Συνεδριάζουν εκτάκτως οι πρόεδροι των ΤΕΙ

Παρουσία του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά

02/02/2015

Ενημερώθηκε: 27/02/2015, 06:36

Άκουσε το άρθρο

Έκτακτη Σύνοδο θα πραγματοποιήσουν σήμερα Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, οι πρόεδροι των ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα της χώρας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας , παρουσία του  υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά.

Τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν είναι τα εξής::

1. Ακαδημαϊκή Ολοκλήρωση (Διδακτορικά – Μετονομασία).

2. Επαγγελματικά Δικαιώματα αποφοίτων (ειδικά μετά το Σχέδιο «Αθηνά»).

3. Προϋπολογισμοί - Οικονομική ασφυξία των Ιδρυμάτων Τεχνολογικού Τομέα.

4. Νέες θέσεις Εκπαιδευτικού Προσωπικού (και Διοικητικού).

5. Μετεγγραφές- Διαγραφές φοιτητών.

6. Θεσμικό πλαίσιο (Συμβούλια - Οργανισμοί – Συμφωνίες Προγραμματικού Σχεδιασμού).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (3)

emm
|

@stefanos koletsos

Κάθε φορά που τα ΤΕΙ είναι κοντά στο να αποκτήσουν δικαιώματα όλο και κάτι σκέπτονται για να καθυστερήσουν.

Για αν είμαστε ξεκάθαροι τα ΤΕΙ δικαιούνται δικαιωμάτων πριν από 32 χρόνια. Ο ιδρυτικός τους νόμος δεν βάζει τέτοιες προϋποθέσεις. Άρα ΠΡΩΤΑ δικαιώματα και μετά εάν η πολιτεία θέλει και αξιολόγηση.

Αλλά αξιολόγηση σε όλους. και στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ.

Πρώτα όμως επ. δικαιώματα. Εκτός του ότι το δικαιούνται είναι και νόμιμο.

Η ορολογία "πρώτα αξιολόγηση" είναι όχι μόνο εκ του πονηρού αλλά και παράνομη αφού δε περιγράφεται σαν προϋπόθεση έκδοσης επαγγελματικών δικαιωμάτων σε κανένα νόμο.

Κώστας
|

@stefanos koletsos

Σε ορισμένα συμφωνώ σε άλλα έχω ενστάσεις.
Α)συμφωνώ με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης
Β)συμφωνώ με την μετονομασία (αν και δεν με ενδιαφέρει τόςο η ταμπέλα αλλά η ουσία..τα περί ονόματος είναι κόμπλεξ των Ελλήνων).
Γ)ο όρος "Τεχνολογικός" διεθνώς δεν αναφέρεται μόνο στην Τεχνολογία αλλά υπονοεί και ένα ισχυρό υπόβαθρο σε research.Για παράδειγμα στις ΗΠΑ τα techs προσδιορίζονται ως research universities/institutions.Και η Ελλάδα κατά την γνώμη μου πρέπει να στραφεί στην έρευνα με σκοπό την παραγωγή καινοτόμων ή "δύσκολων" προιόντων.Έτσι θα ανταγωνιστείς να φτηνά εργατικά χέρια των γύρω χωρών.Φτιάχνοντας προιόντα που αυτοί δεν μπορούν να παράξουν.Αυτά σε βάθος 15ετίας-20ετίας.
Δ)Τελικά πόσα ιδρύματα Πανεπιςτήμια & Τεχνλ/κα Παν/μια να μείνουν σε όλη την επικράτεια;

Stefanos Koletsos
|

1) Ολοκλήρωση αξιολόγησης όλων των ΑΕΙ τεχνολογικού τομέα. Όσα δεν περάσουν την αξιολόγηση, να κλείσουν αμέσως (Διανομή καθηγητών σε άλλα ΑΕΙ. Μετακίνηση φοιτητών με κριτήρια. Απορρόφηση εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου)

2) Όσα περάσουν την αξιολόγηση, άμεση μετονομασία σε "Τεχνολογικά Πανεπιστήμια".

3) Συγχώνευση Πανεπιστημίων με τα εναπομείναντα Τεχνολογικά Πανεπιστήμια, έτσι ώστε στο τέλος να μείνουν ελάχιστα Τεχνολογικά Πανεπιστήμια (άλλωστε αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τόση "τεχνολογία" στην Ελλάδα που να δικαιολογεί 20 ΑΕΙ τεχνολογικού τομέα). Όσοι εκ των καθηγητών των Τεχνολογικών Πανεπιστημίων δεν έχουν τα προσόντα, να απορροφώνται από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου ή σύνταξη. Να μπει τέλος στην αυθαιρεσία.

4) 'Όσα εκ των Τεχνολογικών Πανεπιστημίων απομείνουν μετά τα κλεισίματα και τις συγχωνεύσεις (4-5 σε όλη την Ελλάδα), να μπορούν να χορηγούν διδακτορικά.

Κλεισίματα και συγχωνεύσεις θα πρέπει να γίνουν επίσης και σε προβληματικά Πανεπιστήμια. Όμως πιο εύκολο είναι να ξεκαθαρίσουν πρώτα τα ΑΕΙ τεχνολογικού τομέα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ