Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΟΛΜΕ προς ΥΠΟΥΡΓΟ: Να καταργηθεί η διάταξη για τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης να γίνονται Σχολικοί Σύμβουλοι

"Επιβραβεύονται με αυτό τον τρόπο στελέχη που επιλέγονται με κομματικά κριτήρια από τον εκάστοτε υπουργό Παιδείας"
Δημοσίευση: 18/02/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Επιστολή προς την πολιτική ηγεσία υ του υπουργείου Παιδείας απέστειλε σήμερα το ΔΣ της ΟΛΜΕ με την οποία απαιτεί να καταργηθεί η διάταξης του ν. 3879/10 , σύμφωνα με την οποία τοποθετούνται οι Περιφερειακοί. Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Γενικοί ή Ειδικοί Γραμματείς, οι Πρόεδροι ή Διευθύνοντες Σύμβουλοι οργανισμών κατ’ εξαίρεση, μετά την αποχώρησή τους από τη θέση τους, ως σχολικοί σύμβουλοι.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριοι Υπουργοί,

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτη και προκλητική τη διάταξη του ν. 3879/10 (άρθρ. 26, παρ. 14) να τοποθετούνται οι Περιφερειακοί. Διευθυντές Εκπαίδευσης,οι Γενικοί ή Ειδικοί Γραμματείς, οι Πρόεδροι ή Διευθύνοντες Σύμβουλοι οργανισμών κατ’ εξαίρεση, μετά την αποχώρησή τους από τη θέση τους, ως σχολικοί σύμβουλοι (!!).

Επιβραβεύονται με αυτό τον τρόπο στελέχη που επιλέγονται με κομματικά κριτήρια από τον εκάστοτε Υπουργό Παιδείας.

Απαιτούμε για μια ακόμη φορά, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, την κατάργηση της σχετικής διάταξης του ν. 3879/10.

Σχόλια (8)

 
ΚΚΚ
19 Φεβ 2015 15:14

ΕΓΩ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΩ ΜΕ ΚΟΤΣΙΦΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ ΑΡΧΗΓΟ

 
Κωπηλάτης
19 Φεβ 2015 10:47

Το "κατ΄εξαίρεση" είναι αρκετά ισχυρό, για να δικαιώσει την ΟΛΜΕ, αγαπητοί συνάδελφοι!

 
@Μια Διευθύντρια
19 Φεβ 2015 07:30

..."δεδομένου κιόλας ότι οι νέες επιλογές στελεχών θα γίνουν σύντομα."

Ξέρεις κατι που δεν ξερουμε;

 
Μια Διευθύντρια
19 Φεβ 2015 00:01

Επειδή επανέρχεται συνεχώς το ίδιο θέμα και γράφονται σχόλια εμπαθή θα ήθελα να πληροφορήσω κάποιους ότι όσοι έγιναν στο παρελθόν Περιφερειακοί Δ/ντές, Πρόεδροι και Γραμματείς ήταν (πριν καταλάβουν το αξίωμα) Διευθυντές σχολείων, Σχολικοί Σύμβουλοι και Δντές Εκπαίδευσης. Όταν κάποιος γίνεται Περιφερειακός κ.λ.π , δεν του επιτρέπεται να συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής στελεχών. Αλλά κι αν ακόμα του επιτρεπόταν δεν θα ήταν σωστό ηθικά για τους άλλους υποψήφιους να συναγωνιστούν με ενεργεία Περιφερειακούς ή Προέδρους Οργανισμών γιατί πάντα θα υπήρχε η σκιά της μεροληψίας.. Άλλωστε γίνονται Σύμβουλοι μέχρι τις επόμενες επιλογές στελεχών οπότε και μπαίνουν κανονικά στη διαδικασία. Τέλος μιλάμε σοβαρά ότι κάποιος που ήταν Περιφερειακός και είχε την ευθύνη όλων των σχολείων μιας ολόκληρης περιφέρειας δεν μπορεί να καθοδηγήσει προσωρινά 15 σχολεία.. Άσε που όσοι είναι πράγματι στα σχολεία έχουν άποψη για τους Συμβούλους.. Πάντως εγώ που δουλεύω σε σχολείο έχω σύμβουλο που ήταν πρώην στέλεχος και η εικόνα που έχω είναι ότι είναι πολύ πιο συνεργάσιμος και δημοκρατικός από πολλούς άλλους συμβούλους. Αυτά για να τελειώνουμε με το λαϊκισμό . Να ξέρει η νέα πολιτική ηγεσία ότι αν θέλει να βρει ικανούς ανθρώπους για αυτές τις θέσεις θα πρέπει να αφήσει τη διάταξη ως έχει , αλλιώς δεν θα βρει κανέναν δεδομένου κιόλας ότι οι νέες επιλογές στελεχών θα γίνουν σύντομα.

 
Λευτέρης
18 Φεβ 2015 22:50

Εύγε στην ΟΛΜΕ !!! Διέσπασε τον κλάδο και τώρα λειτουργεί καθαρά με μνησικακία και ρεβανσισμό. Συμπεριφορά που δεν τους τιμά . Ξεχνάνε ότι «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται». Αυτό μπορούν να το κάνουν άριστα οι μη ικανοί συνδικαλιστές ! Μας ντροπιάζουν για άλλη μια φορά.

 
Agrimi
18 Φεβ 2015 19:39

Εκτός των όσων λέει η ΟΛΜΕ, θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι Σχολικοί Σύμβουλοι, έχουν (ή θα έπρεπε να έχουν) συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για έναν συγκεκριμένο ρόλο (όχι μόνον διοικητικό) στο χώρο της εκπαίδευσης. Έτσι, οι Περιφερειακοί θα πρέπει να γυρίζουν (από την πολιτική θέση που κατέχουν) στη θέση που είχαν πριν την τοποθέτησή τους και να «εξαργυρώσουν» την πείρα τους στις επόμενες κρίσεις είτε σε διοικητική θέση είτε σε θέση Σχολικού Συμβούλου (αν πληρούν τις «προδιαγραφές»)!

 
Λιάκος
18 Φεβ 2015 18:57

...να συμπληρώσω, επίσης. Όσοι πρώην, κατέχουν θέση Συμβούλου, πίσω στην τάξη!

 
Agrimi
18 Φεβ 2015 18:56

Εκτός των όσων αναφέρει η ΟΛΜΕ θα πρέπει να δούμε και την ουσία του πράγματος. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι έχουν «συγκεκριμένα» προσόντα για το έργο που επιτελούν. Ορισμένοι από τους εκάστοτε Περιφερειακούς πληρούν αυτές τις συγκεκριμένες «προδιαγραφές». Όμως, αυτοί ήταν, ήδη, σύμβουλοι από πριν! Οι υπόλοιποι, με αρκετή Διοικητική εμπειρία (που αποκόμισαν) θα μπορούσαν να γίνουν Διευθυντές στις επόμενες κρίσεις. Όμως, όπως και να έχει, από μια πολιτική θέση που υπηρετείς γυρίζεις στη θέση σου!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ