ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι μόνο δεν καταργούνται τα Πειραματικά ή Πρότυπα Σχολεία, αλλά οφείλουν να αναβαθμιστούν

Θα μπορούσε μάλιστα να εξεταστεί το ενδεχόμενο διεύρυνσης των πολύ διαφορετικών ως προς τις στοχεύσεις Πρότυπων Σχολείων και πέρα από τα λεγόμενα ιστορικά.
Δημοσίευση: 02/04/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οχι μόνο δεν καταργούνται τα Πειραματικά ή Πρότυπα Σχολεία, όπως εξακολουθεί παραδόξως να κυκλοφορεί, αλλά αυτά οφείλουν να αναβαθμιστούν και να συνδεθούν στενότερα και, κατά το δυνατόν, πληρέστερα με τα αρμόδια πανεπιστημιακά τμήματα.

Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς κατά την πρώτη συνάντηση με τη νέα Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ), παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δ. Χασάπη, ενώ υπογράμμισε:« Θα μπορούσε μάλιστα να εξεταστεί το ενδεχόμενο διεύρυνσης των πολύ διαφορετικών ως προς τις στοχεύσεις Πρότυπων Σχολείων και πέρα από τα λεγόμενα ιστορικά».

Ο υπουργός ζήτησε ακόμα από την νέα Δ.Ε.Π.Π. σ τις σκέψεις και τις προτάσεις της για τα παραπάνω, όπως και για την ουσιαστικότερη λειτουργία Πειραματικών Πρότυπων σχολείων και για τους τρόπους διάχυσης των θετικών αποτελεσμάτων της λειτουργίας τους στα άλλα σχολεία της χώρας, καθώς και τις προτάσεις της για τις αναγκαίες αλλαγές στο συναφές θεσμικό πλαίσιο.

Η νέα ΔΕΠΠΣ αναλαμβάνει να ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες για εφέτος διαδικασίες για την εισαγωγή των μαθητών και των μαθητριών τόσο στα Πειραματικά Σχολεία (κατόπιν κλήρωσης) όσο και στα ιστορικά Πρότυπα (σε συνεργασία με τους αντίστοιχους συλλόγους διδασκόντων).

Υπενθυμίζεται ότι την επιτροπή αποτελούν οι:

Πρόεδρος: Τσελφές Βασίλειος (καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) και Ψύλλος Δημήτριος (Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), Βλάχος Αθανάσιος (εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ03, μέλος του Ε.Π.Ε.Σ. του Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Αθηνών), Βόντσα Βασιλική (περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας), Γεωργάτου Μαρία (σχολική σύμβουλος κλάδου ΠΕ04 - Φυσικών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής). Κουρεμένος Αθανάσιος (απόφοιτος της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιά, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και μέλος του Συμβουλίου του Ιδρύματος), Γιαννόπουλος Γεώργιος (πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος της Βαρβακείου Πρότυπης Σχολής). Γραμματέας της Επιτροπής ορίστηκε η Παρασκευοπούλου Μαρία (Προϊσταμένη αυτοτελούς τμήματος Πειραματικών Πρότυπων σχολείων), ενώ αναπληρώτρια ορίστηκε η Συγγρού Μαγδαληνή (κλάδου ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού της Γενικής Γραμματείας Παιδείας και Θρησκευμάτων του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ).

Σχόλια (3)

 
ANDGIAN
03 Απρ 2015 08:58

..προσπαθει να μαζεψει τι? προσπαθει να κανει τι? να κόψει το καρπουζι στη μεση?
παράκρουση? δούλεμα?ασχετοσύνη?
Διαλύει κάτι που υπάρχει ....προσπαθει να το ξανακολήσει με ..αρλούμπες...Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ που γραφει και ο Πανούσης!
Και υάρχουν καθηγητές που τον ακούνε ....
αμ πιά !

 
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
02 Απρ 2015 21:25

Κύριε Υπουργέ
Κύριε Πρόεδρε της νέας ΔΕΠΠΣ αιτούμαστε
να αποκατασταθούν στις οργανικές τους θέσεις όσοι εκπαιδευτικοί είχαν οργανική θέση στα Πειραματικά πριν την ψήφιση του Νόμου ΦΕΚ 118/2011 - Ν, Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικης,
δηλ. πριν τον νόμο Διαμαντοπούλου και την έχασαν για οποιοδήποτε λόγο είτε δεν υπέβαλλαν φάκελο αξιολόγησης είτε αν και υπέβαλλαν φάκελο αξιολόγησης δεν ολοκληρώθηκε η αξιολόγησή τους ή εξαναγκάστηκαν σε απόσυρση υποψηφιότητας.
Απομακρύνονται εντελώς στις 30 6 2015 από τα Πειραματικά όσοι ήρθαν με 5ετή θητεία και δεν είχαν πριν το 2011 οργανική θέση σε αυτά και επιστρέφουν στο ΠΥΣΔΕ τους. Επίσης τελειώνει η θητεία στις 30 6 2015 των υπαρχόντων Δντών Προτύπων Πειραματικών και επιστρέφουν στα σχολεία
που προήλθαν στις 30 6 2015. Στις 1 Σεπτεμβρίου θα εκλεγούν νέοι Δντές από τους Συλλόγους Πειραματικών

Ζητάμε δικαίωση

 
Ναι σε όλα!
02 Απρ 2015 20:23

« Θα μπορούσε μάλιστα να εξεταστεί το ενδεχόμενο διεύρυνσης των πολύ διαφορετικών ως προς τις στοχεύσεις Πρότυπων Σχολείων και πέρα από τα λεγόμενα ιστορικά»

Αν είχε βάση αυτό δεν υπήρχε λόγος να ανατραπεί βιαστικά το προβλεπόμενο σύστημα εισαγωγής, 3 μήνες πριν τις εξετάσεις και να επανέλθουν οι κληρώσεις παντού εκτός των "ιστορικών'!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.