Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Ο κος υπουργός και ο "μαγικός αυλός"

Ο υπουργός Παιδείας αφού πρώτα χρησιμοποίησε το "μαγικό αυλό" της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και των κρυστάλλινων επιλογών στις θέσεις των Περιφερειακών Διευθυντών ... μετά κάτι ζήλεψε από το παραμύθι του Πινόκιο.
Δημοσίευση: 10/04/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μια φορά και έναν καιρό σε μια χώρα την Ελλάδα ο λαός της που πέρναγε πολλά δεινά, αποφάσισε να την κυβερνήσει επιτέλους μια αριστερή κυβέρνηση που όταν ήταν στην αντιπολίτευση οι βουλευτές της και τα στελέχη της, φώναζαν σε όλους τους τόνους για κοινωνική δικαιοσύνη , για αξιοκρατία στο δημόσιο τομέα, για να πάψουμε να είμαστε μια "χώρα των αξιοποιημένων αναξιοτήτων και των αναξιοποίητων αξιών" , για κατάργηση της ευνοιοκρατίας και της κομματοκρατίας.

Ο λαός λοιπόν αποφάσισε να γλυτώσει από τους άλλους που τόσα χρόνια τον κυβερνούσαν και να δοκιμάσει τη νέα, φρέσκια, με κοινωνικές και ηθικές αξίες κυβέρνηση.

Όλοι είπαν τέρμα στο ρουσφέτι και την κομματοκρατία -κατάλοιπο της περιόδου της τουρκοκρατίας-που αποτελούσε το κλειδί για την ανάδειξη και την καταξίωση στη χώρα αυτή.

Οι γονείς πλέον δεν θα έδιναν συμβουλές στα παιδιά τους όπως "Παιδί μου κοίταξε γύρω σου και πρόσεχε ποιος πάει μπροστά, και ποιος προκόβει.

Άσε τις δικαιοσύνες και τις αξιοκρατίες, αυτά είναι για τους κουτούς."

Τι απογοήτευση όμως!!!!

Ο υπουργός Παιδείας αφού πρώτα χρησιμοποίησε το "μαγικό αυλό" της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και των κρυστάλλινων επιλογών στις θέσεις των Περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης και έσπευσαν όλοι όσοι πίστεψαν στις όμορφες αυτές νότες (453 αιτήσεις) να τον ακολουθήσουν, μετά κάτι ζήλεψε από το παραμύθι του Πινόκιο.

Τις δηλώσεις του τις άκουσε και τις διάβασε όλη η Ελλάδα.

Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, αλλά η γενναιότητα να τις κάνεις πράξη.

Η αξιοκρατία παραβιάζεται και πάλι ως φιλοσοφία και ως πράξη, από μια αριστερή κυβέρνηση στο βωμό των κομματικών σκοπιμοτήτων και της ημετεροκρατίας και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης.

Η αναξιοκρατία και η ευνοιοκρατία ως αντίθετες έννοιες της αξιοκρατίας , όχι μόνο δεν προάγουν το ύψιστο δημόσιο συμφέρον, αλλά αντίθετα ενθαρρύνουν την φαυλοκρατία.

Αν δεν υπάρχει αξιοκρατία στην εξουσία είναι οξύμωρο και υποκριτικό και τελικά ανέφικτο να παραπέμπεται η αναζήτησή της σε οποιαδήποτε άλλο κατώτερο κρατικό επίπεδο.

Κρίμα κε Υπουργέ, το παραμύθι της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας τελείωσε πολύ γρήγορα.

Δεν αφουγκραστήκατε καν τις αγωνιώδεις φωνές των εκπαιδευτικών που όλες αυτές τις μέρες σας παρότρυναν να μην περιθωριοποιήσετε τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων, να είστε δίκαιος και κρυστάλλινος.

Οδηγήσατε για άλλη μια φορά με το "μαγικό σας αυλό" τους ανθρώπους με προσόντα να πνιγούν στο ποτάμι της αναξιοκρατίας και της κομματοκρατίας.

Θα μου πείτε δεν τρέχει και τίποτα αυτοί την έχουν πατήσει τόσες πολλές φορές στη χώρα αυτή, τι έγινε να την πατήσουν και άλλη μια φορά.

Δυστυχώς το καλό τέλος είναι μόνο για τα παραμύθια και μάλιστα για τα παραμύθια της Χαλιμάς.

Ντ. Δαν.

Σχόλια (13)

 
Μαργαρίτα
13 Απρ 2015 23:06

Ο κος Μπαλτάς σεβόμενος την πορεία του έπρεπε να μην το επιτρέψει και ας ερχόταν και σε σύγκρουση. Αυτός είναι ο Υπουργός και έχει την τελική απόφαση.

 
Αλεξάνδρα
13 Απρ 2015 10:52

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στον αρθρογράφο Ντ. Δαν, για το εύστοχο κείμενο του με το οποίο αποτυπώνει τον παλαιοκομματικό και πελατειακό τρόπο στελέχωσης των δομών του εκπαιδευτικού συστήματος.

 
Mario
12 Απρ 2015 22:12

...Για τον ποιητή Κουράκη δεν έχει κανείς να πει τίποτα; Εννοείται ότι συμφωνώ με όλους σας και με τον αρθρογράφο που τόσο εύστοχα αναδεικνύει.... όλο αυτό το σκηνικό. Όμως υπάρχει και κάτι άλλο, ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ που ξέχασε ότι πριν τρία χρόνια είχε 4% και που έφθασε με την ψήφο αγανάκτησης του Λαού. Είναι κρίμα και μόνο που ασχολούμαστε.... αφήστε τους θα κάνουν και άλλα πολλά... αυτή είναι μόνο η αρχή...

 
ss
12 Απρ 2015 13:09

Κ. ΜΠΑΛΤΑ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΤΕ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ,

 
Agrimi
12 Απρ 2015 08:43

Μήπως είναι καιρός να σκεφτούμε ότι η γνώμη των κομματικών πρέπει να μπολιάζεται με τη γνώμη των πολλών; Βέβαια θα προτιμούσα η γνώμη των ειδικών να μπολιάζεται με τη γνώμη των πολλών, αλλά για μια κοινωνία, που δυστυχώς, δεν έχει βρει ακόμη τους ηγέτες της, ώστε να βγει από το τέλμα, ίσως κάτι τέτοιο να είναι αρκετό!

 
Αρμάνδος
11 Απρ 2015 22:25

Δεν είχα καμιά αμφιβολία για το τι θα επακολουθούσε. Αν ήθελαν αξιοκρατία, θα καταργούσαν τον αδιαφανή αναξιοκρατικό νόμο της επιλογής των Περιφερειακών. Αντ΄αυτού, προτίμησαν να τον εφαρμόσουν και να υλοποήσουν το επίκαιρο ευαγγελικό απόφθεγμα: ¨Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί". Και αντίθετα με τους προηγούμενους, τούτοι εδώ είναι οι μόνοι που απέπεμψαν άμεσα τους Περιφερειακούς της παλιάς κυβέρνησης, και μάλιστα ένα μήνα πριν από τις Πανελλήνιες. Το μόνο που θα καταφέρουν, με τη συνέχιση της ρεβανσιστικής πολιτικής που επέλεξαν, θα είναι η πλήρης απαξίωσή τους στη συνείδηση της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών. ΄Οταν θα έρθει η ώρα να φύγουν από αυτό το πολύπαθο Υπουργείο, απλά θα έχουν προσθέσει το όνομά τους στη λίστα των τόσων αποτυχημένων "ταγών", που τόσα και τόσα χρόνια το διεύθυναν. Εύχομαι οι νέοι Περιφερειακοί να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, γιατί πολύ φοβάμαι ότι το Σεπτέμβρη έρχεται μεγάλη λαίλαπα στην δύσμοιρη ελληνική εκπαίδευση.

 
Βαγγέλης
11 Απρ 2015 17:23

Αυτό είναι που μας πονάει κ Υπουργέ. Το ψέμα. Οι ψεύτικες υποσχέσ εις. Βγείτε να πείτε την αλήθεια. Βάλτε στη θέση τους αυτούς που υποθάλπουν την αξιοπρεπεια μας. Ακυρώστε το διορισμό και ο λαός θα σας λατρέψει. Θα δει ξανά την ελπίδα την προοπτική της αλλαγής. Είναι μεγάλη απογοήτευση να βιώνουμε ξανά την υποκρισία του παρελθόντος. Πισρέψαμε σε κάτι διαφορετικό

 
Τζένη
11 Απρ 2015 16:35

Η επιλογή των περιφερειακών Διευθυντών ανέδειξε τη λογική του ισοπεδωτικού εξισωτισμού. Έβαλε ταφόπλακα στην αξιοκρατία, όχι μόνο με την έννοια των τυπικών προσόντων, αλλά κυρίως με το δείγμα του έργου, της συνεισφοράς και της διαδρομής των υποψηφίων, στην εκπαίδευση. Πίστευα ότι η νέα κυβέρνηση θα φέρει μια νέα αντίληψη στην κοινωνία. Αντίθετα, επιλέγει τον ίδιο γνώριμο δρόμο. Της κομματοκρατίας και της συνδικαλιστικής αξιοκρατίας. Η ελπίδα πέθανε νωρίς.
Καλή...... Ανάσταση.
Τζένη

 
σ.α.
10 Απρ 2015 22:45

Κύριε Μπαλτά πως νιώθετε;

Έχετε βαρύ βιογραφικό, είστε επιστήμονας και Ακαδημαϊκός υψηλοτάτου επιπέδου, θα ήθελα να σας ρωτήσω,

Πως μπορείτε και θυσιάζετε την πορεία σας και την αξιοπρέπειά σας, ποιο μπορεί να είναι το τίμημα για εσάς (είστε και κάποιας ηλικίας αλλά άνθρωπος με κύρος και βάρος), σας άκουσα, έστω να θεωρητικολογείται και εκτίμησα την κουλτούρα σας και την κατάρτισή σας.

Έχετε ήθος και αξίες, πέστε μου λοιπόν μπορείτε να ανεχτείτε όλα αυτά να παίζουνται στις πλάτες σας; Γιατί μην αμφιβάλετε ότι όταν πάψετε να είστε Υπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, αν τώρα απολαμβάνεται εκτίμησης, θα την έχετε απολέσει και κανείς δεν θα σας κοιτάζει ή αν σας κοιτάζει τι θα λέει;;

Κύριε Μπαλτά, πιστεύω ότι περνάτε δύσκολες ώρες στο Υπουργείο, δεν αξίζει όμως να θυσιάσετε τους κόπους μιας ζωής για διάφορα . Δεν θα σας κάνουν καλό, υπάρχει μεγάλη συνέχεια θα με θυμηθείτε.

Με εκτίμηση

 
Ντίνα
10 Απρ 2015 20:26

Όλη η ουσία του άρθρου συνοψίζεται στην παρακάτω αποστροφή: "Αν δεν υπάρχει αξιοκρατία στην εξουσία είναι οξύμωρο και υποκριτικό και τελικά ανέφικτο να παραπέμπεται η αναζήτησή της σε οποιαδήποτε άλλο κατώτερο κρατικό επίπεδο."
...Και ανατρέχοντας στη λαϊκή σοφία: "Το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι." Και πάλι!

 
stiv
10 Απρ 2015 18:27

Μάνα μην με περιμένεις φέτος για διακοπές το καλοκαίρι. θα κάνω τα χαρτιά μου για Δ/ντης. Θα μαζευτουμε ο σύλλογος να "αυτόδιαχειριστούμε" για εκλεξουμε Δ/ντη. Μπορεί να πάμε και στα πέναλτυ. Λέω να είμαι υποψήφιος, δεν ξεκινάς να ρίχνεις εκείνα τα Ταρώ που είχαμε πάρει. Θυμάσαι που τα καλοκαίρια με εστελνες κατασκήνωση. Με έβαζαν τερματοφύλακα, τώρα θα μου χρειαστεί. Απο την άλλη φοβάμαι μήπως και με ψηφίσουν. Κάτι πτυχία που είχα δεν τα κορνιζαρεις να μου τα στειλεις. Να ταχω να τα βλέπω για να θυμάμαι τις ώρες που σπατάλησα.

 
Timothy
10 Απρ 2015 18:27

Περιμένουμε από το Υπουργείο να κοινοποιήσει τα βιογραφικά των νέων Περιφερειακών. Να δούμε τι προσόντα είχαν, ώστε να υπερτερούν των άλλων υποψήφιων, και που υστερούσαν οι υπόλοιποι, ώστε να μη χρειαστεί καν να γίνει μία στοιχειώδης αξιολόγηση.

 
Κώστας Δ.
10 Απρ 2015 11:57

Λοιπόν κύριε Μπαλτά
μη μπαίνετε στον κόπο να κάνετε δήθεν επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης και Διευθυντών Σχολικών μονάδων.
Καλέστε τα κομματικά μέλη στην Κουμουνδούρου, κάντε τη μοιρασιά (αν δεν φτάνουν δώστε και στους ψακασμένους) και ανακοινώστε τα αποτελέσματα στις 30 Ιουνίου για να πάμε όλοι μας ήρεμες διακοπές.
Και μην ακούσω τιποτε για αξιοκρατίες και δημοκρατικές διαδικασίες και αξιόλογους και άλλα κουτόχορτα. Τελείωσε και με σας όπως και με τους προηγούμενους. Στο πρώτο εμπόδιο πέσατε με πάταγο, ίδιο με τον πάταγο των άλλων.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ