Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Κύριε υπουργέ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ

Έλεος , τι γίνεται τελικά με τους αξιοπρεπείς ανθρώπους που δεν παρακαλάνε (sic) κανένα , γιατί τιμούν τον προσωπικό τους αγώνα: Αυτοί προφανώς μένουν στα αζήτητα.
Δημοσίευση: 17/03/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τελικά όπως φαίνεται η Ελλάδα είναι η χώρα όπου η Αξιοκρατία δεν θα έρθει ποτέ.

Πάλι  -για την επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης- ακούμε για κομματικούς ή μη, για βουλευτές που παρεμβαίνουν, για ξαδέλφια, για κομματικούς που προσφέρουν υπηρεσίες και πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων κ.ά.

Έλεος , τι γίνεται τελικά με τους αξιοπρεπείς ανθρώπους που δεν παρακαλάνε (sic) κανένα , γιατί τιμούν τον προσωπικό τους αγώνα:

Αυτοί προφανώς μένουν στα αζήτητα.

Με το παράδειγμα που δίνουμε καλά κάνουν οι νέοι μας και φεύγουν στο εξωτερικό.

Γιατί εκεί ξέρουν ότι αξία έχει η μόρφωσή τους και όχι η κομματική τους ταυτότητα.

Κύριε yπουργέ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.

Ο ιδεολόγος

Σχόλια (14)

 
Τάσος
16 Μαρ 2015 19:39

Πολύ σωστά .Έχουν ξεκινήσει οι μοιρασιές μεταξύ τους ( ΑΝΕΛ 2 -ΣΥΡΙΖΑ 11 ) και το δημοσιοποιούν ,λες και θα έπρεπε κάθε νέος να ''ανήκει ''κάπου.Η Αξιοκρατία που πήγε; Χάθηκε σαν την ελπίδα!Τελικά ούτε από την Αριστερά θα βρεθεί κάποιος να βάλει ένα τέλος.Βλέπουμε καθημερινά να στελεχώνονται διάφορα γραφεία ( πρωθυπουργών , προέδρων ,κλπ) από ανθρώπους που είναι φίλοι πρωθυπουργών ,υπουργών χωρίς διαγωνισμούς.

 
Λευτέρης
16 Μαρ 2015 19:55

Έχετε απόλυτο δίκιο Συνάδελφε. Δυστυχώς στην ψωροκώσταινα που ζούμε, τα κόμματα εναλλάσσονται στην εξουσία εξαγγέλλοντας την αξιοκρατία , αλλά πάντα εννοούν, την κομματοκρατία !!!
Θλίψη, απογοήτευση, μιζέρια ...

 
Γιάννης Αγιάννης
16 Μαρ 2015 20:35

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί... και πως τα φέρνει η ζωή! Ο Πανούσης (ναι, ο Γιάννης) έλεγε στο παρελθόν χωρίς να υποψιαστεί το τι του επιφύλασσε το μέλλον: "αν σας πουν ότι είναι στην αριστερά, ρωτήστε τους: αριστερά μπαίνοντας ή αριστερά βγαίνοντας;"

 
Σπύρος Δημουλής
16 Μαρ 2015 20:55

Η αξιοκρατία λείπει απή την Ελλάδα χρόνια τώρα και συνεχίζει να απουσιάζει.

Για αυτό μεριμνούν καθημερινά τα κόμματα για την εξασφάλιση του μέλλοντός τους, τα πολιτικά πρόσωπα για την εξασφάλιση της καρέκλας τους.

Φυσικά ακολουθούν οι πάντοτε εντολοδόχοι των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων, δηλαδή οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές αλλά και οι φιλικά προσκείμενοι συνδικαλιστές σε άλλα ισχυρά κόμματα.

Θέλουν τους περιφερειακούς διευθυντές, τους διευθυντές εκπαίδευσης αλλά και τους διευθυντές των σχολείων να υπηρετούν τα σχέδιά τους.

Το χειρότερο ακόμα είναι ότι πολλές φορές σε θέσεις διευθυντές σχολείων τοποθετούνται άτομα τα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα διδακτικά τους καθήκοντα, οπότε κόμμα, βουλευτές και συνδικαλιστές τους βολεύουν σε διευθυντικές θέσεις με αντάλλαγμα τη ψήφο τους και εκείνη των οικογενειών τους.

Σημειωτέον ότι η επιλογή των νέων τωρινών διευθυντών θα γίνει με το υφιστάμενο καθεστώς επιλογής. Άρα θα επιλέξουν με συνέντευξη συνδικαλιστές, διευθυντές περιφέρειας και διευθυντές εκπαίδευσης. Για μια ακόμα φορά μία από τα ίδια.

 
Αλεκος
16 Μαρ 2015 20:59

Ήδη έχει μεσολαβήσει γνωστός πρώην πασόκος, για τον Περιφερειάρχη Θράκης-Αν.Μακεδονίας...

 
καθηγήτρια
16 Μαρ 2015 21:39

θα σας πω μια πολύ πολύ παλιά ιστορία της Μεταπολίτευσης που μου θυμίσατε με τα σχόλιά σας : ήτανε κάποτε μια ενθουσιώδης φοιτήτρια επαναστατημένη εναντίον του συστήματος και του κατεστημένου που ήθελε να παλέψει για μια καλύτερη κοινωνία απαλλαγμένη από συμβάσεις, αναξιοκρατία, ρουσφέτια κτλ. κτλ. και εντάχθηκε σε γνωστή νεολαιίστικη αριστερή οργάνωση της εποχής μαζί με άλλους ομοιδεάτες. Έλα όμως που μόλις τελειώσαμε το πανεπιστήμιο, οποία απογοήτευση : όλοι οι σύντροφοί μου τρέχανε να βρουν γνωστό τους από το κόμμα να τους βολέψει σε κάποια θεσούλα. Αηδιασμένη, έφυγα από τη νεολαία και απομακρύνθηκα τελέιως από το πρωην κόμμα μου. Σήμερα βλέπω στις τηλεοράσεις όλους αυτούς τους πρωην συντρόφους μου... Ο νοών νοήτω. Λυπάμαι πολύ για την αριστερά σε αυτή τη χώρα...

 
Στράτος
16 Μαρ 2015 22:41

Και εκεί στα Βορειοδυτικά, δεν φαίνεται να έρχεται Διευθυντής από τη λίμνη. Η μεγάλη η πόλη πάλι σε άλλη μικρότερη θα "υποκλιθεί". Εάν η εξαδέλφη μεσολαβήσει μπορεί να μην υπάρξει αλλαγή... Αλλά μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο τελικά; Μάλλον απίθανο...
Ή μήπως από την περιοχή του Κ... έρχεται ο νέος Διευθυντής; Β/θμιος αυτός... αλλά ρωτήσαν άραγε τι γνώμη έχουν οι καθηγητές του στο σχολείο του για εκείνον... Αλλά ποιος τα ρωτάει αυτά; Το θέμα είναι να είναι έμπιστος... δικός μας...

 
Δημήτρης
16 Μαρ 2015 23:24

Δε διαφωνώ με τα ως άνω σχόλια αλλά καταθέτω και μια διαφορετική άποψη. Όσον αφορά τους Περιφερειακούς Δ/ντές θεωρώ πως ειναι δεδομενο οτι θα τοποθετηθούν κομματικά στελεχη.. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ να καλυφθουν από άτομα της προηγουμενης κυβερνησης;; Οσο και αν το αρνουνται καποιοι οι εν λογω θεσεις αποσκοπουν στην εκτελεση της εκπαιδευτικης πολιτικης της εκαστοτε κυβερνησης.. Θεωρω πως η αξιοκρατια της κυβερνησης θα κριθει απο τον τροπο με τον οποιο θα τοποθετησει τους νεους σχ συμβουλους και τους δ/ντες σχ μοναδων. Τελος σχετικα με τους δντες εκπσης διατηρω παρομοιες επιφυλαξεις με αυτες των περιφερειακων καθοτι προκειται για εξισου κομματικες θεσεις

 
NM
17 Μαρ 2015 09:52

Θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου συνάδελφε, απλά θα περίμενα το ίδιο να έλεγε και η “τελευταία φορά αριστερά” και να μην μας παραμυθιάζουν ότι αυτοί θα κάνουν κάτι διαφορετικό, αξιοκρατικό και όλα τα υπόλοιπα.

 
Agrimi
17 Μαρ 2015 10:04

Αρχίσαμε την γκρίνια πριν από τα αποτελέσματα. Όλοι μας φοβόμαστε μήπως η ιστορία επαναληφθεί. Όμως εκείνο τα 4% είχε μεγάλο ποσοστό ηθικών στοιχείων. Θα μου πεις το καινούργιο 32% τι περιέχει μέσα του; Προσωπικά πιστεύω ότι το μεγάλο ποσοστό είναι ως εκείνο του 4%. Υποχρέωση έχουν οι κυβερνώντες να μην υποπέσουν σε σφάλματα του παρελθόντος! αν θέλουν εκτός από την κυβέρνηση να πάρουν, κάποια στιγμή, και την εξουσία...

 
Λιάκος
17 Μαρ 2015 12:50

Τα πράγματα είναι απλά! Όλοι ξέρουμε τα ονόματα που υποτίθεται οτι "έχουν κλειδώσει". Εαν η πραγματικότητα, τα επιβεβαιώσει, δε θα πρόκειται για τυχαίο γεγονός! Οψόμεθα, λοιπόν, αναμένοντας να διαψευθούμε όλοι μας ευχάριστα...

 
KOMOL
17 Μαρ 2015 14:20

Προφανώς πολλοί από εμάς ταυτιζόμαστε με τις απόψεις του ιδεολόγου. Τα ζητήματα που τίθενται είναι πολλά. Πού είναι η επιτροπή που θα έκανε την επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών, πώς και αν μελετήθηκαν τα βιογραφικά των υποψηφίων, πώς θα διασφαλιστεί πως οι νέοι περιφερειακοί διευθυντές θα γνωρίζουν καλά την περιφέρεια στην οποία θα τοποθετηθούν με τις όποιες ιδιαιτερότητες (νησιωτικότητα, ορεινά χωριά, μεγάλα αστικά κέντρα).
Θα κληθούν οι υποψήφιοι ή κάποιοι από αυτούς από τον υπουργό να παραθέσουν το σχεδιασμό και το όραμα τους για την περιφέρεια στην οποία ζητούν να τοποθετηθούν; Με ποιό τρόπο το υπουργείο θα γνωρίζει καλά και όχι μόνο από στόματα παρακείμενων και προσκείμενων ότι οι νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές θα έχουν την εμπειρία (και όχι τον εμπειρισμό), θα έχουν τα τυπικά προσόντα, θα έχουν διδακτική εμπειρία περνώντας μέσα από τη σχολική τάξη, θα έχουν δυνατό διοικητικό υπόβαθρο και γνώση και όχι στείρο διοικητισμό, θα θα ....
Κύριε Υπουργέ όχι μόνο αντισταθείτε αλλά δείξτε τη δέουσα προσοχή στην επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών. Γιατί ξεχνάμε πως οι υψηλές θέσεις ευθύνης στην εκπαίδευση υπάρχουν για να είναι το ελληνικό σχολείο καλύτερο.

 
Αλεξάνδρα
17 Μαρ 2015 15:42

Συνάδελφοί μας πολύξευροι, αφού ισχυρίζεστε ότι έχετε πρόσβαση στο Υπουργείο πείτε μας ονόματα και αφήστε το "δημοσιογραφικό ερασιτενισμό", τις επιθέσεις και τη λάσπη στο ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ. και δουλέψτε για ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο. Ελάτε κοντά στους γονείς, στους μαθητές και τις μαθήτριες σας να χτυπήσουμε το ρατσισμό και τη σχολική βία. Σιγά μη γίνει ο διορισμός των Περιφερειακών Διευθυντών ο καημός μας και η καούρα μας. Ελεος πια!

 
Στράτος
17 Μαρ 2015 16:22

Εκτός από εμάς εδώ που λέμε στον Υπουργό "Αντισταθείτε" στις μέχρι τώρα λογικές, υπάρχουν και χιλιάδες άλλοι, "στρατοί" συνδικαλιστών και άλλων τινών που του λένε.

Το θέμα είναι αν επιτέλους θα μας εκπλήξει θετικά ο κ. Μπαλτάς. Αν όχι, ένα ακόμη "όραμα" για τη νέα κυβέρνηση θα έχει διαψευστεί. Και φοβάμαι πως ο Υπουργός δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει τις γνωστές πιέσεις... Μακάρι να με διαψεύσει!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ