ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ

Συνέντευξη στο esos του προέδρου του Παρατηρητηρίου Πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

Πως πρέπει να ενεργήσουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί οταν μαθητές γνωστοποιήσουν κρούσμα βίας
Δημοσίευση: 06/03/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο Πρόεδρος Παρατηρητηρίου Πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού Π.Βεντήρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο esos, τονίζει ότι:

Α.Το πρόβλημα με την ενδοσχολική βία πρέπει να αντιμετωπιστεί με συνέργεια και καλές πρακτικές.

Β. Κάθε περιστατικό που συμβαίνει στο σχολικό περιβάλλον δεν είναι περιστατικό βίας.

Γ. Ωστόσο στις περιπτώσεις εκείνες που συμβαίνουν επαναλαμβανόμενα περιστατικά και δημιουργούν στα παιδιά δυσκολίες στη σχολική τους καθημερινότητα αλλά και ψυχοσωματικά προβλήματα οφείλουν οι μαθητές και οι γονείς τους να ενημερώνουν άμεσα το Διευθυντή του σχολείου και να είναι βέβαιοι ότι η εκπαιδευτικοί κοινότητα με όλες τις δομές της θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος.

Πατήστε στο βελάκι της φωτό για να ακούσετε τις συμβουλές που δίνει προς τους γονείς και εκπαιδευτικούς ο κ. Βεντήρης:

Ο Πρόεδρος Παρατηρητηρίου Πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού τονίζει επίσης, ότι:

Ο Συντονιστής του Παρατηρητηρίου –που εδρεύει στις Περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας-, ο σχολικός σύμβουλός, ο υπεύθυνος αγωγής υγείας και ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας είναι αυτοί που θα δημιουργήσουν το κατάλληλο υποστηρικτικό δίκτυο όχι μόνο για την επίλυση του προβλήματος όπου και όποτε αυτό ανακύψει, αλλά και στην ανάληψη δράσεων πρόληψης προάγοντας την αρμονική συμβίωση στο χώρο του σχολείου.

Πατήστε στο βελάκι της φωτό για να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του προέδρου του Παρατηρητηρίου Πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, στο esos:

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ