Κόντρα Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και ΟΝΝΕΔ για την κατάληψη στο ΕΚΠΑ

Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ: «Απαράδεκτη οποιαδήποτε απόπειρα επέμβασης των ΜΑΤ με στόχο την εκκένωση της Πρυτανείας»

30/03/2015

Άκουσε το άρθρο

Τασσόμαστε υπέρ των μαζικών δράσεων και διεκδικήσεων που απορρέουν από τις συλλογικές διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων, τονίζει σε ανακοίνωσή της ηυ Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την κατάληψη στο ΕΚΠΑ, ενώ θεωρεί «απαράδεκτη οποιαδήποτε απόπειρα επέμβασης των ΜΑΤ με στόχο την εκκένωση της Πρυτανείας, με βάση τη διορία μιας ώρας που φέρεται να έχει δώσει ο Εισαγγελέας» και καλεί την κυβέρνηση να μην επιτρέψει οποιαδήποτε τέτοια επέμβαση.

Η ΟΝΝΕΔ σε ανακοίνωση της απαντά:
Α. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί εξίσου η κατάπτυστη ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην οποία υπερασπίζεται την κατάληψη.

Β. Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ προτιμά να βλέπει ένα πανεπιστήμιο αιχμάλωτο στα χέρια των κουκουλοφόρων, παραδομένο στις καταστροφές και τις φασίζουσες συμπεριφορές, παρά ένα σύγχρονο και απελευθερωμένο από τις παθογένειες πανεπιστήμιο.

Γ.  Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωσή της όμως κάνει κάτι πολύ χειρότερο. Υπερασπίζεται αυτούς που απρόκλητα βεβηλώνουν τα εθνικά μας σύμβολα, υπαγορεύοντας  παράλληλα στην κυβέρνηση  να μην επεμβαίνει καμία αρχή ακόμα και για αυτόφωρα αδικήματα.

Δ. Η θέση μας απέναντι στα περιστατικά βίας εντός των πανεπιστημιακών χώρων είναι ξεκάθαρη. Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές που υποβαθμίζουν συστηματικά την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Διαβάστε παρακάτω τις ανακοινώσεις των δύο Νεολαιών

ΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ
Από σήμερα το πρωί έχει πραγματοποιηθεί κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, με αιτήματα σχετικά με την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και τη νίκη των απεργών πείνας.
Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θεωρούμε πως η κυβέρνηση ευθυγραμμίζεται με και ήδη έχει αρχίσει να υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμέυσεις, σε ότι αφορά την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ” και την αναδιαμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος, στην κατεύθυνση του σεβασμού των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, καθώς και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Επιπλέον, τασσόμαστε υπέρ των μαζικών δράσεων και διεκδικήσεων που απορρέουν από τις συλλογικές διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων.
Παρόλη τη διαφωνία μας με τον τρόπο που η συγκεκριμένη δράση αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε, θεωρούμε – πρώτα και κύρια -  απαράδεκτη οποιαδήποτε απόπειρα επέμβασης των ΜΑΤ με στόχο την εκκένωση της Πρυτανείας, με βάση τη διορία μιας ώρας που φέρεται να έχει δώσει ο Εισαγγελέας. Καλούμε την κυβέρνηση να μην επιτρέψει οποιαδήποτε τέτοια επέμβαση.
Οι δυνάμεις καταστολής δεν έχουν καμία θέση στο Πανεπιστήμιο. Το φοιτητικό κίνημα και συνολικά η πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να υπερασπιστούν το άσυλο και να κρατήσουν με τη μαζική τους παρουσία τις αστυνομικές δυνάμεις έξω απ” αυτό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ
H σημερινή κατάληψη της πρυτανείας από ομάδες αντιεξουσιαστών αποτελεί άλλο ένα τραύμα στο βαριά λαβωμένο σώμα της ανώτατης εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση όμως επέλεξε για μία ακόμη φορά τον δρόμο της ανοχής στα έκτροπα των κουκουλοφόρων, που μοιραία πια οδηγεί στη συνενοχή της. Η πρωτοφανής ανοχή της κυβέρνησης στα περιστατικά βίας εντός των πανεπιστημίων θίγει ευθέως τη λειτουργία των Ιδρυμάτων, καθώς αποδεικνύεται έμπρακτα και με το χειρότερο τρόπο ότι δε σέβεται τους φοιτητές, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους ακαδημαϊκούς δασκάλους  αλλά κυρίως δε σέβεται το ίδιο το Πανεπιστήμιο και τους νόμους.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί εξίσου η κατάπτυστη ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην οποία υπερασπίζεται την κατάληψη. Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ προτιμά να βλέπει ένα πανεπιστήμιο αιχμάλωτο στα χέρια των κουκουλοφόρων, παραδομένο στις καταστροφές και τις φασίζουσες συμπεριφορές, παρά ένα σύγχρονο και απελευθερωμένο από τις παθογένειες πανεπιστήμιο. Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωσή της όμως κάνει κάτι πολύ χειρότερο. Υπερασπίζεται αυτούς που απρόκλητα βεβηλώνουν τα εθνικά μας σύμβολα, υπαγορεύοντας  παράλληλα στην κυβέρνηση  να μην επεμβαίνει καμία αρχή ακόμα και για αυτόφωρα αδικήματα. Η θέση μας απέναντι στα περιστατικά βίας εντός των πανεπιστημιακών χώρων είναι ξεκάθαρη. Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές που υποβαθμίζουν συστηματικά την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ