Ζητούν ελέγχους στα στοιχεία των μεταταχθέντων καθηγητών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Άμεση δημοσιοποίηση των μορίων όλων όσων αιτήθηκαν μετάταξη

13/02/2015

Ενημερώθηκε: 13/02/2015, 21:01

Άκουσε το άρθρο

Έλεγχο από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αντιπαραβολή των στοιχείων και μορίων που δηλώθηκαν με αυτά που βρίσκονταν στους υπηρεσιακούς φακέλους στις 23-08-2013, δηλαδή τα στοιχεία οικογενειακής κατάστασης, ΠΥΣΔΕ προέλευσης και τίτλων σπουδών που είχαν αποκτηθεί μέχρι 23-08-2013, ζητούν με επιστολή προς τον Αναπληρωτή υπουργός Παιδείας Τάσο Κουράκη, οι Ενώσεις των Καθηγητών Γαλλικής, Γερμανικής Γλώσσας, Εικαστικών Τεχνών και Πληροφορικής.

Παράλληλα οι Ενώσεις ζητούν άμεση δημοσιοποίηση των μορίων όλων όσων αιτήθηκαν μετάταξη ανά κατηγορία κριτηρίων καθώς και τα ΠΥΣΔΕ προέλευσης και ΠΥΣΠΕ μετάταξης.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ: Τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΟ. ΠΑΙ.Θ., κ. Αν. Κουράκη

Σήμερα, Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Επιστημονικών φορέων των καθηγητών των ειδικοτήτων που μετατάχτηκαν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν οι καθηγητές ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08 και ΠΕ 19-20.

Οι εκπρόσωποι των φορέων κατέληξαν στην παρακάτω πρόταση προς την ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ:

• Άμεση δημοσιοποίηση των μορίων όλων όσων αιτήθηκαν μετάταξη ανά κατηγορία κριτηρίων καθώς και τα ΠΥΣΔΕ προέλευσης και ΠΥΣΠΕ μετάταξης

• Έλεγχος από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αντιπαραβολή των στοιχείων και μορίων που δηλώθηκαν με αυτά που βρίσκονταν στους υπηρεσιακούς φακέλους στις 23-08-2013, δηλαδή τα στοιχεία οικογενειακής κατάστασης, ΠΥΣΔΕ προέλευσης και τίτλων σπουδών που είχαν αποκτηθεί μέχρι 23-08-2013

• Κατάρτιση πινάκων των μεταταγμένων συναδέλφων ανά ΠΥΣΠΕ και κατά φθίνουσα σειρά μορίων σύμφωνα με τα στοιχεία που θα προκύψουν μετά τον έλεγχο

. • Ίδρυση οργανικών θέσεων και πλήρωση αυτών με όλους όσοι πληρούν τα κριτήρια μετά τον έλεγχο που θα διενεργηθεί. Αξιότιμε κε Υπουργέ, επειδή είναι δεδομένη η πρόθεσή σας να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων το οποίο εκκρεμεί τα τελευταία δύο χρόνια και η ανακίνησή του δημιούργησε ανασφάλεια σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς, ζητάμε να ορίσετε άμεσα συνάντηση με τα Δ.Σ. τωv επιστημονικών φορέων των μεταταγμένων εκπαιδευτικών.

Τα Δ.Σ. των επιστημονικών φορέων των εκπαιδευτικών ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19-20

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΚΓ ΠΕ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΠΑΣΥΚΑΓΑ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΣΚΓΓΦ ΠΠ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΕΚΑΓΕΠΕ)

ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ (ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (Π.Ε.ΚΑ.Π.)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (7)

ΒΑΣΩ
|

Παναγιώτη, συμφωνώ απόλυτα. Για ποια μόρια μιλάμε όταν συνάδελφοί μας έχουν γεμίσει με μόρια δυσπρόσιτων περιοχών και νησιών ενώ τις περιοχές αυτές τις έχουν δει μόνο στο χάρτη;

Ioanna
|

Yπάρχουν κι οι εκπ/κοί ειδικοτήτων Α/θμιας γυμναστές κατά βάσει που έγιναν 733 μετατάξεις και πρέπει άμεσα να αρθούν οι μετατάξεις τους : 1. όλοι αυτοί που είχαν οργανικές τον Αύγουστο του 2013 να επιστρέψουν στα ΠΥΣΔΕ που είχαν οργανικές. 2. Να γίνουν οι συστάσεις 733 νέων θέσεων στα ΕΑΕΠ και να δοθούν κατά προτεραιότηα σε ειδικότητες γυμναστών της Α/θμιας οι μεταθέσεις τον Μάρτη του 2015.3. Στις κενές θέσεις να τοποθετηθούν οι μεταταγμένοι και συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους δίνοντας τους το δικαίωμα επιστροφής στα ΠΥΣΔΕ που ανήκαν! υπάρχουν 159 νέες οργανικές στη Β/ΘΜΙΑ (ΈΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) γυμναστών λόγω συνταξιοδοτήσεων. Άμεση άρση των μετατάξεων λόγω μη πλήρωσης των κριτηρίων του Ν. 4172/2013 και υπηρεσιακές μεταβολές μας ως ίσχυαν προ εφαρμογής του 4172/2013. Κατόπιν όσοι μείνουν στη διάθεση ήδη έχουν πλεονέκτημα έναντι ημών καθώς μέχρι τώρα προτάσσονταν στους τόπους συμφερόντων μας. Άρση του παράνομου μηνμονιακού νόμου 4172/2013 και εφαρμογή των υπηρεσιακών μας μεταβολών για τις κοινές ειδικότητες: ΠΧ. γυμναστές

Φαίδρα
|

Συνάδελφοι καλησπέρα,
Συμφωνώ με τον Γιώργο ΠΕ19 πως δεν αρκεί ο έλεγχος των στοιχείων και των μορίων όσων συμμετείχαν στις μετατάξεις. Δεν μιλάμε μόνο για αυτούς που μετατάχθηκαν χωρίς να έχουν τα απαραίτητα μόρια, αλλά και για συναδέλφους που μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας και παραπληροφόρησης έκαναν μία αίτηση με πολύ αρνητικές συνέπειες γι’ αυτούς. Κάποιοι μετατάχθηκαν υπό το καθεστώς του φόβου και της ανασφάλειας χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά δεδομένα που άλλαζαν και αλλάζουν συνεχώς. Θα πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα εφόσον το επιθυμούν, να ανακληθεί η μετάταξή τους και να επιστρέψουν στις προηγούμενες θέσεις τους.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
|

Επίσης ο κ. υπουργός πρέπει να επανεξετάσει το δίκαιο αίτημα των ήδη υπηρετούντων στην Π.Ε. καθηγητών όλων των ειδικοτήτων, που ξαφνικά βρέθηκαν εκτός διαδικασιών απόσπασης και μετάθεσης, εξαιτίας των υποχρεωτικών μετατάξεων από τη Δ.Ε.. Να βρεθεί η χρυσή τομή. Επίσης . να ξαναμετρηθούν τα μόρια των συναδέλφων ανάλογα με τον τόπο που υπηρέτησαν και όχι να παίρνουν τα μόρια οργανικής δυσπρόσιτων περιοχών, ενώ υπηρετούσαν με ρουσφετολογική απόσπαση σε γραφείο του τόπου συμφερόντων τους. Αυτή θα είναι δικαιοσύνη.

ΜΑΡΙΖΑ
|

ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΗ - ΚΑΘΑΡΗ - ΣΩΣΤΗ - ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ - ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ.
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΣ ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΝΤΩΝ (ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΡΘΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ) ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ.

Λιάκος
|

Κύριε Κουράκη, αξιότατε δάσκαλε, πρέπει να με αυτό που λέγεται υποχρεωτικές μετατάξεις. Πρέπει να οδηγήσεις τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς στη Δικαισύνη. Πρέπει να θέσεις σε αργία συναδέλφους μου, εάν έχουν κάνει ψευδείς δηλώσεις.
Υπουργέ κ.ΚΟυράκη, αξιότατε δάσκαλε, ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΙΚΑΝΟΣ, ΗΘΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ που μπορεί να τα κάνει όλα αυτά!!
Είμαι σίγουρος ότι οι συνάδελφοί μου, του Τμήματος Πληροφορικής-Δικτύων στο Υπουργείο θα σε βοηθήσουν με χαρά.

Γιώργος ΠΕ19
|

Καλησπέρα,
Συνάδελφοι,
γιατί μιλάτε και ζητάτε αποκλειστικά έλεγχο και δεν αναφέρετε το γεγονός ότι πολλοί από τους μεταταχθέντες θέλουν να επιστρέψουν στις προηγούμενες θέσεις τους δηλ στη Βθμια εκπαίδευση που ανήκαν και ανήκουν πραγματικά; Με εκείνους τι θα γίνει; Εκβιάστηκαν απλά και το ξεχνάμε; Θα πρέπει να δοθεί σε όλους η δυνατότητα επιστροφής στις προηγούμενες θέσεις και δεν εννοώ με βυσματικές ανακλήσεις. Κάποιοι θα προτιμήσουν να επιστρέψουν , κάποιοι θα μείνουν, πάντως όλοι θα έχουν όφελος!
Ευχαριστώ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ