Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Κοινό υπόμνημα ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τις συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 27/03/2015
ΔΟΕ Κοτσιφάκης
Alt Text: 
ΔΟΕ Κοτσιφάκης
Title Text: 
ΔΟΕ Κοτσιφάκης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τα Δ.Σ. των Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. με κοινό υπόμνημα προς την πολιτική ηγεσία ζητούν να δίνεται, τουλάχιστον, η δυνατότητα περισσότερες φορές μέσα στο χρόνο στους εκπαιδευτικούς το δικαίωμα για συνταξιοδότηση και προτείνουν:

1. Όσοι παραιτούνται το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου (για να υπολογίζονται τα κενά) να γίνεται λύση της υπαλληλικής τους σχέσης την 31η Αυγούστου και όχι την 1η Ιουλίου. Αυτό διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς στη συμπλήρωση των αντίστοιχων χρόνων συνταξιοδότησης, γιατί οι εκπαιδευτικοί διορίζονται το Σεπτέμβρη.

2. Να δίνεται, επιπλέον, η δυνατότητα στο τέλος των τριμήνων (Α΄ και Β΄ ) ή του τετραμήνου στα Λύκεια, να υποβάλλονται παραιτήσεις των εκπαιδευτικών για συνταξιοδότηση, με την υποχρέωση να έχουν προειδοποιήσει δεσμευτικά τρεις μήνες πριν την υπηρεσία, ώστε να προγραμματίζεται η ανάλογη αναπλήρωση.

« Πιστεύουμε πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θα υιοθετήσει τις προτάσεις μας, στην κατεύθυνση της άρσης των αδικιών και την εξάλειψη των φαινομένων της άνισης μεταχείρισης των εκπαιδευτικών σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα», τονίζουν οι Ομοσπονδίες, και υπογραμμίζουν:

Α. Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. επανέρχονται για το ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να επιλέγουν το χρόνο που θα υποβάλλουν αίτηση για συνταξιοδότηση. Υπογραμμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί των δύο βαθμίδων είναι οι μοναδικοί κλάδοι μονίμων δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμούν. Το καθεστώς αυτό της ανισοτιμίας μέσα στο Δημόσιο, έρχεται σε πλήρη αντίθεση ακόμα και με τα θεμελιώδη, συνταγματικά κατοχυρωμένα, δικαιώματα της ισονομίας και της ισοτιμίας όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

Β. Επίσης, σύμφωνα με το Ν.4186/13, το διάστημα υποβολής αίτησης παραίτησης περιορίστηκε ακόμα περισσότερο στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου κάθε έτους ενώ η λύση της υπαλληλικής σχέσης ορίζεται στις 30/6, γεγονός που στερεί από πολλούς συναδέλφους ώριμα συνταξιοδοτικά δικαίωματα τα οποία διατηρούσαν με το προηγούμενο καθεστώς.

Γ. Θεωρούμε αναγκαίο να παρθούν άμεσα όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες και τα μέτρα από τη μεριά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας ώστε να αρθούν αυτές οι αδικίες και οι ανισότητες σε βάρος των εκπαιδευτικών των δύο βαθμίδων.

Ετικέτες: 
ΟΛΜΕΔΟΕ

Σχόλια (1)

 
Τζιβινίκος Θωμάς
27 Μαρ 2015 10:31

Αν και αργά, είναι θετικό που επιτέλους ξύπνησαν οι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Γιατί οι αδικίες που γίνονται σε βάρος των εκπαιδευτικών, χρόνια τώρα είναι κατάφωρες και παράνομες! Εκτός του θέματος που ετέθη από τις ομοσπονδίες, που βγάζει μάτι γιατί δεν ετέθη και το θέμα το χρονικού διαστήματος που χρειάζεται για να πάρει σύνταξη και εφάπαξ ένας εκπαιδευτικός; Και σε πόσο χρόνο παίρνει σύνταξη και εφάπαξ ένας υπάλληλος της αστυνομίας ή του στρατού; Και επίτηδες δεν λέω για υπαλλήλους των ευγενών ΔΕΚΟ και τραπεζών για να μη μου πουν κάποιοι το γελοίο επιχείρημα ότι αυτοί είναι οργανισμοί και όχι καθαρό δημόσιο! Ε και; αυτοί από άλλον πλανήτη είναι ; Δεν υπάρχει εδώ ισονομία και ισοπολιτεία;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean