Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Η απορία του ΠΑΣΟΚ για τους νέους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 14/04/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αναρωτιόμαστε, πως τα συγκεκριμένα στελέχη που επελέγησαν, θα εφαρμόσουν τους νόμους και τις εγκυκλίους, όταν πριν λίγους μήνες καλούσαν τους εκπαιδευτικούς – με την ιδιότητά τους ως συνδικαλιστές ή υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ - σε μη εφαρμογή της νομοθεσίας, προπηλάκιζαν στελέχη της εκπαίδευσης, παρεμπόδιζαν την εφαρμογή των εκπαιδευτικών πολιτικών που είχαν ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο και δίχαζαν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Την παραπάνω απορία διατυπώνει με ανακοίνωσή της η εισηγήτρια Κ.Τ.Ε. Παιδείας ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου σχετικά με τον διορισμό Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και εκφράζει τη ελπίδα ότι « οι φόβοι μας να διαψευστούν».

Η Εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει επίσης τα εξής:

  • Δυστυχώς, όμως, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των επιλεγέντων χθες, Μ. Πέμπτη.
  • Ήθελε μήπως να αποφύγει την ευρεία δημοσιοποίηση του θέματος και το δημόσιο διάλογο για την αδιαφανή διαδικασία και τα στενά κομματικά κριτήρια επιλογής;
  • Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου οφείλει να δώσει απαντήσεις για όλα τα παραπάνω και να δώσει στη δημοσιότητα τα βιογραφικά όλων όσοι επελέγησαν.
  • Είναι στοιχειώδης απαίτηση διαφάνειας από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
  • Ευχόμαστε στους νέους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα προς όφελος της εκπαίδευσης.

Σχόλια (9)

 
Aristoteles
16 Απρ 2015 20:01

Ο τρόπος αντίδρασης πολλών δείχνει την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν μια πραγματικότητα που όλοι γνωρίζουν αλλά δεν τολμούν να αντιμετωπίσουν! Επί της ουσίας αυτών που λέει μπορεί να τα αντικρούσει κανείς; Προφανώς και ΟΧΙ αφού είναι αλήθειες!!

 
vasilis
16 Απρ 2015 10:24

Να μιλάνε κάποιοι..μπορούν άνετα ,να μιλάνε και απο το ΠΑΣΟΚ που κατάστρεψε τη χώρα...τότε αίσχος...κατάντια....
το μόνο που έχουν να κάνουν ,και λίγο είναι,είναι να μη μιλάνε...

 
Pan Pan
15 Απρ 2015 03:04

Μιλάει το Πασοκ για κομματικές επιλογές! Τις οποίες έκανε ακόμη και σε θέσεις που πράγματι απαιτείται πολιτική ανεξιθρησκία. Θα πέσει φωτιά να μας κάψει! Προσποιείται πως δε γνωρίζει ότι οι περ/κοί δντες εκπ/σης (ΠΔΕ) είναι πολιτικές θέσεις και επομένως σ' αυτές διορίζονται πρόσωπα επιλογής της εκάστοτε κυβέρνησης! Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους ΓΓ, ειδικούς γραμματείς κλπ για τους οποίους όμως δεν έχει να πει κάτι! Φαίνεται ότι αυτές κατά την κ. Χριστοφιλοπούλου είναι πολιτικές θέσεις ενώ οι ΠΔΕ δεν είναι! Αλλά ο ν. 3879/’10 της κ. Διαμαντοπούλου αρθρ 26 παραγρ 14 το λέει καθαρά: "Εκπαιδευτικοί που έχουν ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ σε θέσεις Γενικών ή Ειδικών Γραμματέων και Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια ΒίουΜάθησης ... μετά τη λύση της σχέσης εργασίας τους στις παραπάνω θέσεις ...". Συνεπώς οι ΠΔΕ είναι μετακλητοί δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς θητεία τους οποίους διορίζει η εκάστοτε κυβέρνηση προφανώς για να προάγουν και να εφαρμόσουν τη δική της πολιτική. Βέβαια τροφή για τέτοια σχόλια έδωσε και ο υπ. παιδείας κ. Μπαλτάς με τις άστοχες δηλώσεις του περί πολιτικής ανεξιθρησκίας για αυτές τις θέσεις. Κανονικά έπρεπε να δηλώσει με κάθε ειλικρίνεια ότι οι θέσεις των ΠΔΕ είναι πολιτικές θέσεις και για αυτό επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης σε αντίθεση με τους δντες εκπ/σης, δντες σχολείων κλπ, οι οποίες είναι θέσεις διαχείρισης και επομένως για αυτές απαιτείται πράγματι πολιτική ανεξιθρησκία. Όσο για τα τυπικά προσόντα στις θέσεις πολιτικής ευθύνης και όχι μόνο είναι απολύτως σχετικά και όχι τόσο καθοριστικά. Υπάρχουν άλλωστε πολλά παραδείγματα που το επιβεβαιώνουν! Τέλος μιλάει για τους συνδικαλιστές που διορίστηκαν ΠΔΕ και οι οποίοι με την προηγούμενη ιδιότητά τους «…καλούσαν τους εκπαιδευτικούς … σε μη εφαρμογή της νομοθεσίας, προπηλάκιζαν στελέχη της εκπαίδευσης, παρεμπόδιζαν την εφαρμογή των εκπαιδευτικών πολιτικών που είχαν ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο και δίχαζαν την εκπαιδευτική κοινότητα.». Αν δεν ψεύδεται τουλάχιστον δεν ενθυμείται ή δε γνωρίζει καλά και σίγουρα υπερβάλει! Διότι οι συνδικαλιστές δεν κάνουν του κεφαλιού τους και εφαρμόζουν τις συλλογικές τους αποφάσεις. Οι οποίες καλούσαν τους συναδέλφους σε αποχή – απεργία από τις διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης, που οδηγούσε σε κατηγοριοποιήσεις σχολείων και συναδέλφων, σε κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολείων και της τιμωρητικής αξιολόγησης, που οδηγούσε σε μισθολογική καθήλωση, υποβιβασμό και απόλυση. Τέλος νομίζω ότι η φωνή απόγνωσης, πολλές φορές έντονη είναι η αλήθεια, που απευθυνόταν στα στελέχη της εκπ/σης με σκοπό να μην συνηγορήσουν στην εξόντωση των συναδέλφων τους, δε συνιστά προπηλακισμό! Και είδαμε δυστυχώς πολλά στελέχη πρόθυμα ή στην καλύτερη περίπτωση που είχαν πιστέψει ότι η επιχειρούμενη αυτοαξιολόγηση και ατομική αξιολόγηση ήταν αθώες και χωρίς συνέπειες!

 
Φώτης
15 Απρ 2015 00:02

Το ότι αυτοί οι καινούριοι κάναν τα ίδια με τους παλιούς είναι γεγονός, όμως αυτοί είχαν πει ότι θα έκαναν αλλιώς, και τους πιστέψαμε. Γιατί είναι καινούριοι και αριστεροί. Και τώρα δεν θα τους ξαναπιστέψουμε. Πριν ακόμα ξεκινήσουν να διοικούν, πριν κάνουν τις δεκάδες ρυθμίσεις που χρειάζονται συνεχώς στην εκπαίδευση, έχασαν την αξιοπιστία τους. Τόσα χρόνια οι εκπαιδευτικοί ήταν από τη μία μεριά και το υπουργείο από την άλλη. Περίμενα να αλλάξει κάποτε αυτό, αλλά δεν πρόκειται να γίνει.

 
Αλεξάνδρα
14 Απρ 2015 15:18

Με τον ίδιο παλαιοκομματικό και πελατειακό τρόπο επελέγησαν οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Ποσοστώσεις και αρεστοί οι κομματικοί φίλοι/λες.

 
Δημήτρης
14 Απρ 2015 12:21

Προκαλεί όντως που αυτά τα ερωτήματα τα υποβάλει η κα Χριστοφιλοπούλου, αλλά η ουσία των ερωτημάτων υπάρχει!
Ποιος θα τα απαντήσει;

 
κορνήλιος
14 Απρ 2015 11:16

κυρία μου ,πρέπει να το καταλάβετε !Μέχρις εδώ!! εκεί που σας στείλαμε !!!!

 
Poyet
14 Απρ 2015 10:33

Να μιλήσει ο οποιοσδήποτε, άντε, νισάφι να γίνει. Αλλά να μιλάει εκπρόσωπος του πασοκ που έπρεπε να είχες την ταμπέλα στο στήθος, αυτό παραπάει νομίζω.

 
Νίκος
14 Απρ 2015 09:44

Ότι αναρωτιέται και η Χριστοφιλοπούλου με ξεπερνά...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ