ΜΑΘΗΤΕΣ

Προκήρυξη Πανελληνίων Αγώνων Τζούντο Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας, σχ. έτους 2014-2015

Δημοσίευση: 06/04/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων (Κ. Ο.Ε.Σ.Α.)  προκηρύσσει τους Πανελλήνιους  Αγώνες Τζούντο μαθητών και μαθητριών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας  για το σχολικό έτος 2014-2015.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ :  24/4/2015      

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : ΑΘΗΝΑ -  ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ ‘’ΜΑΚΗΣ ΛΙΟΥΓΚΟΣ’’

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Η  διοργάνωση των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων ΤΖΟΥΝΤΟ ανατέθηκε στην Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων (Ο.Ε.Σ.Α) Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Δ΄ Αθήνας  σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο (Ε.Ο.Τ.)

 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
                                                     
1.    Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν οι μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικό Λύκειο ( ΕΠΑ.Λ) ή σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.  του οποίου ο τίτλος απόλυσης είναι ισότιμος με τον τίτλο του Γενικού Λυκείου.
2.    Στους αγώνες μετέχουν μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι έχουν γεννηθεί τα έτη 1997-1998-1999, εφόσον ο αριθμός των απουσιών τους δεν υπερβαίνει (δικαιολογημένες και μη) :
Α. τις 114 για τα Ημερήσια Γενικά Λύκεια
Β. τις 164 για τα ΕΠΑ.Λ.

 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ   

Οι μαθητές – τριες που θα συμμετάσχουν στους αγώνες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ημέρα των αγώνων όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προβλέπονται και τα οποία είναι :

1.   ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (υπόδειγμα 1), η οποία υπογράφεται και σφραγίζεται από το Δ/ντή του Σχολείου. Σε κάθε αθλητική μαθητική ταυτότητα πρέπει να αναφέρεται ο τίτλος του σχολείου. Στην Ταυτότητα αυτή επικολλάται πρόσφατη φωτογραφία του/της μαθητή-τριας η οποία και σφραγίζεται από το Δ/ντή.
α) Η ιατρική βεβαίωση, είτε συμπληρώνεται στην αθλητική μαθητική ταυτότητα, είτε επισυνάπτεται σε αυτή και βεβαιώνει ο μαθητής – αθλητής δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα υγείας που να μην του επιτρέπει να λάβει μέρος σε αγώνες. (όπως τροποποιήθηκε με την &22 της 1755/γ4/9-1-2006 Υπουργικής απόφασης ) Οι ιατρικές βεβαιώσεις πρέπει να έχουν πρωτότυπη σφραγίδα και υπογραφή Ιατρού και πρέπει να έχουν υποχρεωτικά ημερομηνία εξέτασης η οποία δεν θα υπερβαίνει το εξάμηνο από την ημέρα τέλεσης του αγώνα.
               β) Φωτοτυπία της Ελληνικής αστυνομικής ταυτότητας του μαθητή-τριας και των δύο πλευρών της.
              2.  Κατάσταση συμμετοχής του σχολείου (υπόδειγμα 2 ατομικά) υπογεγραμμένη  από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής και το Δ/ντή, σφραγισμένη και με συμπληρωμένα τα ζητούμενα στοιχεία. Ο Αριθμός απουσιών του μαθητή υπολογίζεται μέχρι και τρεις (3) εργάσιμες μέρες πριν τον αγώνα.
             3. Υπεύθυνη Δήλωση γονέα – κηδεμόνα  (υπόδειγμα 9)
             4. Δελτίο αθλητή από την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Δε θα επιτραπεί η συμμετοχή στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Τζούντο σε μαθητές/τριες που δεν θα έχουν μαζί τους, την ημέρα των αγώνων, τα παραπάνω  δικαιολογητικά συμμετοχής.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΛΩΣΗΣ
Έως την Τρίτη  21/04/2015 στην  οικεία ομοσπονδία ( Ε.Ο.Τ.)
ΤΗΛ : 210 4834031 -  ΦΑΞ : 210 4834033 email : director@hjf.gr
Η  οικεία ομοσπονδία ( Ε.Ο.Τ.) θα πρέπει να ενημερώσει και να αποστείλει ονομαστική κατάσταση ανά κατηγορία και φύλο των συμμετεχόντων έως την Πέμπτη 23/04/2015 στη διοργανώτρια Ο.Ε.Σ.Α. Δ’ Αθήνας.

 ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
Η Τεχνική σύσκεψη  και  ο έλεγχος των δικαιολογητικών συμμετοχής θα πραγματοποιηθεί στην έδρα των αγώνων μια (1)  ώρα πριν την έναρξη των αγώνων.

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

24/04/2015 :    ΩΡΑ :  08:00 – 09:00- ΕΠΙΣΗΜΗ ΖΥΓΙΣΗ
                                        09:00- ΚΛΗΡΩΣΗ
                                        10:00- ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΑΡΟΥΣ:
ΜΑΘΗΤΕΣ : 55Κ. – 60Κ. – 66Κ. – 73Κ. – 81Κ. – 90Κ. – 100Κ. +100Κ.
ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ : 48Κ. – 52Κ. -57 Κ. – 63Κ. – 70Κ. – 78Κ. +78Κ.

ΑΝΟΧΉ ΒΑΡΟΥΣ :
Η ανοχή βάρους ορίζεται στο ένα (1) κιλό.

Διάρκεια Αγώνα
 Τέσσερα (4)  λεπτά για τους άνδρες και τις γυναίκες

Σύστημα διεξαγωγής των Αγώνων
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το αγωνιστικό σύστημα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τζούντο.

 ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΦΕΣΕΙΣ
 Ενστάσεις – Εφέσεις  υποβάλλονται  και εκδικάζονται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς του αθλήματος και βάση την Υ.Π. Γ4/112843/14-10-2005 παρ. 15.1 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς του αθλήματος και σε συνεργασία με την Ε.Ο.Τ..  Οι στολές των αθλητών-τριών θα πρέπει να είναι κατάλληλες για το άθλημα.
 Η Διοργανώτρια αρχή  έχει το δικαίωμα να ζητήσει από την αρμόδια αρχή να διεξάγει έλεγχο χρήσης απαγορευμένων  ουσιών.  
Αγωνόδικη Επιτροπή: Θα απαρτίζεται από τρία (3) μέλη, έναν εκπρόσωπο της Κ.Ο.Ε.Σ.Α., έναν εκπρόσωπο της διοργανώτριας Ο.Ε.Σ.Α. και έναν εκπρόσωπο της οικείας Ομοσπονδίας.
Για ότι δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη αποφασίζει η Αγωνόδικος ή η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων κατά περίπτωση.
 Για τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων ανά κατηγορία βάρους απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων  εννέα (9) μαθητών/τριών.  
 
 Σημείωση: Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής βαρύνουν τους μετακινούμενους.  

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.