Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουν το θεσμό των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων

«Η σπουδή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο , αντίκειται στη γενική εκπαιδευτική αρχή που υπαγορεύει ότι δεν είναι δυνατόν να προκύπτουν αλλαγές προς το τέλος της σχολικής χρονιάς»

18/03/2015

Άκουσε το άρθρο

Τη δυναμική της στήριξη στο θεσμό των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων, διατύπωσαν οι τομεάρχης Παιδείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου και η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη, στη σημερινή συνάντηση με εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων.

Η κ. Ξουλίδου τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου λειτουργίας τους, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Τόσο η κ. Ξουλίδου όσο και η κ. Χρυσοβελώνη τόνισαν στη συνάντηση τόνισαν:

Α. Τη σημασία αυτών των σχολείων για την ελληνική κοινωνία, η οποία τα αγκάλιασε, γεγονός που αποδεικνύεται από τον αυξανόμενο αριθμό παιδιών που επιθυμούν να φοιτήσουν σε αυτά.

Β. Τα παιδιά των ΠΠΣ δεν είναι ελίτ, ούτε ανήκουν σε εύπορα οικονομικά στρώματα, είναι παιδιά σαν όλα τα υπόλοιπα, που αγαπούν ιδιαίτερα τη μόρφωση και το διάβασμα και των οποίων οι γονείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να στηρίξουν το μορφωτικό τους μέλλον με πρακτικές που απαιτούν οικονομική επένδυση, υποστήριξαν μεταξύ άλλων οι γονείς.Στη συνάντηση συζητήθηκαν μελλοντικές βελτιώσεις στη λειτουργία των ΠΠΣ επί τη βάσει αξιολόγησης και διαλόγου με το υπουργείο και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

«Τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία χρειάζεται να συνεχίσουν το σημαντικό τους έργο αλλά και να ενισχυθούν με στόχο να αποτελούν ένα ενιαίο και διαρκώς διευρυνόμενο δίκτυο, το οποίο να επικοινωνεί, να ανταλλάσσει προγράμματα και συμπεράσματα με τα υπόλοιπα δημόσια σχολεία και τα Πανεπιστήμια, διαχέοντας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης τα σημαντικά παραγόμενα συμπεράσματα των πιλοτικών εφαρμογών του» υπογράμμισε χαρακτηριστικά η Σταυρούλα Ξουλίδου.

«Τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία χρειάζεται να παραμένουν ανοικτά προς την κοινωνία» συνέχισε.

Επισημάνθηκε δε ότι η σπουδή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο με ειδικότερη αναφορά στις εξετάσεις, αντίκειται στη γενική εκπαιδευτική αρχή που υπαγορεύει ότι δεν είναι δυνατόν να προκύπτουν αλλαγές προς το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Σχόλια (2)

Κώστας
|

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν ρωτάνε και τα υπόλοιπα 13 σχολεία τι θέλουν να γίνουν Πειραματικά ή Πρότυπα. Να αποφασίσουν μόνοι τους ρε αδέρφια οι σύλλογοι τα παιδιά και οι γονείς. Αυτά που λέει ο υπουργός για ιστορικότητα είναι ανιστόρητα, αφού αφήνει έξω το 1ο ΠΠΣ που είναι το πρώτο σχολείο που λειτούργησε στην Αθήνα στη νεώτερη Ιστορία μας.

ασεπιτης
|

....Η κ. Ξουλίδου τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου λειτουργίας τους, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!!!!!!

Μετά δηλαδή τι να γίνει;;;;
και τι αποτρέπει που θα μπορούσε να συμβεί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς;;;
Πάρτε λοιπόν οι ΑΝΕΛ τα 5 ιστορικά πρότυπα και τα υπόλοιπα τα κάνει η κυβέρνηση ότι θέλει.
Ε ρε δούλεμα που πέφτει......και πόσο έχει να πέσει ακόμη....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ