ΑΝΕΛ: Ουδεμία σχέση έχουμε με τη διαδικασία επιλογής των νέων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

15/04/2015

Άκουσε το άρθρο

«Ο Τομέας Παιδείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ουδεμία σχέση έχει με τη διαδικασία επιλογής των νέων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης από την Κρήτη μέχρι την Θράκη. Eίμαστε ανά πάσα στιγμή ανοικτοί σε διάλογο αλλά και έτοιμοι να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για την αναβάθμιση της διαδικασίας επιλογής των προσώπων με διαφανείς διαδικασίες και αξιοκρατικά κριτήρια».

Την παραπάνω δήλωση έκανε σήμερα η Τομεάρχης Παιδείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου.

Θυμίζουμε ότι χθες η κ. Ξουλίδου είχε διατυπώσει την ακόλουθη άποψη:

  • Ο ρόλος των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης είναι ρόλος συντονιστικός με καίριες ευθύνες και αρμοδιότητες.
  • Δεν χρειάζονται μόνο επιστημονικά και διοικητικά προσόντα.
  • Οι πρόσφατες επιλογές και διορισμοί προσώπων θα κριθούν από τις πράξεις τους, καθώς ο κρίσιμος τομέας της Παιδείας πλήττεται από τεράστια κενά, προβλήματα και ελλείψεις, που χρήζουν άμεσης και δίκαιης αντιμετώπισης.
  • Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει ανάγκη από εμπνευσμένες και αποτελεσματικές διοικήσεις.
  • Ο χρόνος μετράει αντίστροφα.

Σχόλια (9)

Ορφέας
|

Δεν πιστεύω ότι διαβάζω αυτό το δημισίευμα!! Κυρία μου, το γνωρίζετε ότι απευθύνεστε σε εκπαιδευτικούς ;;;
Υπάρχουν με βεβαιότητα περιφερειακοί ΑΝΕΛ , οι οποίοι αργότερα θα γίνουν και σχολικοί μας σύμβουλοι. Στις ίδιες περιφέρειες υπήρχαν αξιολογότατα στελέχη (με ακαδημαϊκά προσόντα και διοικητικό/εκπαιδευτικό/επιστημονικό/κοινωνικό έργο) που, αν βγουν τα βιογραφικά τους στη δημοσιότητα, ο κόσμος θα φρίξει!!
Τουλάχιστον μη μιλάτε και μη μας κοροϊδεύετε! Αν θέλετε να κάνετε κάτι, επαναλάβετε τη διαδικασία με Ανεξάρτητο Ελληνικό Πνεύμα Αξιοκρατίας!!!

Υ.Γ. Κρίμα τον κ. Ζουράρη...

Φώτης
|

Εγώ την πιστεύω την κυρία Ξουλίδου. Ο υπουργός τα έκανε όλα. Τη μέρα της επιλογής ξύπνησε με μία διάθεση συνεργασίας. Σκέφτηκε ότι τους 11 δικούς του τους ήξερε, δεν θα είχε ενδιαφέρον να τα λένε συνέχεια μεταξύ τους. Του έλλειπαν όμως άλλοι δύο προσοντούχοι. Πήρε λοιπόν τους καλύτερους των ΑΝΕΛ.

άνθρωπος
|

ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δε θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο.
Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα ματώσουν απ’ τις φωνές
το πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες μα ούτε βήμα πίσω.
Κάθε κραυγή σου μια πετριά στα τζάμια των πολεμοκάπηλων
κάθε χειρονομία σου σαν να γκρεμίζεις την αδικία.
Και πρόσεξε: μη ξεχαστείς ούτε στιγμή.

Pam
|

Κυρία Ξουλίδου ,αυτή η δήλωση, δεν σας τιμά καθόλου και σας προσωπικά αλλά και το κόμμα σας ,γιατί τώρα δεν είστε αντιπολίτευση αλλά κυβέρνηση ! Μήπως τα τόσα σχόλια των τελευταίων ημερών και ο σάλος που δημιουργήθηκε σας έφερε παραζάλη;Εσείς δεν συναντηθήκατε πριν μέρες -βλ. esos-με τον κύριο Κουράκη και προτείνατε για την επιλογή των διευθυντών την συμμετοχή του συλλόγου διδασκόντων αντί να απαιτήσετε να καθήσετε γύρω απο το τραπέζι οι κυβερνητικοί και να εξετάσετε το θέμα ,ύστερα και απο τον σάλο που δημιουργήθηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα.Μήπως η παράταση θητείας , σας δώσει τον χρόνο να μελετήσετε και να αποφασίσετε σωστά γιατί ΄΄συλλογάται σωστά όποιος συλλογάται αργά΄΄.Και θα δούμε , τι θέση θα πάρουν οι ΑΝΕΛ αύριο στο πολυνομοσχέδιο ΄΄κουρελού΄΄ για την παιδεία. Σηκώστε το ανάστημα σας ,αντισταθείτε στις απόψεις του κ.Κουράκη δεν το έχει μονοπώλειο το υπουργείο .Θα ρθεί ο καιρός ....των εκλογών για να κάνετε ....ταμείο και θα είναι μείον γιατί τα σχολεία δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν και να λειτουργήσουν με τόσες αλλαγές το Σεπτέμβριο που θέλετε και αλοίμονο στους μαθητές μας . Ο Θεός να σας φωτήσει !!!!!

Σταύρος
|

Αγαπητή Σταυρούλα. Η σιωπή έχει διττή σημασία. Είναι θεολογική αρετή και πολιτική τακτική. Την θεολογική διάσταση θαρώ πως την κατέχετε. Για την πολιτική ρωτήστε τους υπουργούς παιδείας που την εφαρμόζουν εδώ και μερικές μέρες. Μάλλον είναι προτιμότερη διότι ότι και πείτε πλέον θα ανοίγετε θύελλες.

Anna
|

κ.Ξουλίδου,
Μετά τη χθεσινή κατακραυγή που εισπράξατε για τη θέση σας σχετικά με τις επιλογές Περιφερειακών διευθυντών Εκπαίδευσης, βγήκαμε τώρα να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα!!!
Φυσικά και είχατε εμπλοκή και εσείς και το κόμμα σας,αφού καλά ξέρουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί(βλέπετε τίποτε δεν μένει κρυφό) πως ο νέος Περιφερειακός Διευθυντής της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι μέλος των ΑΝΕΛ.Και εσείς είστε υπεύθυνη του τομέα Παιδείας!!!Σίγουρα λοιπόν κάποιο ρόλο παίξατε!Στο κάτω κάτω αν διαφωνούσατε ας το δηλώνατε και ας μην κάνατε
τις υποτιμητικές για όλους τους προσοντούχους εκπαιδευτικούς δηλώσεις!
Έχουν δηλαδή έμπνευση και αποτελεσματικότητα όσοι έχουν τα λιγότερα προσόντα!!!Το ακούσαμε κι αυτό!
Εσείς μάλιστα είχατε στην περιφέρεια ΑΜΘ την ευκαιρία να επιλέξετε ανάμεςα από τα πιο αξιόλογα στελέχη.
Δεν ξέρατε,δεν ρωτάγατε ;
Τώρα έρχεστε και μας λέτε για διάλογο αναβάθμισης της διαδικασίας επιλογής με διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες!
Τα κριτήρια κ. Ξουλίδου δεν είναι το πρόβλημα.
Μπορούσατε να έχετε κάνει διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες ,αν αυτό σας ενδιέφερε,προκειμένου να επιλέξετε τον δικό σας υποψήφιο στην περιφέρεια ΑΜΘ.Θα μας δίνατε το καλό παράδειγμα και τώρα δεν θα σας κατηγορούσε κανείς για τίποτε !
Μετά από όσα βιώσαμε,δεν μπορείτε να μας πείσετε πια κ.Ξουλίδου!Τις συνέπειες εσείς τις προκαλέσατε!

Θανάσης Στ (ανεξάρτητος Έλληνας)
|

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ κ. ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ

κ. Ξουλίδου,

Αν ο Τομέας Παιδείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δεν έχει ουδεμία σχέση όπως λέτε με τη διαδικασία επιλογής των νέων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, τότε έχει πρόβλημα ο Τομέας Παιδείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που δεν τον λαμβάνουν υπόψη οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ωστόσο, αυτό είναι ένα εσωτερικό πρόβλημα του Τομέα Παιδείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και δεν νομίζω ότι αφορά τους πραγματικά ανεξάρτητους Έλληνες της καθημερινής ζωής.

Και αν ο Τομέας Παιδείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι πραγματικά ανεξάρτητος ας απαντήσει αυτός τουλάχιστον στα ερωτήματα που πλανώνται στην κοινή γνώμη και κανείς δεν τα απαντά:

Γιατί επελέγη ε κπαιδευτικός κάτοχος μόνο βασικού πτυχίου τη στιγμή που ο σχετικός νόμος [(άρθρο 12 παρ. 1 του Ν.3260/2004 ( ΦΕΚ 151 τ. Α΄)] ορίζει ότι απαιτούνται σημαντικά επιστημονικά και διοικητικά προσόντα; Επειδή σύμφωνα με το προηγούμενο άρθρο σας Δεν χρειάζονται μόνο επιστημονικά και διοικητικά προσόντα; Δηλαδή δε χρειάζονται επιστημονικά και διοικητικά προσόντα την στιγμή που το νομικό πλαίσιο τα απαιτεί;
Θα μπορούσε κ. Ξουλίδου κάποιος εκπαιδευτικός να πάρει μέρος στη διαδικασία εάν δεν διέθετε βασικό πτυχίο; Θα μπορούσε να πάρει μέρος εάν δεν είχε δεκαπέντε τουλάχιστον χρόνια υπηρεσίας; (είναι οι δύο πρώτες προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος). Πώς μπορεί λοιπόν να παίρνει μέρος αλλά και να επιλέγεται συμμετέχοντας μόνο με ένα βασικό πτυχίο το οποίο άλλωστε εμπίπτει στο πρώτο κριτήριο (α) πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης;

Το ερώτημα κ Ξουλίδου είναι ρητορικό. Δε χρειάζεται απάντηση διότι την απάντηση τη γνωρίζουμε όλοι, όπως τη γνωρίζετε κι’ εσείς πολύ καλά. ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ή για να είμαστε περισσότερο σαφείς ακόμη κι’ αν πήρε μέρος ΔΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ Επιλεγεί!. Το εάν πρότεινε ο Τομέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων ή κάποιος άλλος Πολιτικός των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αυτό αποτελεί εσωτερικό σας πρόβλημα και σε καμία περίπτωση δεν αφορά όπως σας είπα τους ανεξάρτητους Έλληνες του καθημερινού μόχθου, της προσπάθειας, της αξιοπρέπειας.
Αυτών που εκλιπαρούσαν εσάς και τους υπόλοιπους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ να είστε δίκαιοι και αξιοκράτες και να λάβετε υπόψη τα κατά το άρθρο του νόμου πραγματικά «σημαντικά κι επιστημονικά τους προσόντα» Αυτούς κ. Ξουλίδου που φροντίσατε να τους καταπατήσετε με την περίφημη φράση που αναφέρατε στο προηγούμενο μήνυμά σας: Ότι δηλαδή «η εκπαιδευτική κοινότητα έχει ανάγκη από εμπνευσμένες και αποτελεσματικές διοικήσεις». Αφήστε όμως κ Ξουλίδου στην ακριτική και μαρτυρική Ανατολική Μακεδονία και Θράκη να έχουμε γνώμη κι άποψη για τους πραγματικά αποτελεσματικούς και εμπνευσμένους.
Μάλιστα Ίσως το άκρως τραγικό να μην είναι το να καταστρέψεις κάτι αλλά το να βεβηλώσεις μετά την καταστροφή ότι απέμεινε.

Τέλος, αναφορικά με την πρότασή σας ότι "Eίμαστε ανά πάσα στιγμή ανοικτοί σε διάλογο αλλά και έτοιμοι να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για την αναβάθμιση της διαδικασίας επιλογής των προσώπων με διαφανείς διαδικασίες και αξιοκρατικά κριτήρια", ΥΠΟ ΕΝΑΝ ΟΡΟ κ Ξουλίδου:
ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ να γίνουν αν πρόκειται να γίνουν μετά την αποκατάσταση της πραγματικότητας που δημιουργήσατε.
Γιατί
Είναι πραγματικά απίστευτο και πέρα από κάθε λογική εκ των υστέρων να κάνουμε και προτάσεις για αξιοκρατία και διαφάνεια!!!

Ας κάνουμε λοιπόν κυρίες και κύριοι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αυτό που πρέπει. Ακόμη και τώρα!

s.a
|

Οφείλω να το πω πλέον, νομίζω οι και ο παραλογισμός έχει τα όριά του.

Κυρία Ξουλίδου, αν θέλετε να μας τρελάνετε.....μη το κάνετε υπάρχουν οι "σύντροφοι", εξάλλου η καταστροφή δεν θα αργήσει, εύχομαι να πέσω έξω αλλά ....τα γεγονότα άλλα λένε.

Κυρία Ξουλίδου, παραιτηθείτε όλοι σας, το βλέπετε ότι δεν το έχετε, το γρηγορότερο, σας παρακαλώ θερμά κάντε το μπας και σώσουμε ότι απέμεινε.

Είστε όλοι στην κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου................αλλά πλέον τα γεγονότα που δημιουργείτε είναι κοινωνικά επικίνδυνα....

Υ Γ Και κάτι ακόμα, να μη πάθουν τίποτα τα παιδιά μας, εκτός απο άνεργα να και οι ορδές των ......μεταναστών.....αντε αντεεεεεεεεε??????????
Η ευθύνη δικιά σας, αν δεν το γνωρίζετε, είστε κυβέρνση κυρία Ξουλίδου, εσείς ψηφίζετε νομοσχέδια το έχετε αντιληφθεί;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ΘΟΔΩΡΟΣ
|

<<Δεν χρειάζονται μόνο επιστημονικά και διοικητικά προσόντα>>
ΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ