Εκλογή του καθ. Β. Χρηστάρα στην Ευρωπαική Ακαδημία Επιστημών και Καλών Τεχνών

13/03/2015

Άκουσε το άρθρο

Τακτικό Μέλος στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών (Academia Scientiarum et Artium Europaea) είναι πλέον ο Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ., Βασίλης Χρηστάρας.

Ο Καθηγητής Βασίλης Χρηστάρας εκλέχτηκε στον Τομέα Τεχνικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών της Ακαδημίας.

Η εκλογή έγινε στις 14 Νοεμβρίου 2014 και η επίσημη εισδοχή του στην Ακαδημία πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου 2015, στο Salzburg της Αυστρίας.

Η Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών ιδρύθηκε το 1985, έχει 1500 τακτικά και αντεπιστέλλοντα μέλη, στα οποία συμπεριλαμβάνονται 29 κάτοχοι βραβείου Νόμπελ.

Στο πλαίσιο της Ακαδημίας, λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο «Alma Mater Europaea». Η έδρα της Ακαδημίας είναι στο Salzburg της Αυστρίας και τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας 12 ευρωπαϊκών κρατών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ο Καθηγητής Βασίλης Χρηστάρας σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και το Παρίσι. Είναι Καθηγητής Τεχνικής Γεωλογίας στο Τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ., είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνικής Γεωλογίας και Υδρογεωλογίας και του Τομέα Γεωλογίας και διετέλεσε, κατά το 1998-2000, Πρόεδρος του ΔΣ του ΙΓΜΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

Νίκος
|

Υπάρχουν και άλλοι Καθηγητές στα Πανεπιστήμια που είναι ΤΑΚΤΙΚΑ Μέλη αυτής της Ακαδημίας και άλλων Ακαδημιών. Είναι άδικο αυτοί οι άνθρωποι να μην αναφέρονται

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ