Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΕΜΠ: Δεν μπορούμε να κάνουμε μετεγγραφές φοιτητών, όσο εκκρεμεί η υπόθεση στο ΣτΕ

Δημοσίευση: 12/03/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ δεν μπορεί να προβεί σε μετεγγραφές φοιτητών, καθώς εκκρεμεί η έκδοση δικαστικής απόφασης επί αίτησης ακύρωσης που υπέβαλε η Σχολή κατά των υπουργικών αποφάσεων μετεγγραφών, και σε συμμόρφωση με την υπ αριθμ 6/2015 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας… καθώς και με το άρθρο 95 παρ 5 του Συντάγματος που προβλέπει τη συμμόρφωση της διοίκησης και των νομικών της προσώπων προς τις δικαστικές αποφάσεις.

Τα παραπάνω αναφέρει η Κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, σε έγγραφο το οποία στάλθηκε από την Πρυτανεία στο υπουργείο Παιδείας.   

Σχόλια (7)

 
Vass
20 Μαρ 2015 20:21

συμφωνω με το προλαλησαντα !!!

ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ , ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ , ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

 
Αντ
15 Μαρ 2015 07:34

Οι Πρυτάνεις και οι Καθηγητές δεν έχουν καμία αρμοδιότητα πάνω στον αριθμό, άλλο είναι το έργο τους... κακώς η Πολιτεία απεμπολεί το δικαίωμα της αυτό!
Ο Υπουργός από την 1η ήμερα που ανέλαβε, έρεπε να είχε παρέμβει στις Αρχιτεκτονικές Σχολές τουλάχιστον για τους πολύτεκνους, σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή που του δίνει αυτό το δικαίωμα. Αδικαιολόγητα τα παιδιά μας έχασαν η χρονιά τους...

 
Παναγιώτης Αντ. Παπαγγελόπουλος
15 Μαρ 2015 00:21

Η προηγούμενη κυβέρνηση μείωσε δραστικά την χρηματοδότηση των πανεπιστημίων με αποτέλεσμα να μειωθεί το διδακτικό προσωπικό.
Αυτό συνέβη σε όλα τα πανεπιστήμια και σε όλες τις σχολές της χώρας.
'Ολες οι υπόλοιπες σχολές δέχτηκαν τις μετεγγραφές των τριτέκνων, των πολύτεκνων και των οικονομικά ασθενέστερων, εκτός από τις Αρχιτεκτονικές σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Εκατόν είκοσι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι κατέφυγαν στην δικαιοσύνη για να αποκλείσουν την μετεγγραφή 140 συνολικά φοιτητών αυτών των κατηγοριών, θέτοντας σε ομηρεία τους φοιτητές και τις οικογένειές τους. Ο υπουργός αποφεύγει να μιλήσει για το θέμα αυτό. Εν πάση περιπτώσει ποια είναι η κυβερνητική θέση του υπουργείου η ερώτηση του κ. Κουράκη στην Βουλή τον Δεκέμβριο του 2014 που απαίτησε να τεθεί σαφής διάταξη στην υπουργική απόφαση, ώστε να κατοχυρωθεί αυτό το δικαίωμα και να αρθεί η αμφισημία της υπουργικής απόφασης του τότε υπουργού Λοβέρδου ή η σιωπή Πιλάτου κ. Μπαλτά;
Σημειωτέον οτι όλες οι προοδευτικές παρατάξεις των φοιτητών των σχολών αυτών στάθηκαν στο πλευρό των "υπεράριθμων" συμφοιτητών τους.
Τί είδους αλήθεια δικαιοσύνη θα αποδοθεί εάν αυτός ο αποκλεισμός εφαρμοστεί στις δύο αυτές σχολές, ενώ όλες οι άλλες σχολές δέχτηκαν τις μετεγγραφές; Η ανακοίνωση του Ε.Μ.Π επικαλείται δήθεν συνταγματικές διατάξεις αλλά ξεχνά οτι το Σύνταγμα προβλέπει οτι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι του νόμου. Τέλος η αντιστοιχία 4 φοιτητών ανά καθηγητή δικαιολογεί με επάρκεια την επικαλούμενη δήθεν υποβάθμιση του επιπέδου σπουδών ;
Τα παιδιά έχασαν ένα εξάμηνο και ίσως και το ακαδημαϊκό έτος.
θα τα τιμωρήσουμε με την περιθωριοποίησή τους;

 
Δημήτρης Κ.
14 Μαρ 2015 23:22

Η ουσία είναι ότι το υπουργείο αντί να πάρει πρωτοβουλία και να λύσει το πρόβλημα επιβάλλοντας την τήρηση του νόμου και την άμεση πραγματοποίηση των μετεγγραφών αυτών, άγεται και φέρεται από την ηγεσία της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ, αναπαράγοντας την ανακοίνωση της Κοσμητείας της σχολής ως απάντηση στην ερώτηση του ΚΚΕ στη βουλή για το θέμα.
http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovou...
Μόνο να "εγκαλεί" προεκλογικά ξέρει ...
http://www.esos.gr/arthra/36265/o-syriza-egkalei-tis-arhitektonikes-toy-...
και κάτι ακόμα ... Είμαι περίεργος να δω πότε θα έχει τα στοιχεία το υπουργείο από την σχολή Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ προκειμένου να μας ενημερώσει σχετικά;
Προσωπικά είμαι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει μετά την απόφαση του Σ.τ.Ε. ...

 
Οι Πρυτάνεις συμφωνούν;
13 Μαρ 2015 21:50

Οι δυο αρχιτεκτονικές σχολές είναι ανεξάρτητες; Δεν ανήκουν σε δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα; Τι λένε οι κοσμήτορες και οι πρυτάνεις αυτών των ιδρυμάτων; Ποια είναι η θέση τους;

 
Αν
13 Μαρ 2015 17:33

Φυσικά και θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές , αν οι Αρχιτεκτονικές Σχολές απέσυραν ακόμα και σήμερα την προσφυγή τους στο ΣτΕ.
Φυσικά και θα μπορούσαν και οι φοιτητές υπο μεταγραφή των αρχιτεκτονικών σχολων να έχουν ΙΣΗ μεταχείρηση με όλους τους άλλους ηδη μεταγεγραμένους φοιτητές με τον ΙΔΙΟ νόμο σε όλες τις άλλες σχολές της χώρας.

ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ , ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ , ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

 
Κώστας
12 Μαρ 2015 14:44

Και οι φοιτητές με τις οικογένειές τους στη μέση... Οι φοιτητές που πήραν μετεγγραφή είναι οι τυχεροί, ενώ αυτοί που πέτυχαν στις αρχιτεκτονικές οι άτυχοι; Ο νόμος εφαρμόζεται αλα καρτ; Αν οι σχολές ήταν ιδιωτικές αυτό μπορεί να ίσχυε. Εδώ πρόκειται για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Οι Αρχιτεκτονικές Σχολές προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Με αυτή την κατάσταση οι γονείς ωθούνται στα δικαστήρια όπου τελικά μετά από αγώνα και χρήμα θα δικαιωθούν. Αλλά θα είναι αργά. Το υπουργείο θα πρέπει να υποχρεώσει τις σχολές να εφαρμόσουν το νόμο.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ