ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν καταργείται το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών

"Ουδέποτε έκανα οποιαδήποτε δήλωση για κατάργηση του ΑΣΕΠ"

28/02/2015

Ενημερώθηκε: 28/02/2015, 20:50

Άκουσε το άρθρο

«Ουδέποτε έκανα οποιαδήποτε δήλωση για κατάργηση του ΑΣΕΠ και για την όλη διαδικασία επιλογής για την πρόσληψη εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Τη γραπτή αυτή δήλωση έκανε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.

Στη γραπτή δήλωση το Γραφείο Τύπου του υπουργείου δεν αναφέρει εάν ο υπουργός απαντά σε δημοσιεύματα των ΜΜΕ ή στον Αν. υπουργό Παιδείας που φέρεται να δήλωσε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ ότι στις προθέσεις του υπουργείου είναι να καταργήσει το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και να μπουν κριτήρια για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε σήμερα Σάββατο, λίγες  ώρες μετά την κυκλοφορία της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος  η οποία δημοσιεύει δήλωση του Τάσου Κουράκη  ότι «θεωρούμε αδιανόητο οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν ήδη πτυχίο να καλούνται να δώσουν εξετάσεις από την Αρχή. Αντ' αυτού, θα υπάρχει ένα σύνολο προϋποθέσεων που θα ορίζουν τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών».

Για το σχέδιο όπως διατυπώθηκε στη συνάντηση από τον κ. Κουράκη μίλησε στο esos το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος.Πατήστε το βελάκι της εικόνας για να ακούσετε τον κ. Παπαχρήστο:

Ακούστε επίσης τον Γιώργο Αλεβυζάκη τι είπε στο esos σχετικά με το τι δήλωσε ο κ. Κουράκης στο ΔΣ της ΟΛΜΕ:

Σχόλια (4)

PA
|

Ευτυχώς που είναι ο Μπαλτάς Υπουργός, και ακούγονται και κάποια ψήγματα λογικής

Takis
|

Ο Μπαλτάς μάλλον είναι αλλού. Υπουργός έπρεπε να ειναι ο Κουράκης που γνωρίζει τα πάντα γύρω από την εκπαίδευση.

Ειρήνη
|

Καλά ρε παιδιά θα μας τρελάνουν άλλα λέει ο Μπαλτάς άλλα ο Κουράκης; Εκτός κι αν τρολάρουν τις δηλώσεις τους... Τουλάχιστον απ' το Μπαλτά περίμενα περισσότερη σοβαρότητα!

Ελπήνωρ
|

Πάντως μην τους συνερίζεστε τους υπουργούς μας, γιατί αγριεύουν. Πετάει ο γάιδαρος, πετάει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ