ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Κανονικά οι Πανελλαδικές για τις Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές

Τι είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην Στ. Ξουλίδου
Δημοσίευση: 19/02/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2014-2015 οι εξετάσεις εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιηθούν κανονικά και οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες σχολές το 2017.

Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες επιλογής για τους υποψηφίους των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, προϋπόθεση είναι ο υποψήφιος να έχει κριθεί ικανός για τις Σχολές αυτές κατά τις προκαταρκτικές εξετάσεις που διενεργούνται για το σκοπό αυτό από τις ίδιες τις Σχολές σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Η σχετική προκήρυξη, που περιγράφονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και η διαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων, ανακοινώνεται από το υπουργείο \Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ώστε οι υποψήφιοι να την αναζητήσουν προς ενημέρωσή τους.

Επίσης οι υποψήφιοι για τις Στρατιωτικές Σχολές θα διεξαχθούν κανονικά μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Δύο Σχολές δεν θα είναι στο Μηχανογραφικό

Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 η Στρατιωτική Σχολή Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) και το Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων δεν θα δεχθούν εισακτέους. Άρα οι δύο ανωτέρω σχολές δεν θα υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο του 2015.

 Τι ισχύει για την υγειονομική εξέταση-Γνώση Αγγλικών για την Ικάρων

Για τις υγειονομικές εξετάσεις των υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ έτους 2015 θα ισχύσει το Π.∆. 11/2014 ( ΦΕΚ 17 Α ́). ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ

ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ

Επίσης οι υποψήφιοι – ες της Σχολής Ικάρων ( όλων των τμημάτων της ) πρέπει να γνωρίζουν την Αγγλική Γλώσσα σε επίπεδο Β2 (Καλή Γνώση) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Γλωσσομάθειας και η γνώση αυτή πρέπει να βεβαιώνεται με το αντίστοιχο πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από το κράτος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Αυτό προβλέπεται στον Οργανισμό της Σχολής Ικάρων. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΚΑΡΩΝ

Η Τομεάρχης των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου στη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση, μεταξύ άλλων έθεσε θέμα για νέα προκήρυξη εισαγωγής των αστυνομικών μέσω πανελληνίων εξετάσεων στη σχολή Αστυνομίας, καθώς και για τον χρόνο εισαγωγής των επιτυχόντων προηγούμενων ετών.

Πατήστε στο βελάκι της εικόνας για να ακούσετε τι είπε στο esos κ. Ξουλίδου για τη συνάντηση με τον κ. Πανούση:

Σχόλια (4)

 
ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΡΟΥΝΑΣ
26 Φεβ 2015 22:32

ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ σπ.

 
σπ
22 Φεβ 2015 01:27

μεταφέρω από Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας:

Η Δυσλεξία ορίζεται σαν μια ‘διαφορετικότητα’ στις διαδικασίες επεξεργασίας (γλώσσας και μαθηματικών) που συχνά χαρακτηρίζεται από δυσκολίες στην κατάκτηση γραφής κι ανάγνωσης:

•κωδικοποίηση
•αποκωδικοποίηση της γλώσσας
•η/και φωνολογικά προβλήματα

Μπορεί επίσης να παρουσιάσει προβλήματα στις γνωστικές διεργασίες:

• μνήμη,
• ρυθμός επεξεργασίας (πρόσληψη κι εκφορά),
• διαχείριση χρόνου,
• αντίληψη (οπτική κι ακουστική)
• συντονισμός κι η ικανότητα αυτοματοποίησης των σχολικών δεξιοτήτων (γραφής κι ανάγνωσης).

--- θεωρείτε ότι είναι θέμα ρατσισμού...; αν κάποιος με δυσλεξία βρεθεί σε στρατιωτική υπηρεσία - ούτε τον εαυτό του θα μπορεί να προστατέψει και το κυριότερο ούτε τους συναδέλφους του.

Υπάρχουν άλλα επαγγέλματα που θα τα καταφέρει 100% όχι στα ένστολα.

 
ΜΑΡΙΑ
21 Φεβ 2015 17:34

Να σταματήσει ο ρατσισμός απέναντι στα παιδιά με δυσλεξία.Είναι κρίμα να μην μπορούν να συμμετάσχουν και αυτά στις στρατιωτικές σχολές

 
Δάσκαλος
19 Φεβ 2015 21:33

Ο ρατσισμός απέναντι στα παιδιά με δυσλεξία, τα οποία μπορούν να γίνουν δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί, Αϊνστάιν αλλά τι υποκριτικό δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο επάγγελμα του αστυνομικού και του στρατιωτικού θα σταματήσει; Ολα αυτά συμβαίνουν δυστυχώς κατω απο την ομπρέλα του Υπ.Παιδείας!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ