Διάσταση απόψεων Τ. Κουράκη με τη ΔΕ των Π. Πειραματικών Σχολείων

Η Διοικούσα Επιτροπή έκανε λόγο για ακύρωση μιας «τιτάνιας» προσπάθειας για την λειτουργία των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων

18/02/2015

Ενημερώθηκε: 18/02/2015, 21:48

Άκουσε το άρθρο

Διάσταση απόψεων υπήρξε κατά τη σημερινή συνάντηση του Αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη με τη Διοικούσα Επιτροπή των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.

Στη συνάντηση ο Τάσος Κουράκης επέμενε:

Α. Στην απόφαση να καταργηθούν από φέτος οι εξετάσεις στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία για την επιλογή των μαθητών (σ.σ. να καθιωρωθεί η κλήρωση) , και

Β. Να καταργηθούν τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία και να γίνουν Πειραματικά και Πρότυπα να ορισθούν κάποια από τα λεγόμενα ιστορικά «Πρότυπα Σχολεία»

Η Διοικούσα Επιτροπή έκανε λόγο για ακύρωση μιας «τιτάνιας» προσπάθειας για την λειτουργία των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων με σημαντικά αποτελέσματα.

Η Διοικούσα Επιτροπή θα συνεδριάσει προκειμένου να απαντήσει κι επισήμως στις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία.

Σχόλια (5)

Νίκος Αστέριος
|

Συγχαρητήρια στον Υπουργό, ο οποίος βρίσκεται και ακολουθεί το πνεύμα των ουσιαστικών αλλαγών. Δεν πιστεύω οτι κατάφεραν πραγματικά να λειτουργήσουν ως Πειραματικά αυτά τα σχολεία, παρά μόνο αποτέλεσαν δυνατότητα κάποιων να αποσπαστούν στα αστικά κέντρα.

Ακης
|

Η δικαίωση είναι πάντα ένας καλός "αυτοσκοπός"!

Αναστάσιος Κουτσουκος
|

Ο κ. Κουράκης Τάσος ενημέρωσε τα μέλη της ΔΕΠΣ ότι τα πρότυπα σχολεία θα διαχωριστούν από τα πειραματικά, ενώ θα μείνουν σε λειτουργία μόνο η Βαρβάκειος, η Ιωνίδειος και η Ευαγγελική Σχολή Αθηνών. Σε αυτά τα τρία σχολεία θα διατηρηθεί κάποιο είδος εξετάσεων, ενώ στα πειραματικά η εισαγωγή θα γίνεται με κλήρωση. Ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθάρισε, επίσης, ότι φέτος δεν θα γίνουν εξετάσεις στα υπάρχοντα πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Οι εξετάσεις επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σε δύο μήνες. Δικαιώθηκα. Το ΠΣΠΑ θα γίνει Πειραματικό. Δρ Κουτσ.Αναστ.

Η. Βιβέρος
|

Δυστυχώς ή στάση του Υπουργείου δεν παραξενεύει κανένα.
Μέχρι στιγμής ακούμε για διάφορες καταργήσεις και αρνήσεις αλλά για καμία δημιουργική θέση.
Από τις πρώτες εξαγγελίες φαίνεται ότι οι άνθρωποι δεν έχουν πέρα από το ξήλωμα κανένα σχέδιο και αυτοσχεδιάζουν

καθηγήτρια
|

Αποφασίζομεν και διαλύομεν

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ