσμα να καταλήξουν στην Α θμια εκπαίδευση πολλοί καθηγητές παρά τη θέληση τους είναι απαράδεκτη! Πιστεύω πως πρέπει το συντομότερο δυνατόν να επανεξεταστεί το όλο ζήτημα των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ και να δοθεί στους εκπαιδευτικούς που μετατάχθηκαν η ευκαιρία να επιστρέψουν στις θέσεις που ανήκαν και ανήκουν πραγματικά. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει η παιδεία πιο ουσιαστική μιας και ο κάθε εκπαιδευτικός θα εργάζεται με ζήλο και ουσία και όχι απλά για να διατηρήσει μια θέση εργασίας. Πιστεύω πώς εκτός της επαναφοράς του παλιού ωραρίου, οι δεύτερη ανάθεση μαθημάτων αλλά και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη μπορούν να συντελέσουν στο να καλύπτονται τόσο οι ώρες του υποχρεωτικού ωραρίου αλλά και να καταπολεμηθεί η δαπανηρή παραπαιδεία.

 
BANA
31 Ιαν 2015 12:04

Μα τί έγινε μήπως δεν διαβάζω καλά;επιτέλους κατάλαβε και Η ΔΟΕ ότι οι μετατάξεις που ξεκίνησαν το 2013 είναι παράνομες! Καλά μέχρι και πριν τις εκλογές δεν έλεγε ότι θα πρέπει να αναμοριοδοτηθούν όλες οι ειδικότητες και να βολέψουν τους δικούς τους; ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΔΟΕ ΟΛΕς ΕΜΑΣς Τις ειδικότητες που είμαστε κοινές με την β/θμια εκπ/ση; Μάλλον έπαθαν στη ΔΟΕ μετάλλαξη! λόγω ρουσφετολογικών μετατάξεων!!!! ΆΝΤΕ ΒΡΕ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕ!!!!!τραγικό!!!!Αργήσατε κύριοι στη ΔΟΕ πάρα πολύ.! Τώρα το διεκδικούμε μόνοι μας το αυτονόητο δίκαιο μας!Βολέψτε τα άλλα θέματα προς ακρόαση. Εμείς οι κοινές ειδικότητες Α/θμιας και Β/θμιας ΕΚΠ/ΣΗς απαιτούμε την μη εμπλοκή της ΔΟΕ ΣΤΗ διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Και συγκεκριμενα κύριοι στη ΔΟΕ ειπθυμούμε το αυτό όλοι εμείς οι γυμναστές α/θμιας, οι Αγγλικών, οι Μουσικής κτλ. Εσείς αν θέλετε αγωνιστείτε για τις νεοσύστατες ειδικότητες γερμανικών, γαλλικών κτλ. Με όλους εμάς επιθυμούμε να μην ασχοληθείτε, διότι όλοι εσεις στη ΔΟΕ δυστυχώς κύριοι μέχρι τώρα μας έχετε απαξιώσει!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.