Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Και με τις ψήφους των Διευθυντών Σχολείων η επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης

Κάθε υποψήφιος μπορεί να βάλλει υποψηφιότητα σε δυο το πολύ Διευθύνσεις Εκπαίδευσης
Δημοσίευση: 16/04/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
  • Απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να θέσουν υποψηφιότητα είναι η 10ετής διδακτική προϋπηρεσία και η πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογίας, Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), επιπέδου 1.
  • Ως επιπλέον μοριοδοτούμενα προσόντα των υποψηφίων θεωρούνται η διοικητική εμπειρία, η διδακτική εμπειρία, η παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτιση τους (67% επί της συνολικής μοριοδότησης) και η γνώμη των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων της Περιφέρειας, στην οποία επιθυμούν να βάλλουν υποψηφιότητα (33% επί της συνολικής μοριοδότησης).
  • Κάθε υποψήφιος μπορεί να βάλλει υποψηφιότητα σε δυο το πολύ Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Τα παραπάνω ορίζει Σχέδιο Διάταξης η οποία θα συμπεριληφθεί στο Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ανακοίνωσε στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Όπως δήλωσε σε ερώτηση του esos , στη σημερινή συνέντευξη τύπου, ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, παράταση θητείας δεν θα δοθεί και οι διαδικασίας επιλογής των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης θα ολοκληρωθούν τον Ιούλιο και αν χρειαστεί και μέσα στο καλοκαίρι .

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Σχόλια (6)

 
Γονέας
19 Απρ 2015 01:09

Ως γονέας διαμαρτύρομαι για αυτά που συμβαίνουν στο χώρο της εκπαίδευσης. Τι νομίζετε αγαπητοί κύριοι/ες ότι είναι τα σχολεία; προεκλογικά κέντρα; Επειγόντως αλλαγή στα αστεία σχέδια για την αξιολόγηση των διευθυντών σχολείων ή διευθυντών εκπαίδευσης ή εκπαιδευτικών τάξης. Τοποθετήσεις, προσλήψεις, τα πάντα μέσω διαγωνισμού, με διαφανείς διαδικασίες και φάκελο, όπως γίνεται σε σοβαρές χώρες. Δεν θα την πληρώσουν τα παιδιά μας, φτάνει πια ο λαϊκισμός και η κατάχρηση της ψήφου.

 
Φώτης
18 Απρ 2015 20:07

@bb
"Κάντε ένα συμβούλιο επιλογής δ/ντών σχολικών μονάδων με απόλυτη πλειοψηφία των αιρετών μελών ώστε αυτοί να εκφράζουν τους εκπ/κούς..."
Δεν το ήξερα αυτό. Οι αιρετοί εκφράζουν τους εκπαιδευτικούς;;;;; Από πότε; Δεν εκφράζουν αποκλειστικά τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στα κόμματα με τα οποία ψηφίστηκαν;;; Πλάκα μας κάνεις;

 
dd
18 Απρ 2015 19:39

Δηλαδή κ. Υπουργέ, ο Δ/ντής Εκπαίδευσης που είναι διοικητικός αλλά ΚΑΙ πειθαρχικός προϊστάμενος θα εκλέγεται από τους υφισταμένους του!!! Και για να εκλεγεί θα κάνει φυσικά τον εκλογικό του αγώνα με όλα τα γνωστά ψηφοθηρικά μέσα. Εύκολα φαντάζεται κανείς ποια μέσα μπορεί να είναι αυτά, τι δεσμεύσεις δημιουργούν και ποια θα είναι τα άμεσα αποτελέσματα στη Διοίκηση της δημόσιας Εκπαίδευσης. Εκπτώσεις στα καθήκοντα, επιλεκτικά κουκουλώματα και φυσικά ολική επαναφορά του... "οι δικοί μας και οι άλλοι". (γνωρίζετε άραγε ότι οι παρατάξεις ετοιμάζονται για το ποιους θα υποστηρίξουν;) Αλήθεια, σε ποια χώρα του κόσμου και σε ποια δομή της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης οι υφιστάμενοι εκλέγουν τον πειθαρχικό τους προϊστάμενο; ΠΟΥΘΕΝΑ. Όσοι πιστεύουν πως είναι μια πρωτοτυπία και αξίζει τη δοκιμή, γελιούνται. Όσοι γνωρίζουν έστω και ελάχιστα από διοίκηση καταλαβαίνουν πως το μέτρο αυτό είναι συνταγή πλήρους αποτυχίας. Η λύση ήταν πολύ απλή κ. Υπουργέ και αν κάνατε έναν ανοιχτό διάλογο θα σας λέγαμε πως αν η συνέντευξη είχε αδυναμίες (και είχε) τότε βελτιώστε την. Κάντε ένα συμβούλιο επιλογής δ/ντών σχολικών μονάδων με απόλυτη πλειοψηφία των αιρετών μελών ώστε αυτοί να εκφράζουν τους εκπ/κούς και δώστε το δικαίωμα στους υποψηφίους να δηλώνουν ΟΛΑ τα σχολεία του νομού χωρίς δεσμεύσεις 5/ετίας κλπ. Κάντε ένα αντίστοιχο κεντρικό συμβούλιο επιλογής στο Υπουργείο και επιλέξτε δ/ντές Εκπαίδευσης και συμβούλους. Και όλα αυτά ταυτόχρονα και με τη σωστή σειρά. Όχι παρατάσεις και όχι πρώτα δ/ντές σχολείων. Τότε κ. Υπουργέ θα υπήρχε διαφάνεια, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, πλατιά εκπροσώπηση και τότε θα μιλούσαμε για δημοκρατική κατάκτηση και πρωτοτυπία. Αυτά είχε ανάγκη η Εκπαίδευση και αυτά περίμενε η μεγάλη πλειοψηφία των εκπ/κών. Έχετε χρόνο κ. Υπουργέ να τα ξαναδείτε και να τα διορθώσετε. "Οι φρόνιμοι μπορεί ν' αλλάζουν γνώμη" έλεγε ο Καζαντζάκης.

 
Σάκης
17 Απρ 2015 12:27

Ο Υφυπουργός που απαντά αντί του Υπουργού λέει ότι πρώτα θα εκλεγούν οι νέοι διευθυντές και αυτοί θα εκλέξουν Διευθυντή Δευτεροβάθμιας. Το 2011 Διευθυντές έγιναν αυτοί που είχαν αντικειμενικά και μετρήσιμα προσόντα. Αν δείτε τα αποτελέσματα των συνεντεύξεων θα καταλάβετε ότι πράγματι κάποιοι (κυρίως παλαιότεροι ανεξαρτήτως κόμματος) προωθήθηκαν λίγο (μπορεί και αιτιολογημένα) αλλά αυτό δεν ήταν σε καμία περίπτωση ικανό για να λέμε ότι ευνοήθηκαν ΠΑΣΟΚΟΙ χωρίς να έχουν τα απαραίτητα προσόντα. Είναι κακοήθεια να κατηγορούνται αδιακρίτως διευθυντές που κράτησαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τα σχολεία σε σχετικά καλή κατάσταση λειτουργίας αντιμετωπίζοντας πρωτόγνωρες συνθήκες (Μείωση στο 1/4 των δόσεων από τις σχολικές επιτροπές, έλλειψη βιβλίων, Ανθρωπιστική κρίση με συνέπειες στους μαθητές τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, Ανυπαρξία ή ελλείψεις βοηθητικού προσωπικού όπως φυλάκων, συντηρητών, επιστατών ακόμα και καθαριστριών). Τώρα τι σχέση έχουν οι εκλογές με μυστική ψήφο, με την αξιολόγηση δε γνωρίζω. Γνωρίζω ότι όπως γίνεται στους δήμους, στο δεκαπενταμελές κλπ θα εκλεγούν οι χειρότεροι διότι οι καλύτεροι δε θα συμμετέχουν σε μια διαδικασία που ξεφτιλίζει την αξιοκρατία και την έννοια της αξιολόγησης και επαναφέρει τον κομματισμό στα σχολεία.

 
dd
17 Απρ 2015 11:06

Οι ασάφειες είναι πάρα πολλές και τα ερωτήματα ακόμα περισσότερα. Θα ανοίξει άραγε κάποιος διάλογος για το θέμα; Γιατί αν δεν λυθούν έγκαιρα κάποια ζητήματα οι προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια θα είναι μαζικές.

 
ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
17 Απρ 2015 00:37

Το ΠΑΣΟΚ έβαλε διευθυντές εκπαίδευσης πριν 5 χρόνια, όπου με την σειρά τους μέσω της συνέντευξης σε πολλές περιπτώσεις διόρισαν στα σχολεία ΠΑΣΟΚΟΥΣ ή φίλους τους διευθυντές. Αυτοί λοιπόν θα επιλέξουν τον ίδιο προϊστάμενο αφού αυτοί - σύμφωνα με τον κύριο Μπαλτά- θα τον ψηφίσουν ξεπληρώνοντας την χάρη που τους έκανε να τους κάνει διευθυντές, και έτσι θα συνεχιστεί το βασίλειο. Πολύ ωραία .......................

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.