Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Α. Διαμαντοπούλου: Ο Μαρξιστής υπουργός, ανακοινώνει τι θα καταργήσει και όχι τι θα δημιουργήσει.

Η ομιλία του νέου υπουργού Παιδείας ήταν γενικού περιεχομένου, αλλά η ιδεολογική γραμμή καθαρή
Δημοσίευση: 11/02/2015
Διαμαντοπούλου
Alt Text: 
Διαμαντοπούλου
Title Text: 
Διαμαντοπούλου

Πέντε χρόνια τώρα σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις η Παιδεία δεν μπήκε ουσιαστικά στην ατζέντα κανενός αρχηγού κόμματος, σε αντίθεση με τις χώρες στις οποίες η οικονομική κρίση ταρακούνησε τα πολιτικά συστήματα, τα οποία έθεσαν ως πρώτη προτεραιότητα και σημαία αλλαγών τις μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα, την εκ βάθρων αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό του.

Η ομιλία του νέου υπουργού Παιδείας ήταν γενικού περιεχομένου, αλλά η ιδεολογική γραμμή καθαρή.

Ο Μαρξιστής - όπως ο ίδιος είπε - υπουργός, ανακοινώνει τι θα καταργήσει και όχι τι θα δημιουργήσει.

Βέβαια, η Παιδεία συνιστά ένα εξαιρετικά σημαντικό εθνικό θέμα και είναι σωστό να δώσουμε χρόνο, ώστε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να παρουσιάσει μία ολοκληρωμένη πρόταση αντί μεμονωμένων ακρωτηριασμών επιμέρους υφισταμένων πολιτικών.

Θα ήθελα, όμως, να υπογραμμίσω, ότι αυτά που ανακοινώθηκαν για το ρόλο των Συμβουλίων στα Ιδρύματα ή για την λειτουργία των σχολείων, δείχνουν την αντίληψη της πλέον δογματικής και παρωχημένης αριστεράς, η οποία έχει ως αναφορά της το κρατικό και στενά ελεγχόμενο από το υπουργείο και τους κομματικούς φορείς, πανεπιστήμιο και σχολείο.

Τα συμβούλια δεν έχουν καμία σχέση με την κυβέρνηση.

Τα εσωτερικά μέλη τους επιλέγονται από την κοινότητα των καθηγητών, ενώ στα συμβούλια μεταφέρθηκαν αρμοδιότητες που μέχρι τότε είχε ο Υπουργός Παιδείας.

Την ίδια στιγμή το Συμβούλιο αποτελεί την δικλίδα ασφαλείας για τη λογοδοσία, τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και την υποστήριξη της λειτουργίας του ΑΕΙ.

Σε κάθε περίπτωση λέξεις όπως: δημόσιο, ανοιχτό, διεθνές, ανταγωνιστικό, ψηφιακό, αριστεία, ίσες ευκαιρίες και φράσεις όπως: ο φοιτητής στο επίκεντρο, δυστυχώς, δεν ακούστηκαν από το νέο Υπουργό...

Άλλο σημαίνει Κρατικό και άλλο Δημόσιο Πανεπιστήμιο .

Η διαφορά ανάμεσα στο κρατικά ελεγχόμενο πανεπιστήμιο και στο δημόσιο αυτοδιοικούμενο πανεπιστήμιο είναι τεράστια.

Η διαφορά ανάμεσα σε ένα ΑΕΙ που στοχεύει στην αριστεία, δίνοντας ίσες ευκαιρίες και επιβραβεύει τους αρίστους και σε ένα ΑΕΙ που πρυτανεύει η ισοπεδωτική λογική των παρατάξεων είναι τεράστια επίσης.

Κυρίως όμως, είναι διαφορά βαθύτατα ιδεολογική και προφανώς πρέπει έχει σχηματίσει δύο ρεύματα που θα πρέπει να αναμετρηθούν, με τη θετική έννοια του όρου, στη Βουλή, στο πανεπιστήμιο και κυρίως στην κοινωνία.

Η συναίνεση των 255 βουλευτών το 2011 ήταν αποτέλεσμα των συναινέσεων στη κοινωνία των πολιτών, των γονιών και των φοιτητών, που ήθελαν ένα πανεπιστήμιο ζωντανό, συνδεδεμένο με την οικονομία και το διεθνές περιβάλλον, χωρίς παρατάξεις, χωρίς κόμματα, χωρίς τη βία των μειοψηφιών.

Τέτοιου είδους συναίνεση καλείται να επιτύχει ο Υπουργός.

'Όλοι πια γνωρίζουμε, ότι το εκπαιδευτικό σύστημα μπορεί να αλλάξει προς το θετικό μόνο με επίτευξη εθνικών συναινέσεων.

Το ελπίζω και θα το υποστηρίξω.

Το άρθρο της Α. Διαμαντοπούλου δημοσιεύθηκε στην "Καθημερινή"

Σχόλια (13)

 
Μαρία Μ.
14 Φεβ 2015 22:24

Το σύνθημά σας "στο κέντρο ο μαθητής" στην πραγματικότητα ήταν "στο στόχαστρο ο εκπαιδευτικός". Δεν κόπτεται για τα παιδιά μας. Άλλη μία φιλόδοξη, που, ευτυχώς, έφυγε γρήγορα είσαστε κυρία Διαμαντοπούλου. Δυστυχώς, αφήσατε πίσω σας μόνο την καταστροφή και κυρίως λιγότερα σχολεία, με μαθητές στοιβαγμένος σε 30αδες. Ίσως επειδή τους αγαπούσατε περισσότερο από ότι εμείς που καθημερινά τους κοιτάμε στα μάτια. Τι να σας πω άλλο? Γίνεται, απλά, να εξαφανισθείτε? Αυτό θα ήταν το αξιοπρεπές που θα έπρεπε να κάνετε..

 
Γιώργος
14 Φεβ 2015 11:08

Κυρία Διαμαντοπούλου, προσπαθήσατε να δημιουργήσετε ένα σχολείο έξω από τις πραγματικές ανάγκες τις κοινωνίας. Τοποθετήσατε γνωστούς και φίλους σε όλες τις θέσεις κλειδιά. Πολλές διατάξεις από τα νομοσχέδια που προωθήσατε ήταν φωτογραφικές για ημέτερους και συμφέροντα. Η αλαζονεία σας ήταν ανυπόφορη. Σήμα κατατεθέν σας η φωτοτυπία. Συμπέρασμα: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΓΑΠΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Όλα τα κάνετε για την προσωπική σας προβολή. Σταματήστε!

 
Ρία
12 Φεβ 2015 21:35

Κυρία Διαμαντοπούλου, οι απόψεις σας δεν ενδιαφέρουν πια κανέναν, οπότε καλά θα κάνετε να μείνετε εκεί που σας έστειλε ο ελληνικός λαός: στο σπίτι σας.

 
kostas
12 Φεβ 2015 20:52

Τι είδους άρθρο είναι αυτό πάλι!Τι μας ενδιαφέρει τι ειπε η συγκεκριμένη κυρία.Ενημέρωση για τις εξελίξεις στην παιδεία μπορούμε να έχουμε?

 
gasparakis
12 Φεβ 2015 09:55

Η μη μέτρηση και κατοχύρωση μορίων για τα διδακτικά έτη 2010-11 και 2012, είναι δικιά σου έμπνευση ! Για ποιο λόγο κυρία μου; Δυο νεκρά έτη για σας! Οι αναπληρωτές σάς στέλνουν την ειλικρινή τους συμπαράσταση και ...ευχόμαστε να επιτύχετε στην....κουζίνα σας ...και μόνο!!

 
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
12 Φεβ 2015 09:24

Εσύ που ρήμαξες τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς δε δικαιούσαι να μιλάς. Ο εκπαιδευτικός κόσμος σε έκρινε και σε έστειλε στην κατηγορία των αγράφων.

 
ΜΑΚΗΣ
12 Φεβ 2015 08:59

Χάλασαν υα φωτοτυπικά στα σχολεία κυρία μου.Η επιχορήγηση που παίρνουν δεν φτάνει ούτε για τα απαραίτητα. Δεν δικαιούσαι να μιλάς ότι άφησες έργο.
Άσε την ημετεροκρατία που την απογείωσες.

 
Ηλίας Ράπτης, σχολικός σύμβουλος Π.Ε. (αναπληρωτής)
11 Φεβ 2015 23:30

''...Η συναίνεση των 255 βουλευτών το 2011 ήταν αποτέλεσμα των συναινέσεων στη κοινωνία των πολιτών, των γονιών και των φοιτητών, που ήθελαν ένα πανεπιστήμιο ζωντανό, συνδεδεμένο με την οικονομία και το διεθνές περιβάλλον, χωρίς παρατάξεις, χωρίς κόμματα, χωρίς τη βία των μειοψηφιών...''

Και τι αχάριστη κι άδικη αυτή η κενωνία, δεν αναγνώρισε το τεράστιο έργο της κ. Διαμαντοπούλου και την έστειλε σπίτι της ! Επί των ημερών της στο Υπ.ΠΑΙΘ η αναξιοκρατία με κύριο γνωρισμα την πασοκοκρατία έπαιξε τα ρέστα της. Σίγουρα θα μείνει στην ιστορία ως η Υπουργός της φωτοτυπίας .
Θα περίμενε κανείς, με τόσο πολύ ελεύθερο χρόνο που έχει πλέον στη διάθεσή της η κ. Διαμαντοπούλου, ότι θα βελτίωνε τουλάχιστο κάπως τα Ελληνικά της. Ωστόσο,ρίχνοντας μια πρόχειρη ματιά στο κείμενό της θλίβομαι, ειλικρινά θλίβομαι για την πρώην Υπουργό Παιδείας, την .... σοσιαλίστρια !

 
Νικος Παπ
11 Φεβ 2015 22:06

Αν συνεχισετε να δημοσιευετε αρθρα της θα σταματησω να σας διαβαζω. Ο λαος και οι εκπαιδευτικοι την εχουν κρινει οριστικα.

 
Φωτοτυπάδες
11 Φεβ 2015 22:01

Αννούλα, ζούμε, στην Βουλή να σε δούμε !

 
Χριστίνα
11 Φεβ 2015 21:24

Ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του απάντησε για το έργο σας. Τόσα χρόνια εκτός βουλής και ακόμη λέτε τα ίδια?

 
jim2015
11 Φεβ 2015 19:32

Κυρία Διαμαντοπούλου,

Μήπως έχετε τη ψευδαίσθηση ότι δημιουργήσατε κιόλας; Τι δημιουργήσατε ; Τα project στο Λύκειο που απέτυχαν 100%; Τα DVD αντι βιβλία που οδήγησαν στο να βγάζουν όλα τα σχολεία φωτοτυπίες λόγω της απουσίας βιβλίων, να χρεώνεται και άλλο το δημόσιο και στο τέλος να δοθούν τα βιβλία;Ποιός κέρδισε από τα DVD; Στη θέση σας θα κρυβόμουν!

 
Κώστας
11 Φεβ 2015 19:26

Άννα μου δεν σε πάω καθόλου αλλά όσον αφορά την τριτοβάθμια έκανες σοβαρά πράγματα.Μπορούσες και άλλα βέβαια.
Ωστόσο σε σχέση με άλλους "υπουργούς" έδωσες πολλά.Έσυ και η Μαριέττα Γιαννάκου.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ