Προκήρυξη Πανελληνίων Αγώνων Ρυθμικής Γυμναστικής Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας, σχ. Έτους 2014-2015

17/03/2015

Άκουσε το άρθρο

Τους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής μαθητριών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας για το σχολικό έτος 2014-2015, προκήρυξε η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων (Κ. Ο.Ε.Σ.Α.) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : Παρασκευή 03 Απριλίου 2015

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Αθήνα, Α΄ κλειστό γυμναστήριο Ηλιούπολης (Εθνάρχη Μακαρίου & Ηρώς Κωνσταντοπούλου)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων ( Ο.Ε.Σ.Α.) Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Α΄ Αθήνας, σε συνεργασία με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.).

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 1. Στους αγώνες Λυκείων μετέχουν μαθήτριες Λυκείων που έχουν γεννηθεί τα έτη 1997, 1998,1999 και έτος 2000 με την προϋπόθεση να είναι μαθήτριες Λυκείων.

Κατά την ημέρα της συμμετοχής τους, οι μαθήτριες Ενιαίων Λυκείων δεν πρέπει να έχουν υπερβεί τις 114 απουσίες ( Δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες ) και οι μαθήτριες των ΕΠΑ.Λ. τις 164 απουσίες αντίστοιχα.

Διεξάγεται αγώνας στο Σύνθετο Ατομικό.

Νικήτριες ανακηρύσσονται σε κάθε όργανο και στο σύνολο των οργάνων (Σύνθετο Ατομικό).

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τη συμμετοχή των μαθητριών στους αγώνες είναι απαραίτητη η προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών :

1. Αθλητική μαθητική ταυτότητα . Η ταυτότητα υπογράφεται και σφραγίζεται από το Διευθυντή του σχολείου. ( σφραγίδα και στη φωτογραφία της μαθήτριας). Στη μαθητική ταυτότητα επισυνάπτονται :

α. Βεβαίωση ιατρού, ότι η μαθήτρια δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα υγείας που να μην του επιτρέπει να λάβει μέρος στους αγώνες. Η ιατρική βεβαίωση μπορεί να είναι από Σχολίατρο, Ιατρό του Ε.Σ.Υ., Ιατρό Ασφαλιστικού Φορέα, Αγροτικό Ιατρό ή και ιδιώτη Ιατρό. Η ιατρική βεβαίωση πρέπει να έχει ημερομηνία που να μην υπερβαίνει το εξάμηνο πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

β. Φωτοτυπία και των δύο πλευρών της αστυνομικής ταυτότητας της μαθήτριας, θεωρημένη από το Διευθυντή του σχολείου.

γ. Φωτοτυπία του δελτίου ατομικών στοιχείων κάθε μαθήτριας που αναγράφεται στην κατάσταση συμμετοχής, μόνο της πλευράς που αναφέρονται τα στοιχεία της μαθήτριας, ή αρχική του εγγραφή στο σχολείο.

2. Κατάσταση συμμετοχής ατομικών αθλημάτων του σχολείου στην οποία αναγράφεται ο αριθμός των απουσιών της μαθήτριας.

Οι καταστάσεις αυτές θα περιλαμβάνουν τις δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες απουσίες τρεις το πολύ ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης των αγώνων, σφραγισμένο και υπογεγραμμένο από το Δ/ντη του σχολείου και θα αποσταλούν στην Ομάδα Φυσικής Αγωγής της οικείας Δ/νση Β’/θμιας Εκπαίδευσης που ανήκει το σχολείο.

3. Δελτίο αθλήτριας, από την ΕΓΟ, που καλλιεργεί το άθλημα αυτό (μπορεί να είναι και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο από Δημόσια υπηρεσία).

4. Η Κατάσταση Συμμετοχής όπου αναγράφονται:

• Ονοματεπώνυμο μαθήτριας

• Όνομα πατέρα μητέρας

• Έτος γέννησης

• Σχολείο που φοιτά

• Αριθμός μητρώου μαθήτριας

• Τάξη

• Το υπόδειγμα συνοδού δεν είναι απαραίτητο και καλύπτεται από το υπόδειγμα

9. Οι καταστάσεις (Υποδείγματα 4, 4α) σφραγίζονται και υπογράφονται από τη Δ/νση Β’/θμιας Εκπαίδευσης που ανήκει το σχολείο και αποστέλλονται με φαξ στη διοργανώτρια Δ/νση Β’/θμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας.

Επίσης οι πρωτότυπες Δηλώσεις Συμμετοχής  θα κατατεθούν πριν την έναρξη της Τεχνικής Σύσκεψης από τις συμμετέχουσες μαθήτριες /αθλήτριες.

5. Υπεύθυνη δήλωση γονέα-κηδεμόνα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ

Οι αθλήτριες θα αγωνισθούν σε ελεύθερα προγράμματα, σύμφωνα με τον Κώδικα Βαθμολογίας της F.I.G. 2013 – 2016, απαιτήσεις της κατηγορίας Γυναικών (έτος γέννησης 1997-1998-1999) και κατηγορίας Νεανίδων, στα εξής όργανα: Γυναίκες: Στεφάνι - Μπάλα – Κορίνες – Κορδέλα Νεανίδες: Σχοινί- Στεφάνι- Μπάλα- Κορίνες

Η γενική κατάταξη των αθλητριών θα καθορίζεται από τη συνολική βαθμολογία και στα τέσσερα (4) όργανα.

Ενστάσεις σε ατομικά αθλήματα υποβάλλονται και εκδικάζονται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς του αθλήματος και βάση της Υ.Π. Γ4/112843/14-10-2005 παρ. 15.1 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς του αθλήματος και σε συνεργασία με την Ε.Γ.Ο., με βάση το Διεθνή κώδικα Βαθμολογίας της F.I.G. Οι στολές των αθλητριών θα πρέπει να είναι κατάλληλες για το άθλημα.

Αποκλείονται από τους αγώνες αθλήτριες που διαφημίζουν οποιοδήποτε προϊόν ή αναγράφουν όνομα αθλητικού συλλόγου στις φανέλες, φόρμες κ.λ.π.

Η Διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα να ζητήσει από την αρμόδια αρχή να διεξάγει έλεγχο για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Αγωνόδικη Επιτροπή: Θα απαρτίζεται από τρία (3) μέλη, έναν εκπρόσωπο της Κ.Ο.Ε.Σ.Α., έναν εκπρόσωπο της διοργανώτριας Ο.Ε.Σ.Α. και έναν εκπρόσωπο της οικείας Ομοσπονδίας.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Η Τεχνική Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Α΄ Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης, στις 03 Απριλίου Οκτωβρίου και ώρα 09:30 π.μ.

Οι προπονήτριες πρέπει να συμπληρώσουν για κάθε αθλήτρια, την ειδική φόρμα για τη Δυσκολία Σώματος και Οργάνου κάθε προγράμματος.

Οι Φόρμες αυτές θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να κατατεθούν στη Γραμματεία των Αγώνων, στην Τεχνική Σύσκεψη, σε πέντε (5) αντίγραφα για κάθε πρόγραμμα. Σύμφωνα με τον Κώδικα Βαθμολογίας της F.I.G.:

-Αθλήτρια που δε θα καταθέσει την ειδική φόρμα για κάθε όργανο, δεν αξιολογείται.

-Φόρμα που δεν ακολουθεί τους επίσημους Κανονισμούς της FIG, θα έχει ανάλογη ποινή από το σύνολο βαθμολογίας του προγράμματος.

Σημείωση: Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής βαρύνουν τους μετακινούμενους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ